reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Dziewczyny ! Jestem po wizycie u gina ! Dzidzia jest zdrowiutka i wszystko jest ok. Wymiary jak najbardziej prawidłowe! Jest już taka duża...Ma około 27 cm  ;D
Jestem pod wielkim wrażeniem...ssała kciuk i główką sobie machała ! Normalnie boskie przeżycie...
A teraz jeszcze bardziej przechodzę do rzeczy...Zapytałam o płeć i gin mi mówi, że najprawdopodobniej będzie...DZIEWCZYNKA ! Mało z tej leżanki nie spadłam ! Mówię : "co" ???? Miał być chłopak ! Ale się ze mnie uśmiał. Mamy jeszcze dla upewnienia się sprawdzić na kolejnym badaniu ! Pierwszy raz intuicja mnie mile zaskoczyła !  ;D ;D ;D Ale jestem szczęśliwa !

reklama
Ziemzia wiesz co...nie powiem Ci dokładnie jak to jest. Ja zapytałam jaka jest długość dzidzi, a on mówi : "obecnie około 27 cm", nie pytałam o szczególy...Ale chyba bez nóżek :)

Beatka - super wiadomosc!!!
Fajnie sie tak dowiedziec, nie? No i najwazniejsze, ze Mala jest zdrowa!!! Ale duuuuuuuuza!
Ja z wrazenia nie moglam po badaniu ustac na nogach w pewnej chwili.

Beatko - ja nie wiem, ale gdyby to było bez nóżek, to chyba podawałby dokładną długość ja miałam USG wczoraj i moja mała miała długość bez nóżek 14,2 cm, a kość udowa 4,4 cm, no to już razem 18,6 cm, a jeszcze pozostała część nóżki... No nie wiem, mi się wydaje, że podał ci orientacyjnie cały wymiar z nóżkami, bo nasze dzidzie są w porównywalnym wieku chyba?

Ziemzia - raczej na pewno masz rację ! Czyli pewnie mi podał z nóżkami ! Wg USG wychodzi 20t5d, czyli te kilka dni niby ma więcej, ale to byłaby za duża rozbieżność gdyby miała być to długość bez nóżek ! Czyli jest tak : moja córcia ma 27 cm od główki do końca nóżek ;D

cześć Gabi witaj wśród grudnióweczek :)

umieram, jestem jeszcze w pracy, gorąco, mam tylko marny wentylator, ale i tak powietrze mozna kroic. Wyszłam na chwilke na ulicy i tam też nie lepiej - powietrze mozna kroić.

Beata gratuluję, prawie ;) córci, mówiłam że dziewczynki górą, ja też tak chcę

didi trzymam za ciebie jutro kciuki, a ty za mnie też, ja również idę jutro do gina, ale pewnie nic specjalnego - kontroling, moze zleci jakieś badania

co do ubranek w szmaciaczkach macie całkowitą rację, ja tez się tam nieźle zaopatrzyłam, ostatnio wyłowiłam cudne ciążowe rybaczki z cieniutkiego dżinsu.

cmokaski, 3majcie się w tym upale :laugh:

a w cz-wie takiego upału nie ma tzn jest ale oprócz niego jest chłodny wiaterek także da się przeżyć. Niestety jutro pracuje 12h :( chociaz upał nie będzie mi doskwierał bo pracuje w kamienicy a tam są grube mury i jest chłodno.
Beata gratuluje córeczki ale coś mi się wydaje że chciałaś z poznaniem płci poczekać do powrotu męża? Chyba że się pomyliłam

.png

surpriseglit.gif

dev334bb___.png

reklama
To prawda Ola - miałam taki wstępny plan. Ostatnio mówiłam mojemu mężusiowi, ze powiem lekarzowi, ze jak nawet zobaczy jakiej płci jest dzieciątko to żeby mi nie mówił ! Że poczekam na niego i wtedy umówimy się na USG prywatnie i może podejrzymy maleństwo ! Ale mój misio niestety się sprzeciwił, powiedział, że to jeszcze całe dwa miesiące...Że jest ciekawy kogo w brzusiu noszę ! I kazał mi się podpytać ;D ;D ;D

Do góry