reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

reklama
ja znalazlam ta fotke tzn. link do niej kilka stron po tej stronie ktora wkleiłam.. teraz jakos nie moge jej znalezc - pomrocznosc jasna
ale ono gdzies tam jest
w razie jak ci sie nie uda to jest na nim niemowlaczek obok spi psisko a`la dog a na dzidzi lezy kot - zgroza!

Magda wyczytałam dobrze ze twoja córcia ma skazę białkową czy to stwierdził pediatra czy byłas u dermatologa jakie były objawy? ::) ;D

Tez u nas podejrzewam dlatego pytam.

hehe widzialam juz fote i kurcze mam zwlke straszna z tej klientki.taki dym o glupie zdjecie.jeszcze brakowalo wypowiedzi prezydenta na ten temat.hehe

z tą skazą to jakas ściema była, a bylam u pediatry widziała nas położna dermatolog i alergolog
no i wszyscy stwierdzili ze stkaza bialkowa bo malutka miala:
wysypke na buzce - takie plamy i schodzila jej skorka z uszek
ciemieniuche na brwiach i kolo noska
kropeczki na cialku
wodniste kupki

to sa objawy skazy podobno lub innego uczulenia

syfki z buzki same zeszly, z cialka powoli tez schodza a ja nabial czasami podjadam wiec to nie jest skaza - tzn ja tak mysle
bo nawet male ilosci nabialu - tj. bialka krowiego w moim mleku powinny wywolac jakas reakcje typu wysypka najlepiej swedzaca (wtedy to jest tez typowe dla skazy) mysle ze po prostu wtedy przegielam z tym nabialem bo jadlam go baardzo duzo
teraz jem malutko czasami chociaz lepiej chuchac na zimne bo takie uczulenie na bialko krowie moze wywolac inne alergie w przyszlosci

z kolei alergolog powiedziala ze nabial mozna jesc troszeczke (jogurty naturalne, kefiry etc) bo lekarze sami nie sa pewni czy taka restrykcyjna dieta to cos daje i czy ona wiecej nie szkodzi - tyle alergolog

reszta - dermatolog pediatra i polozna zakazali absolutnie nabialu nawet odrobinki smietanki w zupie 0 masla

ja troche podjadam i dzidzka jest chyba ok
wiec chyba trzeba po prostu wyrpbowac diety bez nabialu i potem go powoli wprowadzac.. nie mozna dac sie zwariowac!

no niezla wyszla chryja/hryja z powodu jednego zdjecia - paragrafami naszym grudniowym mamom przed nosami machali :)

Magda, u mnie było to samo, lekarka powiedziała że mam na jakis czas wyeliminować nabiał, a potem pomału wprowadzać. Tak też zrobiłam i jest ok. Czasami ma jakieś krostki, ale schodzą szybciej niż się pojawiają. Zjadłam ostatnio górę frytek z majonezem i nic jej nie było. Dzisiaj testowałam zapiekanki z mozzarellą i pomidorami, zobaczymy jutro.
Przeczytałam tą aferkę z niejakim Kociakiem, ale przykra kobitka, rany. Masakra.

reklama
ach - zapiekanka z mozarella :D :D mniam
ja zjadlam grzanki z serkiem zoltym i kupki byly troche pieniste
a jak jem inny nabial - smietanke kefirek to jest oki
poniewaz i tak jem malo tego nabialu to jak sobie przypomne to pije wapno rozpuszczalne zeby sie nieodwapnic no i zeby dzidzia miala z czego rosnac

Do góry