reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Beatko, niestety nie wiem! To moje USG (w tym miesiącu miałam jedno) to straszna kiepa była i podał mi tylko trzy wymiary - kość udowa, długość od główki do pupki i obwód główki - i nas tym koniec. Dlatego właśnie chcę zrobić jeszcze raz u kogoś, kto ma więcej doświadczenia i lepszy sprzęt. Mam umówioną wizytę prywatną na wtorek - 19.07 - wtedy może się dowiem. A co cię niepokoi? To zapytam konkretnie o to pod kątem USG - napisz, może uda się uśmiercić twoje obawy już we wtorek?
aOla - ja za to mam codziennie roboty pod oknem - wielkie kopary rozkopują podwórka i wymieniane są olbrzymie rury - i tak do końca sierpnia ::) Ja ich chyba zacznę podtruwać ....... ale wtedy mogą nigdy nie skończyć ::)

reklama
Ziemzia - wiesz co...ja jak zwykle szukam dziury w całym ! Już mam sama siebie dość ! :mad: Poszłam do gina, wszystko zbadał i powiedział, że jest dobrze ! No i ja byłam bardzo zadowolona. Ale ... minęły zaledwie dwa dni i zaczęłam szperać w tych opisach, które mi dał. Przy wszystkim jest taki haczyk, ze jest ok i obok są podane tygodnie, w których ten wynik się mieści ! I właśnie brakuje jednego haczyka przy OFD, czyli pewnie oznacza to, że się nie mieści w normie. Otóż wynosi 5,89 cm, a powinno być chyba ciut więcej. I właśnie dlatego chciałam spytać jak się to miało u Ciebie :) Ale z drugiej strony tak sobie myślę, że jakby coś było nie w porządku to by mi to powiedział... A zresztą mówił mi, że malutka jest tak dziwnie ułożona, że ciężko jest trochę pomierzyć. Sama już nie wiem co o tym myśleć...

Neon, luzik, przeciez to ty jesteś najważniejsza. Myślę, że spokojna, jasna rozmowa dobrze zrobi. 3maj się i nie przejmuj za mocno.

Beatka - jakby było coś nie tak to przecdież by ci powiedział :)

U mnie znowu skwar, oszalec można, kompy grzeją, az ze mnie leci pot, marzę o prysznicu i wyciągnieciu nóżek. Dostałam dziś od koleżanki superową wanienkę z takim wkładem na bejbika, żeby się nie przesuwał i przewijak. Nie mogę się doczekać jak będzie w użytku ;) może sobie kupię laleczkę do tego czasu :laugh: Jestem po trzech kawach i nic nie pomogły, ledwo łażę, macie jakiś patent? I jescze jedno pytanko, chyba Ziemzia o tym pisała jak nazywa sie ta herbatka witaminkowa dla mam - Hipp?? ale to jest jakaś specjalna dla kobiet w ciaży, bo widziałam w sklepie tylko na przeziiębienie dla dzieci i na przyspieszenie laktacji dla matek karmiących. Pozdrówka, nie dajcie się tym upałom.

Gonia - ta herbatka HIPP nazywa się dokładnie "Herbatka dla kobiet w ciąży" ma ciemnozielone wieczko i napis jest na zielonym tle, a na pierwszym planie, w zielonym kółku, pani w ciąży trzymająca się za brzusio, na dole zza kółeczka wystają owocki!

Dzięki Ziemzia ! :) W takim razie czekam na info. Może akurat uda Ci się coś dowiedzieć :)

W Olsztynie też skwar, ze szkoda w ogóle gadać. Dlatego siedzę w domku i nie wynurzam nosa za drzwi. Właśnie umyłam calusieńką lodówkę, wszystkie półeczki itd. Jak na mnie to niezły wyczyn, ale to z nudów... ;D

Gonia pyta o herbatkę Hippa, a ja mam pytanie odnośnie tej kawy, która ma wpłynąć na mleczko dla dzidzi po porodzie ;D . O jakiej Wy pisałyście ? O ince czy jakiejś zbożowej ? Chciałabym kupić sobie, ale nie pamiętam jaka to ma być... :p

Dzięki Ziemziu. I ona jest w granulacie?? nie w torebeczkach do zaparzania? zapytam w aptece.

Beata, kawa Inka lub Anatol, swoją drogą niezależnie od wpływu na mlczko dobrze robi na trwaienie.

A wiecie co...
Moj synus chyba juz mnie kopie. Nie wiem czy to to, ale czuje co chwile od wewnatrz take bulgotanie.... Nie wiem jak to inaczej nazwac.
Nigdy wczesniej czegos takiego nie czulam, wiec mysle, ze to moje sloneczko...

reklama
Dobra Aussi, zajrzę tam jak bedę dzisiaj. Ja tez ze zniecierpliwieniem czekam na ruchy bo na razie to bulgotanko i przelewki w środku, ale nic konkretnego jeszcze. Słuchajcie, a ile do tej pory przytyłyście - bo ja 3 kilo i wczoraj połozna powiedziała, że to troche mało ::) jak jest u was???

Do góry