reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Gabi jesteś kochana! Oczywiście, że wszystko zrozumiałam! Myślałam, że na ten drugi tysiąc jest też limit czasu - czyli 3 miesiące! A Mikołaj je kończy pojutrze! Cieszę się bardzo, że jest tak jak napisałaś i że teraz już o tym wiem! Dziękuję Ci baaaardzo serdecznie! ;D

reklama
$$#^*&&*(@!@% mój chłop nie umie cicho gadać i obudził śpiace dziecko (tak się darł do tej słuchawki) normalnie w łeb bym mu dała
36_1_42.gif
wrrrrrrrrrr

Witam wieczorkiem :)
Zdanka - no tak tak, musze dac dziecku troche posprzatac jak chce ;D ;D ;D a najlepsze jest to, ze on odkurzyl swoj pokoj i poszedl z odkurzaczem jeszcze do kuchni odkurzyc ;D a tam ja juz nie doszlam bo mi sie nie chcialo a brudno ie bylo - bo kuchnie to i tak sie ciagle zamiata, no ale kochany Wiktorek zauwazyl ze nie wjechalam tam z odkurzaczek, a jak sprzatac to dokladnie ;D ;D ;D ;D ;D

A co do becikowego, to az dziwne, bo ja juz od ponad tygodnia mam na koncie, a przeciez urodzilam prawie najpozniej ;D
Za to mam do Was pytanie w sprawie wychowawczego - bo chcialabym pojsc, tylko chyba sie nie zalapiemy, bo tez trzeba miec iles tam zl na osobe zeby spelniac te warunki - czy ktoras z was wie ile trzeba miec i czy netto czy brutto ???

mykam lulu
nie wiem jak to jest z wychowawczym myślałam że to się poprostu idzie i już ;D bez zadnych wymogów pieniążkowych ::) tylko wtedy z zus-u płaca 40% pensji czy jakoś tak no nie wiem muszę to posprawdzać w takim układzie ::)

Gabi - no tak, mozna isc na wychowawczy zawsze jak sie pracodawca zgodzi, ale czy ZUS bedzie Ci placil to wlasnie zalezy od tych dochodow na lebka - tylko nie wiem wlascnie jakich i czy netto czy brutto to jest podane - cos kojarze ze tez 500 cos zeta na lba, ale nie wiem dokladnie !!

Agnes Ty sie kochana ciesz, ze Twoj chlop kase odklada - moj to by tylko wydawal... Efekt taki, ze kasa ktora nam rzad wyplacil za urodzenie nowego Kangurka (z dodatkami to wyszlo $4000!!!) cala pojdzie na splacanie kart kredytowych a to jeszcze malo... :( :(

Strasznie mnie wkurza podejscie mojego chlopa do kasy - wydawanie pieniedzy ktorych sie nie ma. Wrrr... Od razu widac, ze nie w Polsce wychowany! Potem ja taka zolza nie daje mu wydawac kasy na drogie duperele, zeby znow nie byc na minusie, to Roland mi laptop w prezencie kupuje... Oczywiscie na kredyt. Calkiem nie lapie o co chodzi! No to sie wyzalilam. ;) No ale niezle mnie to doluje skoro ja teraz nie mmoge pracowac...

paarcia no do oszczędnisi twój mąż raczej nie należy tak źle tak nie dobrze mój to by wszystko na lokate wkładał dobrze że jak coś kupuje Ewie to nic nie mówi tylko się cieszy :) są tego plusy i minusy :p

reklama
Zdanka no wlasnie tak zle i tak niedobrze. Tyle ze odnosze wrazenie ze to kobieta zawsze musi dbac o to, zeby sie wszystko kupy trzymalo. Faceci to takie przerosniete dzieci i az zbyt chetnie oddaja cala odpowiedzialnosc za dom kobiecie. Jak kiedys Rolandowi zostawilam rachunki do oplacenia to owszem zrobil to, ale po czasie!! :( :( Kurcze w jakims bojowym nastroju dzis jestem az zapomnialam co mialam napisac... :)

Do góry