reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

komarku kochany...jesli nie dajesz cyca bo juz nie pamnietam..a jak dajesz butle to Tobie wolno..bardzo super dobre i szybkie w dzialaniu tabletki ..SOLPADINE....rozpuszczalne..:)

reklama
Wanda no to własnie ja pisałam ze sie na tym nie znam  ;D ;D

Klucha śliczna ta Twoja Gaba, ale chyba nie jest do Ciebie podobna co? chociaz nie widziałam Twojego męża :)

Wanda ślicznie Paulince w te paseczki, ja tez kupiłam Kacperkowi dresik w paseczki i jak go upiore to zrobie mu w nim zdjęcie i wkleje do albumiku. No i mnie tez praktycznie nie ma na zdjęciach, bo to ja je robie :).

Pati milusi ten Twój Arti :)

Paula, Ricinus Communis 5 Ch to granulki homeopatyczne.na laktacje. Ja biore trzy granulki rano.
A Gaba mi tez sie podoba ;D, i to prawda, że jest podobna do tatusia, nawet nie wyobrazasz sobie jaki jest dumny, gdy mu to wszyscy powtarzaja.

Pati
, ja nie doczytałam, co pisałas o akcie urodzenia, ale czy nie mozna go załatwic w polskim konsulacie? Moj kuzyn mieszka w Meksyku i jak mu sie synek urodził to tam załatwiał, a i dziecko ma podwójne obywatelswo, bo tam jest prawo ziemi i dają kazdemu kto sie u nich urodził, a nasze prawo mówi, ze dziecko ma takie obywatelstwo jak rodzice, wiec skoro TY masz polskie to Arteiiu tez powinien takie miec. Ale Wanda ma racje, ze generalnie nie powinno się miec kilku obywatelstw. Jeśli to pisałas to przepraszam, ja czasami czytam po łebkach.

Ja nie mowie ze ludzie tak nie robia ze maja podwojne obywatelstwo... moja kuzynka i ciocia i wujek tez maja polsko-amerykanskie - i bardzo sobie chwala, bo na polskie paszporty do niektorych krajow latwiej im wjechac a do niektorych lepiej z amerykanskim, ale teoretycznie polskie prawo nie zezwala na to zeby polski obywatel mial obywatelstwo innego kraju - tyle ze i tak nikt tego nie przestrzega ani nikt tego nie sprawdza ;D ;D ;D wiec jest to mozliwe jak najbardziej :) Sama mialam jechac do NY zeby urodzic Wiktorka zeby mial podwojne obywatelstwo... tyle ze nie wyszlo :(

tak jest - jeszcze raz potwierdzam, bo wlasnie sie upewnilam mailem do mojego prywatnego prawnika - Pawla ;D ;D ;D RP nie pozwala miec podwojnego obywatelstwa, ale tez nigdzie nie zabrania ;D no i sprawa jasna ;D

Paula - dzieki w imieniu Paulinki za komplementy ;D ;D ja bardzo lubie paski i malej sporo kupuje pasiastych ubranek...
aaa i jeszcze jedno - naszym maluszkom we wszystkim jest do twarzy - w koncu to najfajniejsze dzieciaki na watku ;D

Wanda - nie pozwala ale nie zabrania... No ja nie moge! Nie ma to jak szczelne prawo! ;D

Klucha - moge zalatwiac przez konsulat ale wolalabym nie. Po pierwsze zajmie im to co najmniej pol roku - wg tego co mi powiedzieli, tymczasem Rolanda paszport mial zajac im 3 m-ce a zajal ponad rok... Po drugie nie ufam im wcale i boje sie ze zgubia dokumenty. Po trzecie koszt jest znacznie wiekszy zalatwiajac to tutaj - za samo przetlumaczenie chca $60 za 1 strone co jest okolo 140zl, a 4 lata temu w Polsce placilam 20zl...

Dziewczynki bardo dziekuje za komplementy Atreiiusiowe! ;D Oczywiscie wszystkie dziecieczki nasze sa piekne i regularnie mnie zachwycaja tylko zapominam o tym pisac... ::)

Pati kochana - u nas w kraju sa prawnicy specjalizujacy sie w wyszukiwaniu luk prawnych ;D ;D ;D to jest w ogole fenomen :) no i jako jedyny kraj na swiecie mamy zapasowa kopie prezydenta i rzad sterowany radiem ;D ;D ;D :D :D :D
no ale to juz chyba pisalam :)

Wanda dobre z ta kopia i radiem he he.. ;D ;D. Pasek polecial, daj znac, czy o to chodzilo. A tego programu to ja nie znam. Ide plukac lep, bo sobie czekoladowy kolor robie. ;D

reklama
My już po spacerku, pogoda super, cieplutko :D czuć juz wiosną :D mam nadzieję, że nadejdzie niedługo :D
Wandzia super ten tekst z kopia prezydenta i rządem kierowanym przez radio ;D ;D ;D ale niestety taka prawda ;D ;D

Do góry