reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Didi trzeci domek mnie ujał, taki klimaciarski, że hej ;D

a ja jeszcze nie powiedziałam wam jak się cieszę, ze mam net w końcu, bez niego jak bez ręki, teraz doceniam

dobranoc słodka i kolorowych

Hej Dziewuszki!

Usiluje nadrabiac dlatego malo pisze. :D No ale chyba sie poddam i bede poprostu czutac tylko troche.

Obilo mi sie o oczy ze o paszportach pisalyscie. O uszy natomiast obilo mi sie ze do krajow Uni nie potrzebujemy paszportow! Wystarczy dowod. No tak ale dzidzie nie posiadaja dowodow... To moze dzidzie nic nie potrzebuja do przekroczenia granicy?? Chyba warto sie dowiedziec. Paszport to przydatna rzecz - np kiedy do mnie bedziecie leciec ;D ;D ;D ale jesli teraz nie jest jeszcze potrzebny ja bym poczekala az Maly podrosnie zeby wygladal bardziej jak czlowiek na zdjeciu w 10-cio letnim paszporcie... ;)

Dzień dobry :)
Ja już na nogach...chyba nie mogę spać przed podróżą...mam nadzieję że Kacperek dobrze zniesie podróż i za bardzo sie nie wymęczy. Wyjeżdżamy dzisiaj koło 13 i mam nadzieję że w 6 godzin uda nam się dotrzeć na miejsce ::) Wracamy dopiero w czwartek, cieszę się że bedziemy prawie tydzień nad morzem, Kacperek nawdycha się jodu :) mam tylko nadzieję, że nie będzie padać żebyśmy mogli chodzć na spacerki.
Dziękuję Moskito że będzie mnie brakowało, ja też bardzo będę tęsknić ::) co prawda bracia Pawła mają internet, ale po pierwsze oni się będą uczyć do matury a po drugie to tak głupio żebym siedziała na internecie jak będę u teściów. No ale zobaczymy, może choć na chwilkę zajrze, żeby napisac co u nas :p

Wczoraj byliśmy u alergologa no i oczywiście musimy zmienić mleko na bebilon pepti i dopóki Kacper będzie ciągnął pierś to ja musze być na diecie tzn. nie mogę jeść:
-mleka ani żadnych jego przetworów
-masła, tylko roślinne
-jajek jako samodzielnego posiłku
-czekolady, kakao
-cytrusów
-owoców drobnopestkowych: malin, truskawek, poziomek, kiwi (buuuuuu a niedługo zaczną sie truskawki które ja kocham :()
-ryb morskich
-cielęciny
-orzechów
-pomidorów ( ew. później od siebie z ogródka), selera surowego.
Poza tym dała nam receptę na maść na sterydach, żeby smarować miejsca gdzie ma uczulenie czyli rączki i nóżki przez 5-7 dni (nie można długo stosować tej maści bo ma skutki uboczne-przebarwienia) :( ale najważniejsze, że po niej przestanie go swędzieć. Po tych 7 dniach do natłuszczania dostaliśmy maść cholestelorową.
Cieszę się, że pojechaliśmy do alergologa bo biedaczek by dalej cierpiał, nie mogłam patrzeć jak się drapie :(

Powinnam to napisac na karmieniu i na zdrowiu ale żeby nie rozdzielać to napisałam tutaj ;)

A teraz idę poczytać co pisałyście, bo potem to już nie będę nadrabiać, nie dam rady ::)

A i jeszcze zapomniałam napisać że do 6 miesiąca Kacperek ma być tylko na mleku żadnych soczków i słoiczków :( buuuuu a jemu tak smakują soczki z jabłuszka i marchewki i jabłuszko też polubił no i miałam mu dać te ziemniaczki z dynią które przysłali z Hippa buuuu :(

Didi - Ati dziekuje za usciski! ;D

Paula - ale dietke dostalas!! Jesli zostaly Ci jakies kg po ciazy to przy tej diecie zaraz je zgubisz! ;) Wspolczuje Ci takiego jadlospisu, no ale ja to lubie jesc! ;D

Beatko nie buj żaby  ;) nic się nie rozpadnie, poprostu rzedziej będziemy tu zaglądać bo większość czasu będziemy spędzały z Maluchami na dworze, ale zawsze przeciez jak któraś zechce pogadac, poradzić się albo wygadać to będzie forum i my  ;D a że mało piszemy to tylko dobrze bo nie trzeba dużo nadrabiać  ;) ;D

Didi, Wanda szybko się z nami łączcie!!! :)

Didi śliczne domki :) szczególnie ten pierwszy :) też mi się takie niskie podobają albo dwupoziomowe :) ja na taki choruję ale jak nie wygramy w totolotka to nie będę takiego chyba miała  :p no i fajnie, że tam takie ceny przystępne :) życzę żeby Pepe wynajął Wam śliczny domek :)

Pati właśnie o to chodzi że nie zostały i wszyscy mówią, że strasznie schudłam a co dopiero teraz będzie! ::)

No i dzisiaj najważniejsze życzonka:

Wszystkiego co najlepsze dla naszego najmłodszego największego chłopaka!!! Cyprysiu dużo zdrówka, miłości rodziców, uśmiechu i słoneczka no i oczywiście dużo mleczka :D :D :D życzą Kacperek i ciocia Paula :-* :-* :-*

reklama
No dobrze to ja będe już uciekać, bo mam jeszcze duzo rzeczy do zrobienia i musimy sie do końca spakować a przy Kacperku to może być różnie.

Wszystkim tym którzy wyjeżdżają i tym którzy zostają w domku życzę:

U D A N E G O    W E E K E N D U ! ! !

Mnóstwo odpoczynku, ładnej pogody, jak najwięcej słoneczka i spacerków a także miłych wieczorów przy grillu lub ognisku albo poprostu przed telewizorem przy dobrym filmie!!!  :D Będę tęsknić!!! ale i odpoczywać  :D

Buziaczki dla wszystkich i uściski dla Maluchów!!!  :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

Do góry