reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Dzień dobry :) chyba bardzo dobry bo słonko pięknie świeci od rana i piątek dzisiaj mamy :)

Kacperek obudził się dzis pierwszym razem o 6:00 a potem już od 7:30 nie spał, ale i tak dobrze, że w nocy ładnie śpi :)
a teraz leży w leżaczku i zaczyna się denerwować, bo czkawka go złapała ::)

Ide zrobić sobie śniadanie (jak mi Kacper da) i zobacze co od wczoraj napisałyście :)

reklama
Pati ja potrzebuje aktu urodzenia do chrztu. A gdzie będziesz chrzciła?W Polsce? Bo nie kumam po co ci tłumaczenie ???
Wiolus trzeba posłuchac mojego jak wychodzimy na dwór Wtedy jest "super" grzeczny :p drze się jakby go ze skóry obcierali a na spacerze nie daj Boże gdzies stanąć od razu się budzi i znowu drze :p Jak robie zkupy to jedna noga go trzęse i mdle się zeby się nie obudził
Cypysiowa dawałam mu debridat koło 3tyg rano i wieczorem po 2,5ml

Dobrze Was rozumiem wiem jak to być sama z dzieckiem tyle ze ja juz tak od miesiąca 24h cięzko strasznie Jak mały zaśnie to nie wiem w co ręce włozyć Marzy mi się dłuuuuuuuuuuga kąpiel i zeby go ktoś rano zabrał jak się obudzi a ja jeszcze bym pospała no ale to jeszcze 4tyg bo mężuś mi pomaga bardzo

aOla - myslimy o chrzcie w Polsce, ale Malca chce dopiero zarejestrowac w Polsce jak bede w grudniu - a wlasciwie juz w styczniu, a chrzcic bysmy musieli tez w styczniu, czyli Maly nie mialby jeszcze polskiego peselu ani polskiego aktu urodzenia (czy akt urodzenia wydaje sie przy rejestracji?? zreszta juz sie zgubilam czy mu w ogole wydadza akt urodzenia polski skoro sie urodzil tutaj???). Dosc ze przystepujac do chrztu Atreiiu mialby tylko australijski akt urodzenia i ewentualnie jego tlumaczenie na polski. :p :p No i nie wiem czy ochrzcza w takiej sytuacji? Z tego co pamietam to koscielni urzednicy uwielbiaja biurokracje!

Wiolus, Magdus współczuje Wam bardzo, ale te chłopy czasami są nieodpowiedzialni ::)
Ja tez muszę swojego pogonić, bo ostatnio mało się zajmuje Kacperkiem, co prawda późno wraca z pracy, praktycznie zje obiad i zaraz kąpiemy Kacperka, a po kąpieli to Mały idzie już spać, ale w weekend to mu już nie daruję, niech wie, że ma syna!!! ;)
Wiolus mam nadzieje, że Malutka niedługo będzie grzeczniejsza, a może coś jej dolega, że tak płacze :(
Kacper tez w dzień jest czasami niedobry, ale on raczej marudzi a nie płacze, bo jest rozpuszczony i chciałby, żeby go tylko na rękach nosić :p

Paaricia - akt urodzenia dostajesz od razu przy rejestracji, tyle ze zarejestrowac dziecko mozna chyba przez miesiac od urodzenia, tak mi sie cos kojarzy - ale pewna nie jestem !!! PESEL dochodzi po miesiacu, ale chyba do chrztu nie jest potrzebny !!! A ochrzcic to pewnie ochrzcza - biurokracja koscielna biurokracja koscielna, ale ksieza wg mnie sa najbardziej skorumpowana grupa w Polsce !!!! Moj tata jest po slubie koscielnym, jest chrzestnym a nie byl bierzmowany !!! Do slubu obiecal ze przy najblizszej okazji sie wybierzmuje, a zeby zostac chrzestnym dal kase na wybudowanie calego dluuugiego plotu (murowanego) wokol cmentarza - niezle zabulil... ja to bym wolala dac sie wybierzmowac ;D ;D ;D

No ja na mojego Pawła chyba za bardzo naskoczyłam, ale fakt faktem że na paczątku więcej mi pomagał niz teraz przy Kacperku. Za to jak jest w domu to posprząta, obiad ugotuje :) po zakupy pójdzie no i nie mam problemu jak chce go zostawić z Małym, naszczęście się tego nie boi :) Tylko poprostu więcej czasu musi spędzac z Kacperkiem bo wyjdzie na to, że Kacper więcej czasu spędza z babcią niz z tatą.
Dzisiaj przyjeżdża teściowa (Pawła mama) niech się wykaże co potrafi  ;D
z tego względu pewnie mało mnie będzie na forum albo i wcale przez weekend :(, ale mam nadzieję, że uda mi się chociaz na chwilkę wpaść zobaczyć co u Was słychać :)

Klucha ja tez nie chciałam dokarmiać, ale nie miałam innego wyjścia, bo przecież nie mogę dziecka głodzić. Teraz raz mam więcej mleczka raz mniej i to zależy ile wtedy dokarmiam, rano np. jak się obudzi z nocy to je tylko z cyca. A na te herbatki i zioła to ja już patrzeć nie mogę :p teraz poprostu piję więcej wody :). Gosiu a co to jest ricinusa???

czesc kobieti..:)

my juz dzisiaj bylismy i pani doktor..:)..tak sie ciesze ze ma lekarza ktory byl tez moim lekarzem..:)..no i jak juz bylismy w gabinecie to ona mowi tak do mnie"mama skad ja Cie znam??..czy przypadkiem Ja Cie nie leczylam..:).."..hehe..pewnie ze tak...ufam tej kobiecie jak matce..:)..no i Alutek..ma tylko ten katarek i leciusienko czerwone gardelko ale to od tych smarczkow..:)..powiedziala ze przy takim stadium to nawet na spacerki moge z nim chodzic..:)...no i kazala mi podawac o 1 krople wiecej D3 bo maly strasznie sie poci przy jedzeniu i jak spi..:)

Pati..przetlumacz akt urodzenia na polski i bedzie ok..:)..tylko musi  byc pieczatka tlumacza zaprzysiezonego..:0..moj Piotr tez tlumaczyl Akt urodzenia jak jechal teraz do Irlandii bo tam zalatwia kase na malego i tez potrzebny jest..:)
aa..no i buziaczki dla biednego Artiego..brzydka kolka musiala mu sie przyplatac..:(..jak Al ma kolke to normalnie serce peka mi na milion kawalkow i jestem taka bezradna ..a tak chcialabym ten bol wziazc na siebie..:(

Paula..ta baba w akwarystycznym chyba na rybach sie nie zna..moj tata to tak sie zmial i nazwymyslam ta babe ze ho ho..glonojad to tylko szybami sie ionteresuje i na w d...inne ryby..a pielegnice nawet uwagi na niego nie zwroca wiec spokojnie mozesz glonojadki kupic..:)

reklama
Cześć mamusie i dzidziusie.
Nawet nie myśle nadrabiąć tego co naskrobałyście bo zajeło by mi to ze trzy strony.
Jestem od wczoraj troszke zmartwiona bo pojawił się u Julki jakiś kaszelek i kicha częściej niż zwykle.Na razie nie widze żeby miała katar bo nic z noska nie cieknie.Mam nadzieje że jak zwykle przybieram sobie do głowy ale na wszelki wypadek idziemy dzisiaj do lekarki.Skontrolujemy od razu wage i wzrost.
Paula zepsuje Ci humor bo po południu ma być śnieg z deszczem i wiatr w całej polsce ;D.
Wanda ja sypiam jakieś pięć góra sześć godzin na dobe dopiero wieczorem mam czas na komputer i czytanie wszystkiego co napisałyście.Ja mam w domu babcie wieczorami męża a i tak nie wyrabiam czasem.
Coś miałam jeszcze pisać jak sobie przypomne to dopisze.

Do góry