reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Paula, już nie bede pisać o centylach bo Agnesa ładnie napisała. A siatka centylowa jest w każdej książecce zdrowia.

reklama
Agnesa musze sprawdzić te centyle fajnie wyjaśniłaś wiem że z tyłu książeczki zdrowia są te siatki
my już po spacerku śliczne słoneczko u nas i temp. do słońca wynosi 25 stopni nieźle nie ??? tylko wiaterek zimny dmucha ale ślicznie jest na polku mały pooddychał i teraz pojadł i dalejś spi ;D
Zastanawiacie się kiedy przestać karmić to wam coś powiem ;D na tym spacerku spotkałam kolezankę ona ma synka urodził się w styczniu 2005 roku więc prawie rok starszy od naszych pociech i ona nadal go karmi piersią ;D nie tylko, bo oczywiście mały je zupki owoce ale w nocy np. budzi się i woła am am ;D no i mu daje cyca ;D chyba nie musze mówić że mały ma już zęby ::) i czasem zdarza się że ją przygryzie ale ona dzielna jest ::) ja chyba jak zobaczę ząbki to się poddam no może do pierwszego ukaszenia ;D

didi czekamy na zdjęcia ;D
A Wandzia się chyba bardzo pochorowała ::) bidulka
Natalia a to musi być basen oczyszczany ozonem nie ??? bo taki chlorowany to chyba nie bardzo
A co do namazania uszek to ja bardzo uważam ale czasem zdarzy się mi namoczyć wtedy ubieram czapeczkę taką na uszka żeby czasem coś tam nie powiało bo boję się o zapalenie uszka bo podobno z namoczenia podczas kąpieli może sie wykluć ::)

hej hej melduje sie...dzis tesciowa do mnie zawitala, posiedziala z malutka, a ja skoczylam na konsultacje do pediatry w sprawie wynikow tego moczu ale nic specjalnie nie bedziemy z tym robic bo bakterie sa nieliczne i tylko jakby miala psiotke zaczerwieniona to posmarowac mascia, a wina prawdopodobnie jest z mojej strony, gdyz w szkole rodzenia powiedziano nam zeby nie czyscic warg sromowych bezposrednio po porodzie bo tam maz plodowa itp. moja pedatra ma na ten temat inna opinie ::) aha, jak sie dostanie tam np sudocrem to nic zlego, to nie ma wplywu, zreszta problemy tego typu sa czeste u dziewczynek ze wzgledu bliskosc pupci i cipci ;)
no i jak wrocilam to jeszcze moja kochana tesciowa poszla na godzinny spacerek z Ada, a ja obrobilam mieszkanie i zrobilam obiadek, aha i zajela sie ciemieniuszka i walczyla tak dzielnie, ze Ada wyglada teraz porzadnie wyczesana, a ja sie troszke balam tego jej dotykac i tylko oliwkowalam az wstyd ::) takze naprawde ta moja tesciowa jest kochana i taka pomocna, a dodam jeszcze, ze biedna jest po operacjach bo choruje na raka :-[ ech takie to zycie smutne...

ja zrozumialam, ze Natalka byla sama na basenie bez Ingusi bo nic o niej nie pisala :)
magdus witaj po przerwie i pisz czesto :)
musze sie wziac za te centyle - brzmia zachecajaco ;)
z uszkami to ja takze sie staram zeby nie zamoczyc ale jak sie zdarzy to wycieram delikatnie i czapusia :)
...............................nie pamietam co jeszcze chcialam napisac

Joeey a dlaczego robiłaś te badania moczu, czy coś zauważyłaś u swojej Kruszynki i dlatego robiłaś, czy pediatra Ci zalecił? Przepraszam, że pytam, bo może wcześniej pisałaś już o tym, ale jestem ciekawa z czego można wywnioskować, że są jakieś problemy z moczem.

Agnesa , W-wie zajęcia dla maluszków organizują na basenie Polonez na Bródnie, (przy trasie toruńskiej). Sąsiadka chodziła ze swoją córeczką i była zadowolona, chociaz mała potem przestała być zadowolona
Ale podejrzewam, że jakbyś zadzwoniła na najbliższy, basen to moze Ci podpowiedzą. Na Potockiej w zeszłym roku, jeszce nie prowadzili takich zajęc, ale to wiem akurat tylko z "plotek", wiec lepiej sprawdzić u żródeł.

Emma jak pediatra ja ogladala to zauwazyla, ze Adula ma wlasnie czerwona psiotke i to zwrocilo jej uwage wiec skierowala na badanie moczu :)
aha Emilka slodziutka na zdjeciach a jakie ma wielkie oczka boska jest ;)

Agnesa, z tego co wiem to na pewno zajęcia na basenie organizują na Bródnie - basen Polonez, przy Trasie Toruńskiej. Moja sąsiadka chodziła i sobie chwaliła. Ktoś mi mówił, ze na Bemowie też jest szkółka, ale tego nie wiem na pewno.

a na marginesie to mi wiadomośc jedną wcieło, tzn nie zapisało na forum. COs musiałam pokręcić.

joeey wlasnie z tym myciem psiotek jest najwiekszy problem ja to zawsze sie masakrycznie boje ze jej cos tam zrobie nie tak w koncu ona cała taka maluska .. no i pediatra kiedys postraszyl ze jak sie cos zle myje to moga byc klopty z pecherzem u malenstwa
jak rozumiem u was wszystko ok juz z tymi siuskami :)

moja tesciowa tez jest fajna :)

reklama
My już po spacerku :) i po odwiedzinach koleżanki, wypiłysmy sobie piwko (ja Karmi) i jest mi wesoło :laugh:

Próbuję teraz uspać Kacperka bo mam trochę sprzątania w kuchni :p

Do góry