reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Didi Ty na pyszczaki mówisz gebacze??? :) Tak naprawde to nazywają się pielęgnice malawi :) A że nie mozna innych rybek z nimi łączyc i glonojada tez nie chyba ze jest bardzo duzy to powiedziała Pawłowi pani w akwarystycznym, a ja to sie zupełnie na tym nie znam :p ale rybki są fajniutkie :) aż nie mozna uwierzyć, że to tacy mordercy ;)

reklama
Paula mam nadzieję, że będzie lepiej z tym mleczkiem ... ja być może też będę musiała dokarmieć Małego, jeśli znów tak mało przybierze.

Ja to chyba jestem wyrodna matka, bo wystawiam Kamilka na balkon w leżaczku bo nie chce mi się isć z nim na spacer :-[ Jak mam brnąć tym wózkiem w śniegu czy roztopach to mi się odechciewa wychodzenia na spacerek :( Czekam na wiosnę i obiecauję poprawę ;D

No nie mogę jakie śliczne te nasze Grudniowe dzieciaczki ;D

Amelka Twoja Juleczka to cała Ty ! :)

Paaricia Ty też byś się nie wyparła swojego synka, taki podobny do Ciebie :)

Ketsa Maksio wypoważniał od ostatnich zdjęć, widać, że zdrowo rośnie chłopisko :)

Paula przesłodki ten Twój Kacperek, tak się fajnie śmieje :)

hejka  ;D
wyspalam sie dzisiaj bo moja Ada zaczyna sie poprawiac i jak ja nakarmilam na spiocha kolo 24 to obudzila mnie dopiero o 6 i pozniej juz o 7.30 i koniec ale i to dobre bo dlugo spala  ;)

magdamaj kochaniutki ten twoj piesio  ;)
ketsa ano nie korzystam bo wole to czym natura obdarzyla mojego meza  :laugh: :laugh: a jak sama jestem i tesnie to po calym dniu jestem tak styrana, ze nie mam czasu na zabawy i czekam z tym na Artura  ;) a dostalam go od niego samego na pocieszenie  ;D
Wandzik przeciez ja tez nalog nie  ;) wiec czekaly  :laugh: a ogladalysmy Opowiesci z Narni ale zasnelam wiec musze jeszcze raz  :laugh: macierzynstwo  :laugh: a w zamian pigulek bo pisalas ze chcesz odstawic ??? ja jeszcze narazie pamietam o nich  ;)
zdanka moze to migrena ???
Pati a myslalam ze Francuzi sa takimi formalistami  ::) ale Australia z tym aktem ich pobija  :laugh: :laugh:
Ola dzis Gotowe na wszystko !!! juz nie moge sie doczekac i kapie o 7 zeby na 20 siedziec przed tv, aha, najmodniejsze w tym sezonie tylko okragle ale np jestem niska i czasami lubie sie wyciagnac poprzez szpice wiec np na chrzciny ubieram takie, mysle, ze na wesele tez takie najlepsze bo na paseczki jeszcze za zimno  ;) a co do tuszu to ja akurat uwielbiam geste szczoteczki wiec chyba nie pomoge, a jakie masz rzesy ??? chcesz pogrubic czy podkrecic itp. ???

a pytanko: czy to normalne zeby dziecko nie reagowalo na zabawki ??? moja Ade wszystko inne interesuje ty;lko wlasnie nie to co powinno  :p :-[
aha zapomnialam Wam powiedziec: ostatnio w nocy o 3 wstaje sobie na karmienie, podchodze do lozeczka, a tam patrze na poduszeczce obok mojego dziecka lezy sobie w klebek moja kicia i pochrapuje, jak ja wzielam za wsiarz to pozalowala zaspana, wywalilam z sypialni i zamknelam drzwi i mam nadzieje, ze taka sytuacja sie nie powtorzy..no spodobalo jej sie lozeczko no  :mad: widze coraz wieksze zainteresowanie owym obiektem z jej strony  :mad:

Sorki dziewczynki, ale niechce mi się czytac wszystkich zaległych postów od wczoraj :p jakaś zdechła jestem :-[
Byliśmy u babci na imieninkach, mała teraz śpi i chyba ja tez sie położę ;)
Joeey uważaj na kota, bo to niebezpieczne :mad: może nieswiadomie się połózyć na twarzy małej i udusić ::) goń go na cztery wiatry :mad:

A my znowu mamy problem!!!!ci lekarze pomysla ze ja jakas nienormalna ze latam non stop do przychodni ale ja jestem zdania ze lepiej panikowac i latac niz nic nie robic.
wiec ostatnio jak bylismy u lekarza z tymi wynikami to pokazalam ze maly ma wysypke do okola ust a ona sie spytala czy maly ulewa czesto wiec powiedzialam ze nie a od wczoraj maly praktycznie co posilek wymiotuje(bo tego nie mozna nazwac ulaniem)lub jak nie zwymiotuje to przynajmniej mocno mu sie uleje i na dodatek ma wiecej tej wysypki!!czy to moze byc skaza bialkowa ??? a jesli tak to dopiro teraz ???ja tak samo go karmie praktycznie od samego poczatku.w sumie to teraz wiecej sztucznie ale tym samym mlekiem co od poczatku.
jestesmy zarejestrowani na jutro do pani dr.

Bartyś wszystkie chyba juz z utęsknieniem czekamy na wiosne :laugh: ja sie telepie z moją małą po podwórku bo drogą to chyba predzej bym ten wózek na plecach przeniosła niz przejechała ;D tylko strasznie nudne te spacery 20 m do przodu i z powrotem :(

reklama
Cyprysiowa moja Ida też ulewa dość pokaźnie i właśnie taką wysypke ma raz mocniejszą raz słabszą ale właściwie stale, pytałam mojej lekarki ale ona taka jakaś bez jaj ;D (nie to co my ;D ;D ;D ) i właściwie nic mi nie odpowiedziała konkretnego, zastanawiam sie czy nie iść z Idą prywatnie ale też właśnie nie chce panikować bo poza tym wszystko jest ok, dobrze przybiera, kolek nie ma :)
napisz po tej wizycie co Wam na to powiedzieli ok?

Do góry