reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
Joeey nasz Kacperek też nie zawsze jest zaineresowany zabawkami, dopiero zaczyna, nieraz popatrzy się na nie z 15 minut, pogada, pośmieje się, a nieraz wogóle nie zwraca na nie uwagi, tak więc nie martw się Ada napewno niedługo zacznie interesowac sie zabawkami przecież każde dziecko dojrzewa indywidualnie :)

mamaCyprysia niestety nie wiem co Ci poradzić, my nie mielismy takich problemów, ale napewno to nic groźnego :) zobaczysz co Ci powie lekarz.

Paaricia biedny Atreiiu, aż się serce kraje jak dzieciaczki tak cierpią, ale dobrze, że już mu przeszło :)

Wanda a co w końcu jestem prawdziwą fanką nie ;D ;D ;D

Dzisiaj kładę się wcześniej spać razem z mężem ;) bo ostatnio go zaniedbuje ;D ;D ;D

Tak więc dobranoc wszystkim :) Do jutra.

Przeczytalam wszystko ale niewiem co napisac ???
Moze zaczne od tego ze zazdroszcze Wam bardzo grzecznych dzieci, ja poprostu sie juz wykanczam...poszlam dzis do supermarkeru,5 minut i Ola w ryk i tak do konca .Przy kasie to normalnie mnie wszyscy przepuscili bo mloda sie darla w nieboglosy.Kolki ma dziennie 2 razy masakra dobrze ze po sab simplex przechodza szybciutku.Do tego spi tylko na rekach i uparla sie na jedna pozycje do jedzonka tylko na lezaco a jak ja biore na rece do karmienia to jest krzyk taki przy kolce :( a maz malutko mi pomaga.... :(

ja też przeczytałam wszystko ale nie mam już siły odpisywać na wszystko :p :-[
Ketsa a śmigasz z dzidziolkiem sama samochodem ?? bo może mogły byśmy się spotkać w końcu mieszkamy od siebie jakieś 20-25 km to nie tak daleko ;) ja niestety nie mam samochodu do dyspozycji :mad: bo Paweł do pracy nim jeździ :mad:
paarcia współczuje wiem co to znaczy :( :( :-[ :-[

lece jeszcze na inne wątki i ide zaraz spać

Witam przy wieczornym karmieniu ;D

Wiolus - jedyna pociecha ze Cie wszyscy przepuscili ;D ;D ;D

Pati - mam taki jeden program do obrobki zdjec, ale nie wiem czy uda mi sie w nim cos zrobic - no zobacze... no i moze cos bym na roznych plytkach znalazla, ale tez nie wiem za bardzo... Zaraz poprobuje tego mojego prymitywnego i zobacze co z tego wyjdzie ;D

Oj Wandziu kazdy gapil sie na mnie jakbym temu dziecku jakas krzywde zrobila :-[
Uciekam spac mam wszystkiego dosc moze jutro bedzie lepiej....pa

hej!!ja dzis pozno,bo bylam caly dzien u moich rodzicow.Bylam u fyyzjera,bo juz mnie moje wlosy do pasji doprowadzaly.chcilam na krotko sie obciac ale braklo mi odwgi choc kedys mialam 1cm wlosy i podobno bylo mi ladnie.

Pawel spi ale jakos ne lubie jak zasypia beze mnie.A wogole to krzyczal n mnie,ze jak trzymam Hanie w kapieli to jej mocze uszko(raptem kawalek malzowiny!!)to powiedzilm,zeby sibue znalazl taka co nie zamacza ani glowki,ani uszka.Powiedzial,ze nie umiem przyznac sie do bledu.Wydaje mi sie ze to,ze sie uszko rocha zamoczya to nie blad,a jak non kapal i sie moczylo to mu nic nie mowilam.!!No ale ama ra cje,bo zakazdym razem jak cos zrobe nie tak,to nie umiem sie przyznac,tylko krzycze n niego i i cos wymyslam i mowie  ze to nie moja wina.Bo chce byc idealna,i czasaami jakos slowo pzepraszam nie prchodzi mi przez ussta.

a wogole to sie wkurzam,bo jestem taka matka polka,pzy Hani wszystko ja robie,nikt mi nie  pomaga,nikt prcz mnie nigdy jej nie przewninął.Pawwel z nia siedzi pod warunkiem,z nie placze,wczoaj jak  zaczela marudzic o oczywiscie zczal ja nosic,ja w tym czasie ssssuszylam wlosy i przy okazji czytalam sobie babybom a on ilez mozna tylk o to babyboom i babyboom dziecko placze a ja chce mecz ogladac,jak sie wkurzylam,nie pozwole sobie.

ja jestem samowystarczalna robe wszystko przy niej ucze sie i jeszcze nawet telewizje ogladam,a on nie moze ponosic  w miedzy czasie ogladac tego meczu.dobre ze polska pzegrala,chciaz mam ta saysssssssfakcje,ze ne bylo warto go ogladac.

Wkurza mnie to wszysstko bo czasem tez chce odpocząc polezec odciac sie na chwile od Hani,ale to ciezkie mieszkajac w jednym pokoju,Bardzo ja kocham,ale on tez moglby czasem sie nia zajac.jak on spi to ja sie tak zajmuje Hania,ze on sie wyspi a jak ja kiedys chciam polezec bo sie zle czulam a on sie nia zajmowal,to musialam co cwile latac smoczek plukac bo mu wypadal na podloge.dobra koncze,bo pomyslcie,ze jest najgorszy na siwecie,:):)czassssem ma przeblyski:)

Wiolus kiedyssss malutka wygrzecznieje:):)

Magdus no nie wierze czytalam i mialam przed oczami mojego meza no identyko !!! on tak samo sie zachowuje a ja rowniez nie umie przyznac sie do bledu :p kurcze a myslalam ze moj Arek jest tylko jedyny taki na swiecie.....

Witam o poranku.
l
Umieściłam wieczorkiem zdjęcka mojej Kotki, co prawda z trudem, ale są. Ofiara losu ze mnie i musiałam faceta o pomoc prosic. A tak naprwde to statystyki sobie poprawiam ;D

Położna była krótko, spisała wywiad - jak dziecko sie rozwija, czy ma np ciemieniuche, czy podnosi główke ip, obejrzała Gabrysie, chwile porozmawiałyśmy o moich przebojach z karmieniem i sobie poszła. Pzryjdzie za pól roku jeszcze. A iweczorem przyplatał się agent ubezpieczeniowy i siedział prawie do 22.00, skutkiem czego Gabrysia zasneła bez kąpieli. ZŁa bylam na niego, ze tak długo siedzi, bo cos zmeczona byłam wczoraj i chciałam sie wczesnie połozyc.

WIolus, Magdus
, wspólczuje, ze nikt Wam nie pomaga. Ja siedze sama 12 godzin i padam wieczorem, a co dopiero cały czas nie móc ani jednej chwili posiedziec ze swoimi myslami. moj BArtek naszczescie duzo mi pomaga jak wróci z pracy, jak nie przy małej to chociaz naczynia zmyje po obiedzie. Ale musze mu towarzyszyć, sam nie pojdzie ani na spacer, ani nie zostane w domu z małą. Chciałm wyskoczyc do sklepu coś sobie do ubrania na chrzest kupic to mi powiedział zebym z Gabą jechała, bo on sam z nią nie zostanie. Ja moge ja zabrac, ale chyba wygodniej byłoby mi samej. Mieszkm zaraz przy centrum handlowym wiec w dwie godzinki spoko bym obróciła - czyli tyle ile Gaba jest na spacerze. Ale facetowi nie przetłumaczy - inny gatunek. No ale musze przyznać, ze jak jestem w domu to sobie swietnie radzi i nawet sobie moge wieczorkiem gazetke poczytać, bo on zabawia Gabrysie.

Paula ja wczoraj znw miałam jakis kryzys laktacyjny. Nakarmiłam z obu piersi, a mała zaczeła płakac wieci dałam butelke. Jak sie mleczko skończyło to Gaba w taki płacz uderzyła, ze nie wiedziłąm co robic. Ale udało mi sie ja uspokoic i za pół godzinki znów dałm jej pierś. Nie chce jej dokarmiac wiecej, ale cóż głodna nie moze chodzić. Od dzis znów pije te herbatki okropne i biore ricinusa. Ostatni raz powalcze. No pewnie nie ostani. :

Miłego dnia dla wszytskich mamus i dzieciaczków

reklama
wow...taka pozna godzina a tu tylko Klucha od rana byla ???

Ja juz na nogach, bo dzis ja zawozilam Wiktorka do przedszkola bo siorka u mnie nocowala ;D ;D ;D A co za tym idzie - polozylam sie spac dopiero po 1 !!! No ale juz na nogach, narazie wyspana - za to wieczorkiem pewnie padne ;D
Chociaz w zasadzie mowie Wam, ze zauwazylam ze moge coraz dluzej posiedziec !!! i coraz mniej znu mi potrzeba !!!

Pati - okazalo sie ze mam taki fajny program do obrobki zdjec - juz nawet ulozylam te co bym chciala i jak bym chciala, ale niestety zapisuje sie na calej A4 i nie wiem jak wyciac zeby byl tylko ten kawalek ze zdjeciami... jak do tego nie dojde, to przesle Tobie do wyciecia ;D

Do góry