reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Magda, fajniusia ta wasza Majeczka. Widać, że wesolutka niunia.

MamoCyprysia,znam ten ból. Moja babcia ma 81 lat i doprowadza mnie do białej gorączki swoimi komentarzami. Jedyna różnica, że ona dobrze widzi, ale z kolei jest przygłucha. Z tym, ze ja praktycznie nie pozwalam jej zajmować się małą, bo się boję że zasłabnie czy coś w tym stylu. Tłumaczę jej że chcę się nacieszyć swoim dzieckiem, ona miała swoje. Ale wciąz coś ma do powiedzenia - jej dzieci nigdy nie płakały, tylko moja córka płacze "drze się cały dzień"(co jest bzdurą totalną), żebym karmiła na drewnianym "stołeczku" (to było zabawne zwłaszcza po wyjściu ze szpitala kiedy siedzieć nie mogłam). Poza tym pytania w czasie karmienia : czemu ona tak mruczy?? może jej nie leci?? a może za szybko?? Do tego przedrzeźnia małą, gdy ta sobie mruczy. Można wyjść z siebie. Tylko ja się już nie potrafię opanować i jej odpowiadam, w stylu "mruczy, bo mam takie pyszne mleczko, że nie może wyjść z zachwytu" lub "nie denerwuj mnie jak karmię, bo faktycznie przestanie mleko jej lecieć".

reklama
martula ;D ;D ;D babcie sa jednak najlepsze !!
Cyprysiowa ja poczatkowo tez czekalam az moje dziecko zasnie i to byly ciagle rozne pory i w koncu powiedzialam dosc ! po kapieli i jedzeniu Ada idzie do lozeczka i ona wie, ze to jest czas spania i tym sposobem codziennie chodzi o tej samej porze, sprobuj tak robic, poczatkowo byl opor i placze i ciagle chodzilam i glaskalam po glowce i wkladalam smoka, a teraz wystarczy tylko polozyc ja i wlaczyc kilka razy karuzelke ;) w koncu dziecko musi miec staly plan dnia ;) no chyba, ze mu cos dolega to co innego ale tak po kapieli przebrane nakarmione to powinno migiem zasnac :) to sie rozpisalam ::)

hehe gdybym powiedziala "nie denerwj mnie jak karmie..." to by sie chyba w 5 minut wyprowadzila. twoja mowi ze caly dzien placze a moja mowi "co ty masz do tego dzieciaka jakbys miala takie jak wy byliscie..."-choc ja nic na malego nie mowie.jak malego boli brzuszek i ja dobrze o tym wiem bo ma twardy jak kamien,krzyczy,dusi kupe i nie moze itd.to babcia na to "pewnie to wcale nie brzuszek" albo jak krzyczy w nieboglosy to "placz sobie placz. on musi sobie glosik wyrobic"-ale nie pozrywac struny glosowe.
a ostatnio maly sie lekko podsikal i obudzil sie glodny to ja go najpierw podkarmilam bo mowie mocno mokry nie byl to moge nakarmic a babcia na to" nie dbaja o ciebie,takiego osikanego cie trzymaja" ja wstalam go przewinac,on plakal bo glodny a ona na to "nawet ci zjesc nie dadza!!"   ale sie wam wyzale ;D

Joeey masz całkowitą rację ja tak robię od pierwszego dnia ;D tylko dwa razy mi się zdarzyło że mały płakał i musiałam isc do niego a takto leży mruczy az zaśnie  ;D ale przed tym to rutyna codziennie o tej samej prze kąpanie i mleko i chyba sie przyzwyczaił ;D polecamy wypróbowac , nie Joeey??

A kuku!
Oj widze po teściowych babcie poszły w ruch ;)ja na temat mojej mogłabym walnąć niezły esej ;D no ale juz nie mieszka z nami(wrociła na swoje), więc może jej oszczędze ;D
Joeey - super że córeczka ustaliła już sobie plan dnia - ja na swojego brzdąca też nie narzekam ;D wie już kiedy noc - ale troche to trwało zanim odkrył - ze wtedy się śpi ;D
Cyprysiowa mamo - współczuje tych potyczek z babcią - wiem jak to potrafi wkurzać - chcąc nie chcąc można się poczuć złą matką,dzięki takim uwagom!bierz przykład z Martuli - ta to ma podejście ;) aha - wlaśnie przeczytałam co napisałaś jeszcze - o matko - to ja gratuluje,że ty jeszcze z nami a nie w zakładzie zamkniętym!!
A Wandzia gdzie???szarpie za kable znowu?????hehehe

A tak wogóle to powinnam leżeć w łóżku - ale zeszłam z pięterka tylko po herbatkę - a ze tu również komputerek stoi.....to juz nie moja wina ;) ;D

ja nie moge!! Cyprysiowa!! ciebie zywcem do nieba wezma za i tak anielska cierpliwosc!!!

w ramach dziwactw moich rodzicow (mieszkamy razem)
jak karmie mala to mama sprawdza czy cycem nie przyduszam noska bo przeciez mala moze sie udusic (ostatnio dala sobie spokoj)
a Maja np. placze to przylatuje moj tato jej na ratunek i z opieprzem na nas - wtedy pacyfikuje go wreczajac mu placzaca dzidzie niech ja uspokoi jak taki madry ;) i tu musze zauwazyc ze mu sie to udaje..... :D spryciarz!

ha ha ha wlasnie przeczytalam watki wczesniejsze i wasza afere z niejakim kociakiem ;D ;D ;D
widze ze wesolo bylo! ze tez jakos was wczesniej nie znalazlam!

magdamaj na ktorej stronie sa te potyczki kociaka??
a moj syn nadal nie spi,lezy w lozeczku i placze!!!!!!!!!!!!przypominam ze nie spi od 17 choc babcia twierdzi ze w miedzyczasie kimal ;D no tak ona wie wszystko,ona jest Chuckem Norrisem ;D

Moskito :p :p :p

a tak serio to nie ma mnie :p hehehe
Dobranoc a Pati milego dnia :)

m.Cyprysia - mam nadzieje ze spotkanko aktualne mimo wszystko ???
magdamaj - szukalas tyle stron wstecz ??? hehehe

reklama
ja tez odpadam...zycze Wam przespanej nocki !!!! dobrze, ze mieszkam sama i nikt mi nie prawi jak mam sie coreczka zajmowac..strasznie wspolczuje i razem z Donia polecamy Cyprysiowa wprowadz reguly synkowi zeby wieczorkiem byla kapiel karmionko i spanko naprawde warto, Moskito Ty nalogowcu !!..ok uciekam papapapaapa

Do góry