reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Helou. Doniu, z tym spaniem na pleckach to prawda, ja upewniałam sie u gina czy to nie jakies farmazony wyczytane w Internecie ;) I tak jak to opisala Patrycja, wskazane jest spanko na lewym boku, moj gin mowi, ze szczegolnie wazne jest to po 30 tygodniu, ale oczywiscie jak nam sie zdazy na chwile pacnac w nocy na plecki, to nic sie nie stanie...

Z pasemkami tez prawda, ze o ile samo farbowanie na poczatku ciazy nie jest wskazane, to pasemka i balejaz moga byc. Ale u nas juz dawno nie jest poczatek ;) Ja odeszlam od farby juz dawno, teraz uzywam szamponu koloryzujacego, efekt mam ten sam, a wlosy przestaly mi wypadac. Beatka, rozumiem Twoja chec zmiany koloru, bo ja sama mam takie szurniete pomysly ;) Obecnie naleze do gatunku "sztuczna inteligencja", bo naturalnie jestem popielata blondynka :) Latami robilam sobie wlosy na czarno, po czym rok temu udalam sie do fryzjera, w celu zrobienia jasnych pasemek :) Oczywiscie fryzjerki wybily mi to z glowy, zalecily stosowanie szamponu w odcieniach brazu, i tak pomalu pozbywam sie mojej czerni ;) W zasadzie juz jej nie ma!

reklama
No, jam też blondi, ale z pasemkami poczekam, jakos wytrzymam, na razie płuczę rumiankiem i słonko troche mi porobiło refleksy złociutkie.

Dziewczyny, a jak to jest z pracą przy kompie, ja siedzę w pracy przy nim dosyć długo i tak sie zastanawiam, w sumie to monitory są na tyle nowoczesne, ze wyłapują promieniowanie, które i tak jest największe z tyłu ekranu, przerwy sobie robię, wiec chyba powinno być ok?

no i jestesmy juz w domku..:)..po drodze do sklepu spotkjalismy chlopa mojej przjaciolki ..:)..przyjechal na urlopik bo pracuje w Angli..:)..wiec musza sie soba nacieszyc no i corcia tatus tez musi sie nacieszyc ich mala ma 2 latka i jest slodka..a mowi tak cichutko jak myszka..:)..no i sobie z nim poplotkowalam troszeczke..no a jak juz z zakupkami bylam przed domem to nawinela sie kolezanka z domu obok no i z nia tez troszke gadu gadu..:)..az synus dal mi kopa aby juz isc cos zjesc..:)..co za kochane dziecko tak troszczy sie o swoja mamunie..:)..no i wiec po tych przygodach siedzimy ze sniadankiem na forum..:)

Goniu z tego co mi wiadomo dzienna daweczka siedzenia przy kompie dla nas to 4 godziny..:)..ale my i tak wszystkie z tego co widze siedzimy duzo wiecej..:)..

ja tez robiłam pasemka jak byłam juz w ciąży i o tym nie wiedziałam a teraz byłam w czerwcu i wybieram sie jeszcze w połowie października. Nie wiem jak to wysiedze chyba jajko zniose :p ;D Pytałam mojego gina mówi że nie widzi przeciwwskazań tym bardziej że ja robie pasemka a te jak wiecie nie dotykaja skóry głowy. A zreszta tak jak mówicie samopoczucie też jest ważne a ja jeśli nie robiłabym nic z włosami przez 9-10msc to wyglądałabym koszmarnie. Swój kolor mam mysi i mam juz trochę siwków :p
Ja dzis wstałam po 7 i juz nie mogłam spac. Obejzałam Zbuntowanego anioła i Mode na sukces :p poprostu sieczka w głowie ;D
Tez się obudziłam śpiąc na plecach.
Gonia ja tez siedze przy komp w pracy chociaz jak go nie potrzebuje to wyłączam monitor. Myślę że na tym etapie ciąży to juz nie ma takdużego znaczenia chociaz mogę się mylić.
Mój mały ma chyba jakis mecz u mnie w brzuchu bo rozpycha sie jak nigdy ;D
Idę na zakupy

itsaboy.gif

.png

dev334bb___.png

aOla mój też :D a czy wasze dzieciątka też tak smiesznie podskakują? tak jakby po pechęrzu, jakby nóżkami stały w dół, bo jak stoje lub siedzę to ruchy czuje właśnie skierowane do dołu, dopiero jak leżę lub półleżę relaksując sie po pracy to kopie normalnie w górę brzuszka. też tak macie?

Przy kompie mozna siedziec 4 godziny w ciazy bedac. Przy laptopach i flatach nie ma takiego problemu, gorzej z tradycyjnymi monitorami - pudłami. Ja nie dosc ze siedze 8 godzin w pracy, to jeszcze potem w domu troche, z 10 godzin dziennie, jak nic...Tyle dobrze, ze przy laptopie wlasnie, ale i tak moj maz na mnie krzyczy za to...No nic, jeszcze troche....

no, pracowa kawka skończona, zobaczcie co fajnego w sieci znalazłam, jak znalazł na nasze problemy z zaparciami i nie tylko http://www.preetigin.republika.pl/doc/dieta.html w ogóle te strone prowadzi superowa babk ginekolog z II stopniem spec. widziałam program z jej udziałem pt. "dlaczego współczesne kobiety mają coraz wiecej problemów z zajściem w ciażę, utrzymaniem jej i naturalnym porodem bez wspomagaczy". Nazywa się Preeti Agrawal i jak spotkacie jej ksiażkę w ksiegarni to kupcie.

Czesc Dziewczynki!

Trudno juz tu za wszystkim nadazyc!!! ;)

Zaczne od tego ze 2 ostatnie dni spedzilam u lekarzy. Wtorek - endokrynolog. Ten niedobor niewielki hormonow to nic takiego. To i tak jest hormon ktory na dziecko nie ma wplywu (FT3). Wplyw ma i najwazniejsze jest TSH ktore u mnie jest nie tylko w normie ale z badania na badanie nawet sie nie waha co jest dobrym znakiem! No wiec cala jestem z tego powodu szczesliwa. Malo tego! Nie tylko nie jest zle ale nawet lepiej! Szumy ktore bylo sluchac w prawym placie tarczycy sa juz wyciszone i nic nie szumi i moze nawet bede mogla rodzic silami natury aczkolweiek nie wiem czy chce.....Bo to jednak jest ryzyko (dla mnie nie dla dziecka). W kazdym razie jak silami natury to pod szczegolnymi restrykcjami tak czy inaczej....Mam zagwozdke teraz....

Witajcie dziewczynki !

Dzisiaj tez nie mogłam spać ! Wstałam o 9,40, a to bardzo wcześnie jak na moje możliwości ! :-[

Gonia - ja myslę, że jak robisz sobie przerwy itd to nie masz co się przejmować, że szkodzisz maleństwu ! Też słyszałam, że norma są 4 godzinki ...

Wiecie co ... ja mam ostatnio mały problem ! Otóż zastanawiam sie jak odróżnić skurcz od kopiącego maleństwa (szczególnie gdy kopie po narzadach wewnętrznych). ;) Jak wychodziłam ze szpitala to mi lekarz powiedział, że mam uważac na skurcze, ale gorsze jest to, że ja nie wiem jak je rozpoznać ! :p Dacie mi jakieś wskazówki ??

reklama
Faktycznie tępa nabrałyście...

Ja też farbowałam włosy będąc w ciąży i o tym nie wiedząc, więc chyba większośc tak robi i jak widać to nie szkodzi...

Nie wiem jak skurcze rozpoznać, mój kopie bardzo intensywnie w górę, także brzuch skacze, a po narządach wewnętrznych to odczuwam i rozpoznaje tylko jak wali po lewej nerce to nieźle wtedy boli i po żołądku, bo aż mnie skręca...

A z tym siedzeniem przed kompem to nawet na zwolnieniu sie przed nim siedzi, bo to forum, gg, no i sklepy internetowe ;)

Do góry