reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

magdamaj - nie wiem czy to kwestia kraju czy szpitala ale tam gdzie ja rodzilam to nie nacinali wcale i nie jestem przekonana ze to tak dobrze. Moze nie peklabym tak bardzo no i ostatnia faza porodu bylaby szybsza a co za tym idzie krocej by bolalo.

Kurcze no to nie wiem jak to jest z tym zszywaniem i bolem. Mam nadzieje, ze poprostu jeszcze sie nie wygoilam, a nie ze tak juz zostanie... :-[

reklama
paaricia pisze:
magdamaj - nie wiem czy to kwestia kraju czy szpitala ale tam gdzie ja rodzilam to nie nacinali wcale i nie jestem przekonana ze to tak dobrze. Moze nie peklabym tak bardzo no i ostatnia faza porodu bylaby szybsza a co za tym idzie krocej by bolalo.

Kurcze no to nie wiem jak to jest z tym zszywaniem i bolem. Mam nadzieje, ze poprostu jeszcze sie nie wygoilam, a nie ze tak juz zostanie... :-[

Pati - no ja tam jestem za nacinaniem - ale nie zawsze... lekarze sami powinni ocenic czy bedzie to potrzebne, bo ja np teraz nie peklam i nie nacinali mnie... ale przy pierwszym porodzie powinni nacinac, bo przeciez peknac mozna az do odbytu, a to potem cholernie bolesne ponoc jest !!!!! no i chyba niebezpieczne !!!

hej
melduje sie ze jestesmy cali i zdrowi, ale nie mam na nic czasu
z utesknieniem czekam az przemek zasnie zeby sie tez polozyc.
Ide karmic mojego glodomorka :)
pozdrawiam Ania Ola i Przemek

Witaj Aniaboy - może niedługo synek pozwoli Ci na forumowe przyjemności ;)

Wandzia - wiedziałam,że potrafisz ;), tak czułam ;D a czy mnie wzrok myli??czy Twoja córa już wie po co ma środkowego palca ;) ;) ;) niezła - Karol też czasem mi pokaże co potrafi, hehehe!!!

aOla ja bym jechala z Malym, tylko z czestymi przerwami, zeby Dzidziek tyle w foteliku nie byl. Ja mam juz podobna podroz za soba - tylko, ze to bylo ok. 300km i bylo spoko. Mysle ze lepsze to niz sciaganie tyle pokarmu i karmienie z butelki, bo potem jeszcze Maly sie za bardzo przyzwyczai i cyca juz nie bedzie chcial ciagnac.

Wanda - tez mysle ze lekarz powinien decydowac kogo ciac. Tymczasem wygodni albo nie tna wcale albo wszystkuch jak leci.. Ech...

Skoro mowa o cięciu i pękaniu - ja to miałam super ::) - najpierw pękłam a potem mnie na cieli i skończyło sie dłuuuuugim dzierganiem, świetnie po prostu!!!nawet nie wiem ile miałam szwów przy piątym przestałam liczyć ::) ::) ale spoko ;)

no tak faktycznie można popękać ale nie sądziłam ze to jakos bardzo prawdopodobne. moja friend w canadzie tez nie byla nacinana no i pekła bidulka. wiec moze to nacinanie nie jest glupie. kwestia szycia- troche sie martwie ze mnie ta lekarka zszyła na okrętkę i będę wtórną dziewicą.. no mam jakies takie wrażenie. zobaczymy jak to bedzie jak sie zdecydujemy bzyknąc  :-[ czy  :mad: czy moze  ;D
moskito i paaricio - no to niezle was sluzba zdrowia załatwiła bidulki!

reklama
Full wypas ::) ::) ale jak potem cieszyły takie zwykłe czynności jak np siadanie???sie doceniło ;)

magdamaj - no wiesz, hehehe , może nie zaszyła Cię całkiem ;) :) no i nastaw sie na czy może ;D to będzie ;D

Do góry