reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Agnes  :o 16 dni temu???!!! Rany boskie! To musiała wywalić teraz kupola po pachy! A ten smrodek! Fuuu... już sobie wyobrażam!

aOla ja też nie widzę Twojego suwaczka.  :-[

reklama
Czesc ale nasmarowalyscie czytalam chyba z godzinke
Dzieki za wsparcie duchowe kobitki tego mi teraz chyba trza najbardziej  ;D
wczoraj rozmawialam z mezem szczerze i nagle kuzwa zadzwonila tesciowa oczywiscie zeby kochany sunus juz teraz przyjechal po golabki a on ze jutro zaraz po pracy sie zamelduje u niej po te zasrane golabki no i ja sie wkur.... na maksa ubralam mala i wyszlam z domu twierdzac ze juz nie wroce myslalam ze on sie zlituje albo cos  i niestety sie mylilam bo on jest tak samo uparty jak ja i nie popusci  :mad: poszlam z Ola na spacer i musialam wrocic do domku niestety.Niewiem co dalej bedzie....... :-[ :-[ :-[
ale macie tematy Wandzia usmialam sie z ta kupa meza, moj to siedzi na kibelku z kawa nawet  :D
Kurcze Ola placze musze spadac

Nathalie żebyś wiedziała, cała prawie była osrana ;D ;D a śmierdziało jak cholera, myślałam że padnę,a Weronika się śmiała :D Mała wysypkę ma, ale słabą, bo chodzi ci o ta na szyjce? Pediatra kazała mi całkowicie odstawić nabiał, ja dodatkowo smaruje jej kremikiem, bo dostała delikatne odparzenia od tych podbródków.
Magdus witaj spowrotem :D

O kurcze, czyli to jednak może być skaza białkowa?  :-[ Może spróbuję odstawić nabiał i zobaczę co będzie.

Wioluś bidulko Ty moja! Przechlapane z takim mężem...  :-[ A czy on w ogóle rozumie, że jest maminsynkiem? Obiecał nad sobą pracować? Może ta kobieta nim manipuluje emocjonalnie i on nie potrafi po prostu jej odmówić? Kurde, nie wiem co Ci poradzić.  :-[

Steffi, ja jestem w szoku! Juz wprowadzac jablko? moze zeby zwiekszyc przemiane materii? ALe to jest dla mnie dziwne. Nie wiem jakie masz zaufanie do swojego lekarza, ale ja wiem ze do niektorych nalezy miec ograniczone.

Ja bylam ostatnio u pediatry, moj tez bardzo przybral na piersi, ale nie ma nadwagi. Wagowo jest 75centyl, a wzrostem miedzy 50 a 75, wiec jest zupelnie w normie. Taki wiekszy dzieciaczek. Ona mi ta siatke wypelnila i powiedziala, ze miedzy czarnymi ciaglymi skrajnymi liniami to jest norma. Sprawdz jak jest u Ciebie. Czytalam kiedys, ze jesli roznica wzrostu i wagi nie jest wieksza niz dwa przedzialy centylowe to nie ma mowy o np. nadwadze u dziecka. Nadwaga moglaby byc gdyby wzrost np. byl na 25 centylu, a waga na 75. To ze dziecko nie chce podnosic glowki to nie musi byc kwestia nadwagi. Moj tez nie lubi podnosic i po kilku min. jak go nie przewroce na plecki to zacznie ostro plakac.

Ja bym nie ograniczala dziecku piersi jesli nie ma nadwagi. Moze po prostu jest duzy. Nie bez powodu teraz wiekszosc pediatrow glosi, zeby karmic na zadanie, kiedy tylko dziecko ma ochote na piers, nie ograniczac! Ale nie wszyscy, niektorzy po prostu nie doceniaja dobrodziejstw z karmienia piersia. Roznica jest nawet miedzy szpitalami - ja rodzilam przy Karowej i tam robia wszystko zeby karmic piersia, a dzwonilam do innego szpitala kiedys w sprawie porady laktacyjnej to bez zadnej wiekszej proby ratowania karmienia piersia powiedziano mi zeby dawac butelke. Gdybym posluchala i sie poddala na pewno juz teraz bym piersia nie karmila, albo bym ciagle cierpiala na to ze mam malo pokarmu. A tak Syn mi urosl na piersi, ze az oczy i serce sie raduje :D

Pozdrawiam,
Agnieszka

reklama
Nathalie Ida ewidentnie ma wysypke po żółtym serze, ja na razie odstawiłam znowu cały nabiał i wydaje mi sie ze jej to schodzi ale nie wiem co bedzie dalej bo ja umre z głodu bez miesa i bez nabiału

Do góry