reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Cześć dziewczynki :)

No widzisz Gochna to dobrze, że u Was wszystko ok :) a w naszym kraju takie zacofanie jeszcze że sie płaci za tą szczepionkę acelularną ale jak ma sie skierowanie od soecjalisty, że jest koniecznosc takiego szczepienia to wtedy nie powinno sie płacic, ale tez wszedzie tego nie preferuja....my sie wykłócilismy i nie zapłacilismy.

Wiolus ciesze sie ze juz u Was zaczyna się układać :) Trzymam kciuki!!!

U nas dzisiaj tak pięknie słoneczko świeci, idziemy zaraz na spacerek :)

reklama
hej bbabeczki!
Wioluss dobrze,ze z mezem ok!tylko mniej nerwow!hehe ja mam  czesto kryzysy,bo nie mowie Pawlowi o co chodzi tylko sie wsciekam-blad,caly czas posssssstanawiam ssobie ze to byl osssssstatni raz,caly czassss.

jeslli chodzi o laktacje to ja mmam piersssi male i miekke,ale hania nie placze z glodu wiec ok.Jak wychodzilam ze ssszpitala to tak sie cieszylam ze bluzki nie moge dosssssunac:):)a tu buch-teraz cycki wypadaja mi ze stanika:(:(

aha zapomnialam sssssssue przywitac z nowymi mamami:):)witajcie magdamaj i moskito:):)

miala miec z hania drugie szczepienie w zeszlym tygodiu i odwolano szczepienia dzieci prze grype,zeby ssssssssie zdrowe dzieci od chorych niezarazily.

jak wasze dziecoaczki w dzien spia??bo hania tylko na rekach,chyba ze uda mi sssie ja odlozyc do lozeczka z wielka precyzja,bo inaczej to placz! wczzesniej asma zassssssypiala,ale prez ta chorobe to sie oduczyla i nie wiem jak ja nauczyc.
za to jak sie obudzi to wcale ni e domaga sie noszenia na rekach wiec jak mam cos robic to wlasssssssnie wtedy gdy nie spi

Magdus moj Pysio tez spał tylko na rękach ale ostatnio pokochał wózek i gdy tylko zaczyna ziewać i marudzić wkładam go do wózka małe buju buju i spi
;D
Gochna wysłałam Daj znac czy doszły

Mój tata pojechał mi do reala po pampersy z promocji i dzwoni przed chwilą ze się skończyły i zaraz maja dowieźć chyba że zamiast 4 kupi 4+ ;D
chyba ja bym w nich chodziła ;) ;D (3 oczywiście są na półce ::)) Dobrze ze zadzwonił bo bym zaraz jechała wymieniać :p

Hejka!

My juz po spacerku! Taka dzisiaj jest piękna pogoda, że aż do domu się wracac nie chciało. ;D

Natalia - Miki tez dosc czesto zaciska piąstki, ale odkąd ćwiczymy rozprostowuje paluszki. ::)
Ola - nie wiem czy juz nie pytałam. Co myslisz o masciach na blizny? Pytałas moze gina? Bo mój jest przeciwny, a mnie kusi... ;D

A w ogóle to tak mi włosy zaczęły wypadać, że aż się boje. Normalnie takie ilości, że szok. Co gorsze, nie mam zbyt gętych włosów i nie wiem co to bedzie dalej... :-[ :-[ :-[

Dzięki za odpowiedzi dotyczące zaciskania piąstek. :) A czy mogłybyście mi przybliżyć bardziej jak wyglądają te ćwiczenia? Powinnam iść z Małą do neurologa czy nie? Ja bym jeszcze poczekała ale mój mąż strasznie panikuje.

Beatka mi też strasznie zaczynają włosy wypadać. :-[

Natalia ja robię tak: albo delikatnie swoimi palcami otwieram jego dłonie i tak od wewnątrz głaszcze, aby ciągle były otwarte. Albo delikatnie stukam od wewnątrz w zaciśnięte piąstki i on je wtedy otwiera. Albo robimy samolocik i wtedy Mikołaja dłońmi przeciągam po łóżku, po kilku razach otwiera łapcie. Tak nam kazała robic pani rehabilitantka. Kurcze, nie umiem zbyt dobrze tłumaczyć. Jakby cos było niezrozumiałe to pisz proszę, wtedy postaram się lepiej to opisać. Myślę, ze narazie nie musisz isc do neurologa, tylko ćwicz z Ingusią.... ;D

Didi zwróć uwagę jak nosisz Albercika. Mnie koleżanka oświeciła w tej kwestii - nosiłam zawsze Ingusię tak, że główkę opierała na moim lewym ramieniu i patrzyła zawsze na lewą stronę no i tak jej już zostawało jak ją kładłam. Teraz ją noszę też tak, żeby główkę opierała na moim prawym ramieniu i jest lepiej.  ;D

Agnesa ja byłam na basenie sama ze sobą (tzn. z moim brzuchem).  ;) Z Ingusią będziemy chodzić od kwietnia bo akurat tak się kurs zaczyna. Gabi ten nasz basen jest niestety chlorowany, i właśnie muszę się jeszcze dowiedzieć czy dzieci mogą się kąpać w takiej wodzie. Chociaż z drugiej strony skoro takie maluszki chodzą na ten basen to chyba tak. Hmmm... W Trójmieście nie ma basenu ozonowego z tego co wiem.  :-[

Beatka super dzięki za opis ćwiczeń. Zrozumiałam bez problemu! :laugh:

Beata pytałas ;D niestety nie wiem Jak się coś dowiesz to daj znać
Mnie też wypadają włosy ale wyczytałam że jeśli w ciąży zgęstnieją to teraz wypadną :p ;) i zeby sie tym nie przejmowac tylko brac witaminy i nie farbowac

reklama
My już po spacerku :) Tak pięknie słonko świeci i jest w miare ciepło :), ale drogi to koszmar, woda, błoto pośniegowe  ::) Ja chce już wiosne!!!!!

Widać, że jest weekend, bo od razu pusto na forum  ;) Ja korzystam z okazji, ze usypiam Kacperka w leżaczku i dlatego weszłam na chwile  ;D Musze iść robic obiad i posprzątać troche. Paweł pojechał po pampersy i filtr do rybek, bo zakaładamy sobie akwarium  :D

Magdus Kacperek w dzień często marudzi i nie chce spać, jak już uda mu się zasnąć to na leżaczku jak go bujam albo na rękach i jak zaśnie to przekładam go na leżaczek, ale to są zazwyczaj półgodzinne drzemki, no może ze 2 razy w tygodniu się zdarzy, że zaśnie w dzień na 2-3 godziny. Za to w nocy nam ładnie śpi :) a i na spacerkach też śpi.

Beatko właśnie ja też się zastanawiam czy nie smarować czymś blizny, bo denerwuje mnie ta czerwona krecha  :p
Tylko nie wiem czym ???
A no i Beatko dzięki za ćwiczenia, ja znałam tylko jedno z nich :)

Natalio jesli u Ingusi tylko chodzi o te zacisnięte piąstki, to Beatka ma rację, nie musisz chodzić do neurologa wystarczy że bedziecie ćwiczyć, no chyba że dla własnego spokoju i dla spokoju męża :)

Do góry