reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Goniu..zobacz za nia w marketach w dziale dla niemowlakow tam gdzie gerberki..:)..widzialam ja w Auchan..i innych ale w aptekach tez powinna byc..:)..jest to herbatka w granulacie..:)

reklama
Goniu - herbatka faktycznie granulowana, ale w Rossmanie jej nie mają, mają inne, ale tej akurat nie, w aptece z koli są drogie, ja kupuję w Albercie, ale w Geantcie też może być, średnia cena to ok. 12zł za 200g. Jeśli chodzi o wagę to ja od początku przytyłam 4,4 kg i to jest w sumie min. z tego co mi wiadomo, ale wejdź sobie na www.noworodek.pl, tam jest kalkulator, który oblicza optymalną wagę w ciąży. Ja się tym sugeruję, bo faktycznie jest to uśredniona waga, ale przytyłąm mniej niż powinnam wg tego kalkulatora, teraz powinnam ważyć ok. 1kg więcej z tego co wynika z tabelki.

A u mnie to troszkę ciężko określić...Od pierwszej wizyty u gina, czyli od 6 t.c. przytyłam 1,8 kg ! Ale ja sporo przytyłam przez te 6 tygodni zanim się do gina wybrałam ! Jadłam normalnie jak opętana  ;D ! Dlatego teraz staram się uważać ! Nie chcę za dużo przytyć, bo jestem pewna, że będzie mi to ciężko zgubić...Ale oczywiście jem tak by dzidzi dać jak najwięcej składników odżywczych. Mam nadzieję, że nie przytyję przez całą ciążę więcej niż 15 kg.

Ja w sumie przytylam 1,5 kilo, z czego 0,5 ostatnio schudlam.
W domku sie nie waze, bo moja waga jest niedokladna. Zobaczymy na wizycie 20.07.

Ziemzia - widzialam ta herbatke w Rossmannie na wlasne oczy!!!

reklama
oj wy chudzinki ja już z 5kg do przodu :p
dzwoniłam po częstochowskich szkołach rodzenia i ta co mnie najbardziej interesuje bo jest w tym szpitalu w którym będe rodzić jest za darmo ;D ;D ;D do końca roku NFZ płaci na początku każdego msc są nowe zajęcia dwa razy w tygodniu a potem jeśli chce to chodze dalej na gimnastyke. Mąż nie płaci musi mieć tylko obuwie zmienne. I jest oprowadzanie po szpitalu i takie tam. Także od października się tam zapisuje.

U nas dziś była burza z gradobiciem i teraz jest fajnie chłodno ale jutro mają byc upały :p

chrzanić wagę idę robić frytki ;D ;D ;D a wszystko przez was bo chodzą za mną od wczoraj

.png

surpriseglit.gif

dev334bb___.png

Do góry