reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Ale szalałam po sklepach :D aż ze mnie leci taki skwar ::) o 9 wyjezdzaliśmy z domu i dopiero wrócilismy tyle godzin a Filiponek bardzo grzeczny ;D

Jadę jeszcze na poczte a potem troche poczytam co tutaj sie działo jak mnie nie było :laugh:

reklama
My juz po spacerkach :)
Z moim mężem jest tak samo ::) ostatnio połozyłam mała spać po kapieli wieczornej i poszłam sprzatac do kuchni i mówie Damianowi żeby posiedział przy małej póki nie zasnie...i nagle słyszę pojekiwanie z łóżeczka i płacz coraz głosniejszy ::) wchodzę do pokoju a mała sama i ryczy, a Damian poszedł sie myć ::) ::) jak wyszedł z łazieńki pytam sie czemu zostawił mała samą a on na to że lezała cicho to poszedł ::) ::) ::) o rety normalnie w łeb dac takiemu ;D ;D
Moja Weronika wogóle sie nieodwraca :( :( a leżeć na brzuszku nienawidzi, zaraz ryczy jak głupia :( :( kurcze nie wiem co mam z nia zrobić, zmuszac do leżenia na brzuch ::) a wasze juz czołgają :p

Agnes i na Weronisie przejdzie czas zobaczysz , kazde dziecko rozwija sie indywidualnie tylko trzeba cierpliwosci.Ola nawet jeszcze zabkow nie ma a jest najstarsza za to Zdankowa Ewa juz ma i tez musialabym sie zamartwiac

Agnes moj cypryś tez ani sie nie odwraca,ani na brzuszku nie chce lezec,jak go połoze to zaraz wielki placz i trzeba go na plecki połozyc.W kocu zaczna sie obracac,nie martw sie.

My już po spacerku :) i obiadek zrobiony :) pogoda piękna że chyba zaraz pójdziemy jeszcze raz chociaż na podwórko :) tylko jak Kacper wstanie bo właśnie uciął sobie drzemkę na macie :)

Steffi no niewiarygodny ten Twój mąż, jak to czasem chłopy nie myślą no!!! i w dodatku teraz do Ciebie ma pretensje że na niego nakrzyczałaś ::) Olej to, może następnym razem pomyśli zanim zostawi Kubusia samego!

Magdus to było zwalić męża z łóżka może wtedy by się obudził!!!! ;D ;)
no i fajnie, że odwiedzą Was znajomi :)

Ewela no to smutne że musieliście się rozstać z tatusiem, ale trzymaj się i bądź dzielna a będzie dobrze, zobaczysz jak szybko zlecą te 3 miesiące! Tu kilka dziewczyn ma mężów na wyjeździe albo pracujących w innym mieście (mój akurat jest z nami w domu) więc jak tylko będzie Ci smutno to wpadaj do nas na forum :D to zawsze Cię pocieszymy :)

Wiolus ja już dawno wyjęłam ten wkład z wózka (gondole) tyle że ja nie podnosze do pozycji półleżącej, kiedyś tak spróbowałam, ale to nic nie dało chyba dlatego, że Kacperek był już rozzłoszczony, ale tez wpadłam na jeden pomysł, wkładam do wózka gałązki i Kacperek się na nie patrzy jak listki powiewają na wietrze :) póki co dzisiaj był grzeczny, kilka razy tylko zastękała aż wreszcie zasnął :) zauważyłam, że jak idziemy pod drzewami to jest spokój a jak nic nad nami nie ma to był krzyk więc przymocowała mu te gałązki, zobaczymy na jak długo to wystarczy ::)

a i Wiolus i do tego jeszcze wczoraj kolega podwiózł mnie pod dom ;) >:D

Wandziu witaj i spowiadaj się gdzie byłaś jak Cie nie było ;)

No Kacperek właśnie się obudził, więc zaraz zjemy i idziemy jeszcze na dworek :)
Kacper jak leży na pleckach to za chwilkę już jest na brzuchu, co go przekręcę na plecy to on znowu na brzuch, najbardziej wychodzi mu to na macie na podłodze, bo tam ma twardsze podłoże niz na łóżku ale i tu daje sobie radę, jak bawi sie na macie  to tez się przemieszcza i leży poza matą :) :) :)

Pewnie że każde dziecko rozwija się indywidualnie i nie ma co porównywać i sie tak przejmować, np. Kuba mojej koleżanki dostał pierwszego ząbka jak skończył 6 miesięcy i nie było nic w tym złego teraz ma już 11 miesięcy i 7 ząbków :)

zdjecia pazurkow, wygladaja na dluzsze niz w rzeczywistosci, bo ledwo za paluszki wystaja ;) z bliska nie dalo zrobic fotki bo zamazana wychodzila :p

paz24fh.jpg

paz9fw.jpg

reklama
ta dziara na wskazujacym to pamiatka po wczorajszym pieczonym schabie - jest pycha, musze wkleic do przepisow :( zawsze krojac mieso musze sie zahaczyc :p

Do góry