reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Kurcze moj syneczek wczoraj prawie wcale nie spal, a dzis suselek malutki spi i spi i spi... Budzi sie tylko jak do ubikacji wyjde i nie moge od razu przybiec jak placze... ::) Spryciaz maly! ;D

reklama
czesc laseczki...

kurcze jakas paskuda mnie lapie..hmm..ciekawe kto mnie zarazil..komarzyca mam nadzieje ze to nie Ty tymi swoimi skrzdelkami rozsialas zarazki>:D...a tak powaznie...nosem pociagam...gardlo mnie boli...Al zaczyna kichac...wlasnie demonstrowal mi jakis kaszelek..ma katarek ...a dzisiaj idziemy naszczepienie..jestem zla bo juz powinien byc dawnoszczepiony a wypadlo to szczepienie przez chorobe a teraz to juz musi byc szczepion/...ale zobaczymy co pani doktor powie mam nadzieje ze nie jest chory i to tylko katarek od suchego powietrza..:)...no i musze wam powiedziec ze moj synek juz nosi pampersy 3... bo te 2 strasznie mu sie wpijali i w ogole sa juz mu za krotkie..:)

ok..zmuykam do mlodego bo mnie zaczepia zapelniajac pieluche bo slysze salwy armatnie..:D

no i prosze dzisiaj z rana 1 jestem

hej Mamuśki, a ja znów miałam mase stron do odrobienia. Gaba jest ostatnio marudna, mało śpi w dzień i nauczyła się piszczeć jak mnie długo nie widzi.

Martula najlepsze życzenia, wszystkiego naj.. naj...

Dziewczynki, ja widze, że tu jakaś epidemia panuje, wszystkim pociągającym zdrowia życze.

Paula, fajnie że opisałaś jak prawidłowo zajmować się maluchem. Ja nosze malutką w "orzeszku" już jakiś czas, bo mi siostra ten sposób pokazała i jak mój ojciec to zobaczył to wpadł w panike i poszedł naskażyć na mnie mamie, bo on taki "dobry" jest ze nigdy nam nic nie powie tylko mame napuszcza. Uspokoił się jak sie dowiedział ze siostra tak kazała. Ale dymu narobił, ze przełamiemy dziecko. A napisz gdzie chodzisz na rehabilitacje. Ja na pewno zapisze sie na Balkonową.

Nie zdążyłam sie wypowiedzieć na temat zamknięcia albumików, ale oczywiście byłam za i już sparwdziłam mam dostęp - dzięki Moskito. w weekend wkleje jakieś nowe zdjęcia (musze się przecież w końcu pochwalic moją nową fryzurą) i moze slubne jak mi się uda..

Co do mojego Bartka, to on dzielnie się Gabrysią zajmuje, nawet ostatnio moja przyjaciółka mi powiedziała, ze zawsze był wielki w jej oczach, a teraz urósł jeszcze bardziej. Jaka ja dumna byłam, jak bym to ja go tak wytresowała. No cóz musze przyznać, ze mimo wszystkich uwag do mojej teściowej to jej zasługa. :p
A propos teściów, to się wczoraj zagotowałam. :mad: :mad: ZA 3 tyg mamy chrzciny i oni wczoraj zadzwonili, ze nie maja z kim psa zostawić i przyjedzie tylko teściowa i szwagier Bartka, bo m a byc chrzestnym, a tesć i siostra zostaną z psem. Dodam ze oprócz teściwoej to nikt z nich jeszcze malutkiej nie widział, a przyjechaliby tylko na weekend. Jakby nie mogli psa zostawić u rodziców szwagra lub jego siostry. Kurcze znów wyszłam na tę która ich psa nie lubi, bo powiedziałam ze nie moga go zabrac, ale robimy impreze w mieszkaniu i nie koniecznie mamy warunki, a pies jest duzy i do najgrzeczniejszych nie należy. Mam co prawda spore mieszkanie, ale jak sie w dużym pokoju rozstawi stół to sie nie ma jak ruszyć, a do tego jeszcze pare małych szkrabów bedzie sie krecić pod nogami. Jak robimy impreze rodzinną to i bez psa jest sajgon, bo ja mam duża rodzine, a i tak sie ograniczam do minimum. No wsciekłam się, bo ja psa lubie, ale bardziej "lubie" własne dziecko. A jak widac dziadek woli psa. :(

Dziewczyny karmiące piersią duzo pączków zjadłyście? Bo ja tylko pół, troche sie bałam, ze mała bedzie miała kolkę.

Steffi/b] mi juz dawno w laktacyjnej powiedzieli, zeby po mału wszytskiego próbować i ja tak robie. Tylko ze zamiast po jednym produkcie dodwac to ja sie najem kilku i jak małej nie pasuje to nie wiem po czym ::) A z tym odchudzaniem to bym nie przesadzała, jak dzidziolki zaczną chodzic, to tłuszczyk zgubią. Córeczka sąsaidki też super przybiera, nawet jest ponad centylami i zaden lekarz nie kazał jej odchudzac, a moja Gaba to dopiero tydzien temu na pierwszy centyl sie załapała. Dzieci są rózne i do póki przybieraja stałym tempem to nie ma co przesadzać.

Coś jeszcze miałam napisać, ale zawsze zapominam, bo tyle rzeczy piszecie - jutro bede robić notatki. Miłego dnia i jeszcze raz zdrówka wszytskim chorutkim.

czesc ;D

Paula Gabi Martula jak zrobiyscie automatyczne suwaczki tzn mnie dni same się zmieniaja tyle ze po napisaniu posta musze mój suwaczek wklejać z pulpitu :p Jeżelimozna to jakos obejść to napiszcie jak

Steffi a właśnie czytałam w gazecie ze dzieci karmione piersia nie powinno się odchudzać Normalnie co lekarz to inna opinia ::)
Klucha i tak byłaś odwarzna Aż pół pączka ja nie zjadłam żadnego ;) ;D

Lekarka mi powiedziała (karmie piersią) zeby wprowadzać soczki od 5msc a potem jabłuszko Ale jeśli mały będzie najadał sie cycuszkiem to chyba wprowadze to później. Do pracy wracam dopiero w październiku więc jeszcze czas.

Do kiedy planujecie karmić piersią?

czesc dziewczynki :)

teraz na 2 programie w TV w Pytaniu na sniadanie jest mowa o pierwszym ojcostwie :) moze Was to zainteresuje.
Pozdrawiam

ale ja mam swira..:D..ogladam wlasnie to pytanie na sniadanie na tv2..:)..i lzy mi leca..:0..kurcze zawsze jak jest mowa o porodzie i ogolnie wszytkim co zwooazane z dzidziulkami to strasznie sie wzruszam..:)

aOla - planuje karmic piersia az Malemu zeby urosna ;D a potem zobaczymy jak dlugo wytrzymam. ;D

co do suwaczka to wklej go w swoim profilu w 'zmien profil' dalej 'dane publiczne' i 'podpis'

Może to odchudzanie to właśnie polega na tym żeby mały dostawał rzadziej a więcej, może wtedy się ma wszystko unormować...Co do tego jabłka to też nie jestem przekonana tymbardziej że nawet na słoiczkach chyba gerbera z jabłuszkiem jest napisane żeby dopiero od 4 miesąca wprowadzać, no ale tak jak piszecie już 3 lekarz u którego byłam z małym i każdy co innego mówi

reklama
Patrycja no tego też sie boję Tych ząbków Była u mnie ostatnio koleżanka która karmi córcie i mówi ze mała ja pogryzła do krwi :p Ja po tych boleściach z karmieniem co przezyłam w grudniu nie wiem czy dam rade ne jeszcze jedne.
Myslę zeby w sierpniu zacząć odstawiać w sumie 9msc powinno mu starczyć ;)

Do góry