reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Będę odpisywac na raty.

Magdamaj text "tato przebierz mnie" kojarzy mi się z moim tatą, który kiedyś na zakurzonym telewizorze napisał "Manieczko (moja mama to Maria) wytrzyj mnie!".  :laugh: :laugh: :laugh: Tak jakby sam nie mógł wziąć szmatki i go wytrzeć...  ::)

Gabi Tomek przewija Ingusię bez problemu. Początkowo się buntował i nie chciał jej kąpać, ale pewnego dnia gadając do Małej chyba przypadkiem obiecał jej, że ją wykąpie no i musiał spełnić obietnicę.  ;D Oczywiście po kąpieli pochwaliłam na maxa, ucałowałam i utuliłam. Taki dumny był, że teraz zawsze chce kąpać swoją córunię!  :laugh:

Wioluś nawet nie wiesz jak Ci bardzo współczuję maminsynka! Wiem co z nim masz, bo mój tata też niestety nim jest, tzn. był, bo babcia już ś.p. Chyba jedynym lekarstwem to wyprowadzić się na drugi koniec Polski albo za granicę. Współczuję Ci przeogromnie! Czeka Cię dużo pracy, ale nie poddawaj się i posłuchaj Wandy - dobrze radzi.  >:D Nie, a tak serio to może spróbuj najpierw łagodnie porozmawiać, a nie wszczynać awantury z tego powodu. Taka atmosfera tylko jeszcze bardziej nakręca sytuację. Chyba łatwiej dotrzeć do człowieka spokojnie z nim rozmawiając.

reklama
Ola Klucha ja zjadłam 4 pączki
36_1_21.gif

GochnaR ja mojemu to samo powtarzam że wolałabym mniej a żeby był w domu więcej ale na razie jak grochem o scianę a nawet odwrotny skutek to ma bo szuka sobie nowych zajęć
Steffi a jak masz dawać to jabłuszko ??? i ile ???

Paula akurat jadłyśmy kotlety sojowe z paczki. Nie za bardzo je lubię, robię je tylko wtedy jak nic innego mi się nie chce. Płaty sojowe moczę w wywarze z vegety, wyciskam je, obtaczam w jajku (posolonym i popieprzonym) i w bułce tartej, potem na patelnię. Smażone rzeczy jem od ok. 2 tygodni i jest ok.  ;) A teraz podam Wam przepis na pyszne prawdziwe kotlety sojowe:

-paczka soi
-1-2 jajka
-cebula
-natka pietruszki
-przyprawy (sól, pieprz, curry)
-słonecznik
-orzechy włoskie
-siemię lniane
-ewentualnie sezam
-bułka tarta

Soję namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować (uwaga! długo się gotuje, ok. 3 godzin). Zmielić i dodać jajka, słonecznik, orzechy, siemię, sezam, usmażoną cebulę, pokrojoną natkę, przyprawy. Z masy uformować kotlety, obtoczyć w bułce i smażyć na oleju. Mniam!!!  :p

Klucha ja zjadłam jednego pączka bo też sie bałam, a teściow mam jeszcze lepszych niż Ty :( oni jeszcze w ogóle Idy nie widzieli i wcale sie do nas nie wybierają ani nawet nie dzwonią, w ogóle ich wnuczka (jedyna! ) nie interesuje :( :( :(

ja tez probuje pomału wszystkiego ale musiałam ostatnio przystopowac bo cos nam sie kolki zaczeły i zielone kupy i krostki czerwone na buzi, to chyba wina żółtego sera, niestety na moją panią doktor nie moge w tej kwestii liczyc, nic własciwie mi nie poradziła, powiedziałam ze daje malej espumisan na kolki, to mi odpowiedziała no mozna, spytałam sie czy moze dać lakcid na poprawe trawienia: no można sama od siebie nie poradziła nic, nawet moja mama powiedziała ze ona taka jakaś bezpłciowa

aOla ja mysle ze bede karmic tez ok. 8 miesiecy, jesli oczywiscie dam rade tak długo, we wrześniu wracam do pracy, wiec trzeba by w sierpniu skonczyc, tez sie tych zebów boje :-[

Steffi ale to chyba nie tak łatwo dziecku zmienic ilośc posiłkow, ja sie znowu martwiłam bo Ida właśnie je rzadko a długo, ona juz od ok. miesiąca je tylko 5 razy na dobe, robiłam co mogłam zeby jej zwiekszyć ilość posiłkow ale za cholere nie wychodzi, teraz juz sie nie martwie bo przybiera dobrze mimo ze je rzadko

Natalia dziękuję za przepis, zaraz wypróbuje ;D

no nareszcie ktoś sie pojawił, to ja znikam karmić ;D ;D

gochnaR - tak jest karmię naturalnie.... cały czas piersią i tak się mały spasł na matczynym mleku ;) ;D

Gabi
- powiedział i że mam skrobać łyżeczką i podawać łyżeczką.... mówił żeby zacząć od małych dawek i stopniowo zwiększać.... ale ile dokłdnie to nie powiedział....chyba mam zdać się na matczyną intuicję  ;) :p

Obejrzałam program :) a teraz nareszcie siedze z Kacperkiem i czytamy sobie co tam naskrobałyscie :)

Nie zdaze chyba jednak wsztstkigo przeczytac, jedynie tak po łebkach :(
Mamy dzis piekna pogode, słoneczko swieci, wiec pójdziemy na spacer, a potem kolezanka ma nas odwiedzic :)

Gochna Pauli wysłałam zwykłą pocztą kołysanki Turnaua ale ostatnio udało mi się wysłać je na poczte Ziemzi jak chcesz to daj e-maila

właśnie doczytałam że od przyszłego czwartku będzie leciala kolejna seria Gotowych na wszystko ;D Joeey coś dla nas ;D

Natalio dziekuje za przepis :), napewno kiedys go wykorzystam :) a narazie robie takie szybkie kotlety z torebki w taki sam sposób jak Ty :) tylko ze ja nie jem jeszcze smazonego :(

Gochna tak to wszystkie kołysanki :) które przesyłałam :)

Klucha my na rehabilitacje jeździmy do Świdra k/Otwocka, bo tam mamy najblizej i chodzimy prywatnie, niestety :(
No ja zjadłam wczoraj 2 paczki i dzisiaj Mały się cos pręży a ja mam wyrzuty sumienia, że to przez moje łakomstwo  :-[ :-[

A co do chrzcin i teściów, to moi tez zapowiedzieli że nie wszyscy przyjada bo nie mają z kim psa zostawić a mieszkaja 500km od nas i powiedzeli ze przyjedzie tylko delegacja, z tym ze oni nie chca brac psa, bo jest bardzo porywczy i uparty, maja shar peia. My chrzciny robimy w swieta i zobaczymy jak to bedzie.

Klucha co to sa te centyle bo ja jakas ciemna chyba jestem ???

aOla suwaczek tak jak pisała Paaricia :) ale cos nadal go nie widac u Ciebie :(

reklama
Do góry