reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Czesc mamusienki i iskiereczki :)
Dzien okropny i meczacy ale dostalam sie do lekarza nareszcie iskierka rozwija sie prawidlowo dostalam wymarzone zdjecie plakalam jak bobr sluchalam serduszka no i zebralam od doktorki bo trzeci lekarz w czasie jednej ciazy dziwnie sie spojrzala na mnie i wogole niechciala mnie przyjac ale udalo co prawda niewiele juz widac na usg dzidzi sie nie zmiescila wiem ze ma 17cm i wazy 300g nic wiecej nie dalo sie zrobic ale i tak jestem szczesliwa
Dziewczyny wy naprawde chudzinki ja przytylam troszke wiecej niz 5 kg ale co tam bede martwic sie po porodzie :)

reklama
Tez bym chciala troche wiecej przytyc...
Cale zycie wygladam jak anorektyczka, to chociaz podczas ciazy moglabym nabrac co nieco cialka...
Ale jeszcze mam troche czasu.

Zmykam do lozeczka!!
Kolorowych snow!!

Hej Dziewczynki!

Przykro mi, ze zaczynam dzien od marudzenia ale jest mi bardzo ciezko. Wczoraj znowu mialam te bole w brzuchu - niby kolka, tyle ze tym razem trwaly 6 godzin. W Australii nie ma no-spy, ani nic rozkurczowego co jest bezpieczne w ciazy. Kazali mi wziac panadol, ktory nie pomogl. Poszlam do szpitala (jakby na pogotowie) gdzie pielegniarz mnie wypytal co jest grane i kazal czekac na lekarza. Czekalam 2 godziny, myslalam ze umre, bol byl coraz gorszy. Po 1,5 godziny, kiedy bol juz byl prawie nie do zniesienia Roland poszedl do recepcjonistki mowiac, ze mnie juz bardzo boli i prosil, zebym zobaczyla lekarza. Babka powiedziala, ze jak tylko pielegniarz (nie lekarz) obsluzy pacjenta, to mnie zobaczy. Tymczasem pielegniarz skonczyl - zawolal kogos innego potem znow kogos innego, wiec poszlam do babki pytajac, czy moze mam ze szpitala karetke wezwac to mnie ktos obsluzy, no wiec juz juz zaraz mnie pielegniarz wezmie. No i kolejne 2 osoby przyjal a mnie nie. Bylam TAK rozzalona, zla, rozgoryczona, przerazona i w bolu az nagle przestalo bolec. Tak jak i ostatnio. Oczywiscie wciaz nikt nie byl mna zainteresowany, stwierdzilismy, ze pojdziemy do domu, bo mozemy jeszcze kolejne 2h czekac, a bylam bardzo zmeczona tym bolem. No ale nie powiedzielismy im, ze mnie juz nie boli, tylko, ze idziemy gdzies indziej i jesli bedzie cos nie tak z dzieckiem to bierzemy ich do sadu. Baba sie przejela-dopiero teraz i stwierdzila, ze juz teraz nas przyjma, w tej chwili, ale my poszlismy.

Chcialam dzis pojsc do ginekologa, ale okazalo sie, ze trzeba miec skierowanie. Poszlam wiec do lekarki rodzinnej. Na szczescie ma juz maszynke do mierzenia bicia serduszka, wiec je sprawdzila i bije szybciutko jak na ostatnim USG (160) no i powiedziala, ze jesli to sie powtorzy to mam brac panadol... Nie wyslala mnie na zadne badania. Dala mi to skierowanie do ginekologa. OKazalo sie, ze musze isc prywatnie co kosztuje $120 (310zl) i najwczesniej moge miec wisyte w srode i ze ginekolog mi sprawdzi znow bicie serduszka i MOZE bedzie w stanie powiedziec, czy to byly bole z macicy. Tyle to ja praktycznie wiem - ze nie z macicy, tylko z jelit. Zastanawiam sie, czy isc do tego ginekologa, skoro serduszko dobrze bije, czy poczekac 2 tyg. na USG. Nie wiem co robic, jestem zalamana opieka zdrowotna - a wlasciwie jej brakiem w Australii i mam straszne doly. Wzielam wolne z pracy na kilka tygodni, powiedzialam, ze zadzwonie kiedy bede gotowa (pracuje dorywczo wiec moge miec wolne kiedy chce, ale tez nie placa kiedy nie pracuje). Musze jeszcze isc do pracy w sobote i niedziele i tyle. Rodzice mi wyslali juz no-spe z dokladnymi instrukacjami jak ja brac. Mam nadzieje, ze celnicy jej nie zarekwiruja, bo sa bardzo restrykcyjni z wwozeniem rzeczy do Australii. Masakra. Tylko mnie glowa boli z tego stresu i zalamania. Ech... ::)

Paaricia trzymaj się dzielnie strasznie ci współczuje takich konowałów :(
W palnach mieliśmy przeprowadzke na stałe do Holandii ale jak się dowiedziałam że jestem w ciąży to powiedziałam mojemu że zostaje tu do czasu aż dziecko będzie miało przynajmniej 6msc. Bałam się właśnie ich służby zdrowia (chociaż nie mam pojęcia jaka jest) nie znam holenderskiego a tu mam swojego lekarza i rodzine. Jesteś bardzo dzielna skoro to wszystko wytrzymujesz ja bym juz chyba uciekła z Australii. Nie martw się ;)

Uciekam do pracy :p

DZIŚ MIJA POŁOWA MOJEJ CIĄŻY TERAZ TO JUZ Z GÓRKI ;D ;D ;D ;D ;D ;D

.png

surpriseglit.gif

dev334bb___.png

Patrycja, wspolczuje Ci bardzo. Brak mi slow normalnie! Kobiete w ciazy traktuje sie priorytetowo, to jest po prostu szok...Jak sobie przypominam opowiesci ludzi, ktorzy zostali pokrzywdzeni przez polska sluzbe zdrowia, przez takie zachowanie, to jest identyczne...Podziwiam tez, ze to wytrzymujesz, tez bym chyba zwiala... Trzymam kciuki, zeby bylo wszystko ok z Dzidzia i z Toba! Buziaki!

paaricia to co opowiadasz to jest wprost skandal - czy oni nie mają grama odpowiedzialnosci? a jak by naprawdę cos złego się działo to też by tak zwlekali? brak mi słów, ale i tak podziwiam cie za dzielność,ja bym tam wszystko rozniosła. miejmy nadzieję, że to faktycznie jakieś skurcze jelit a nic z dzidzią.

wczoraj znalazłam herbatke Hipp w Gencie w dziale dziecięcym i kupiłam na próbę, ale wiecie co, zobaczcie w składzie ile ona ma świństw w składzie - cukier, kwasek cytr i inne pseudoulepszacze,emulgatory i surogaty soków, nic wspólnego z naturą, tak że się zastanawiam czy nie lepiej kupić zwykłe ziołowe herbatki z herbapolu, mieszać ze sobą i słodzić dobrym miodkiem.

U mnie dzisiaj chłodniej, miłego dnia wszystkim, a jutro sie cieszę jadę do Poznania i na pewno wstąpię do H&M zobaczyć co tam ciekawego na wyprzedarzy. buźka ;)

aussi - w takim razie sorki, powinnam stwierdzić, że to u nas w Gdańsku nie ma ;)

paaricia - ty biedulko!! Australia jest do d.... pod tym względem, nie martw się tylko przyjedźcie do mnie - razem urodzimy i nie będzie stresów z głupimi pierdołami medycznymi!! A Gdańsk jest kochaniutki i napewno wam się spodoba! :laugh:

Gonia - no ja czytałam i tam są po prostu związki potrzebnych w ciąży mikroelementów - z tego co wiem, to np. niektóre mikroelementy są lepiej wchłaniane w związkach (przynajmniej tak mi wciskali na studiach ;) , a jestem po chemii - ochrona środowiska), poza tym HIPP to naprawdę dobra firma... przynajmniej wg mnie. Niesądzę, żeby truli ciężarne, bo to dzięki nim i mamom mają zbyt. Oczywiście wszystko jest kwestią wyboru i napewno herbatki ziołowe z miodkiem ci nie zaszkodzą ;)

reklama
Paaricia..wspolczyje Ci kochana tych boli...trzymaj sie:)..i cudownie ze slyszalas bicie serduszka ..napewno troszke Tobie ulzylo :)..ale ja ne czekalabym z wizyta az 2 tygodnie zwlaszcza ze to pierwsza ciaza..:)..lepiej byc pewnym na 10000% ze wszystko ok i nic nie odkladac..idz moze do lekarza popytaj o USG..:)...trzymam kciuki za Ciebie i dzidzke ..aby juz wiecej nie bolalo:) bo tylko cierpisz i dzidzia tez to czuje i jest jej smutno..

Do góry