Gabi jesteś kochana! Oczywiście, że wszystko zrozumiałam! Myślałam, że na ten drugi tysiąc jest też limit czasu - czyli 3 miesiące! A Mikołaj je kończy pojutrze! Cieszę się bardzo, że jest tak jak napisałaś i że teraz już o tym wiem! Dziękuję Ci baaaardzo serdecznie! ;D
reklama
Witam wieczorkiem
Zdanka - no tak tak, musze dac dziecku troche posprzatac jak chce ;D ;D ;D a najlepsze jest to, ze on odkurzyl swoj pokoj i poszedl z odkurzaczem jeszcze do kuchni odkurzyc ;D a tam ja juz nie doszlam bo mi sie nie chcialo a brudno ie bylo - bo kuchnie to i tak sie ciagle zamiata, no ale kochany Wiktorek zauwazyl ze nie wjechalam tam z odkurzaczek, a jak sprzatac to dokladnie ;D ;D ;D ;D ;D
A co do becikowego, to az dziwne, bo ja juz od ponad tygodnia mam na koncie, a przeciez urodzilam prawie najpozniej ;D
Za to mam do Was pytanie w sprawie wychowawczego - bo chcialabym pojsc, tylko chyba sie nie zalapiemy, bo tez trzeba miec iles tam zl na osobe zeby spelniac te warunki - czy ktoras z was wie ile trzeba miec i czy netto czy brutto ???
Zdanka - no tak tak, musze dac dziecku troche posprzatac jak chce ;D ;D ;D a najlepsze jest to, ze on odkurzyl swoj pokoj i poszedl z odkurzaczem jeszcze do kuchni odkurzyc ;D a tam ja juz nie doszlam bo mi sie nie chcialo a brudno ie bylo - bo kuchnie to i tak sie ciagle zamiata, no ale kochany Wiktorek zauwazyl ze nie wjechalam tam z odkurzaczek, a jak sprzatac to dokladnie ;D ;D ;D ;D ;D
A co do becikowego, to az dziwne, bo ja juz od ponad tygodnia mam na koncie, a przeciez urodzilam prawie najpozniej ;D
Za to mam do Was pytanie w sprawie wychowawczego - bo chcialabym pojsc, tylko chyba sie nie zalapiemy, bo tez trzeba miec iles tam zl na osobe zeby spelniac te warunki - czy ktoras z was wie ile trzeba miec i czy netto czy brutto ???
mykam lulu
nie wiem jak to jest z wychowawczym myślałam że to się poprostu idzie i już ;D bez zadnych wymogów pieniążkowych : tylko wtedy z zus-u płaca 40% pensji czy jakoś tak no nie wiem muszę to posprawdzać w takim układzie :
nie wiem jak to jest z wychowawczym myślałam że to się poprostu idzie i już ;D bez zadnych wymogów pieniążkowych : tylko wtedy z zus-u płaca 40% pensji czy jakoś tak no nie wiem muszę to posprawdzać w takim układzie :
Gabi - no tak, mozna isc na wychowawczy zawsze jak sie pracodawca zgodzi, ale czy ZUS bedzie Ci placil to wlasnie zalezy od tych dochodow na lebka - tylko nie wiem wlascnie jakich i czy netto czy brutto to jest podane - cos kojarze ze tez 500 cos zeta na lba, ale nie wiem dokladnie !!
paaricia
Fanka BB :)
Agnes Ty sie kochana ciesz, ze Twoj chlop kase odklada - moj to by tylko wydawal... Efekt taki, ze kasa ktora nam rzad wyplacil za urodzenie nowego Kangurka (z dodatkami to wyszlo $4000!!!) cala pojdzie na splacanie kart kredytowych a to jeszcze malo...
paaricia
Strasznie mnie wkurza podejscie mojego chlopa do kasy - wydawanie pieniedzy ktorych sie nie ma. Wrrr... Od razu widac, ze nie w Polsce wychowany! Potem ja taka zolza nie daje mu wydawac kasy na drogie duperele, zeby znow nie byc na minusie, to Roland mi laptop w prezencie kupuje... Oczywiscie na kredyt. Calkiem nie lapie o co chodzi! No to sie wyzalilam. No ale niezle mnie to doluje skoro ja teraz nie mmoge pracowac...
reklama
paaricia
Zdanka no wlasnie tak zle i tak niedobrze. Tyle ze odnosze wrazenie ze to kobieta zawsze musi dbac o to, zeby sie wszystko kupy trzymalo. Faceci to takie przerosniete dzieci i az zbyt chetnie oddaja cala odpowiedzialnosc za dom kobiecie. Jak kiedys Rolandowi zostawilam rachunki do oplacenia to owszem zrobil to, ale po czasie!! Kurcze w jakims bojowym nastroju dzis jestem az zapomnialam co mialam napisac...
Podziel się: