reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Czesc Dziewczynki!

Ja zaraz zmykam do domu bo mam jakies paskudztwo, kaszel okropny i bol gardla. Lekarz wywalil mnie do poniedzialku wlacznie na zwolnienie.

Dlugo przesmradzalam wsrod ginow ale widze ze w koncu dobrze wybralam. Jak do tej pory mialam wszystkie badania jakby moja pani dr z tej tabelki zciagala.....Wiec moja intuicja sie teraz potwierdzila. Przesmradzalam i znalazlam odpowiednia. ( bylo klasyczne do 3 razy sztuka ;) )

Ziemzia ja mam za kazdym razem badanie dopochwowe (za to pierwszy pan gin ani razu sie nie pokwapil...)

Dobra lece do domku kurowac siebie i malenstwo.

pozdrowonka dla Was

reklama
Witam Wszystkie Mamunie!!!
Czesc Gabi - nas tu nigdy nie jest za malo!!!
Cos czuje, ze w najblizszych dniach dowiemy sie cos wiecej na temat dzidziolkow naszych kolezanek!!! Moze wzmocni sie grupka dziewuszek?

Ziemzia - mnie tez ostatnio gin badal dopochwowo. Cos mi sie wydaje, ze to badanie jest dokladniejsze. Gratki z okazji polowki!!! Dzielna jestes! Jam my wszystkie!!
Ja dopiero dzisiaj bylam zrobic sobie badanie na toksoplazmoze i CMV.. Dupek (bo inaczej go nazwac nie mozna) nie zlecil mi tego///

Pamciaw - zmykaj do domu. Herbatka z cytryna i sokiem malinowym. Nic zimnego z lodowki!!!

Ziemziu..:)..napewno bedzie dobrze..:)..no i jak twoja maluska niunia wystukuje ze bedzie ok to bedzie:).

Pamciaw.:)..wracaj szybciutko nam do zdrowka..:)..

a co do badania dopochwowego to mnie calyczas tak badaja ..:)..ale tez slyszalam ze tylko badaja tak do ktoregos tychodni aa pozniej tylko sprawdzaja łapkami brzucholek i badaja jak bije serduszko dziziolka.. ;)

Dziękuję za miłe przyjęcie do grona grudnióweczek
aOla ja też mam badzanie dopiero 29.07  :D ale jakoś wytrzymam bo czas mi ucieka niesamowicie szybko
Dziewczyny mimo waszych uzasadnionych obaw jestem pewna że wszyściutkie gudniowe dzieciaczki i nie tylko grudniowe urodzą się ZDROWIUTKIE I ŚLCZNIUTKIE

A co do ciuszków to ja mam dopietro hecę niby taki chudzielec ze mnie a teraz o dziwo bo brzuszka mi jeszcze tak bardzo nie widać, że nawet nikt ze znajomch nie podejrzewa  że mogę być w ciąży (no oprócz wtajemniczonych  ;D) to nie zapinam się w stare spodnie !! Dziwne no ale takie są uroki bycia w ciąży ;-) ale wcale się tym nie martwię. Bo wyszperałam sobie ostatno bardzo wygodne spodnie dresowe w szmateksie i fajnie mi się w nich chodzi bo u mnie od piątku jest brzydka pogoda i pada deszcz, dopiero dzisiaj się trochę przejaśnia. A w niedzielę na Allegro kupiłam sobie fajną spódniczkę i sukienkę z kolekcji Bebefield po bardzo atrakcyjnej cenie :laugh:

Pozdrówka dla Was wszystkich :*

Ziemzia jeśli chodzi o badanie dopochwowe to mam zawsze (bo USG juz to normalne miałam ostatnio)
Gabi na kiedy masz termin?
Beata gratuluje połowinki ;D ja tez juz niedługo za 2dni ;D ;D ;D
Pamciaw zdrowiej szybciutko ;D

trzeba się zbierac do pracy pa :p :p :p :p :p

.png

surpriseglit.gif

dev334bb___.png

Hej. Ale goraco, juz ledwo wyrabiam. Wlasnie przed chwila odslonilam bluzke pod piersi i paradowalam z golym brzuchem, zeby go troche przewietrzyc...Koszmar...A niby od polnocy mam biuro, rolety zaciagniete,a taka duchota...

Jesli chodzi o usg, to ja juz ostatnio - w koncowce 17 tygodnia - mialam przez brzuszek i odtad bede miala juz przez brzuszek :) Beatka, teraz bedziesz miala badanie tzw polowkowe, robi sie je miedzy 20 - 24 tygodniem ciazy i dzidzia jest bardzo dokladnie badana, mierzona itd. Nie wiem czy wszedzie, ale moj gin daje podobno do karty ciazy taka dodatkowa karte z badania polowkowego.

Ziemziu, jakbys miala badanie na glukoze, to bys wiedziala :) Tego sie chyba nie da niewiedziec, bo zdaje sie dwukrotnie w odstepach czasowych spozywa sie glukoze i potem jest pobierana krew.Podobno jest to ohydne - znaczy ta glukoza. Ty na pewno mialas badanie na cukier na czczo. Tak jak podaje aOLA, po 20 tygodniu robi sie badanko na glukoze. (nie wiem jak sie to fachowo nazywa).

U mnie 2 dni z rzedu bylo przemeblowanko w biurze, ale juz jako tako doszlismy do ladu i jest sympatycznie :)

Pamciaw, a Tobie ta klima niezle dala popalic! Przewialo Cie, z goraca weszlas pod chlodne powietrze. Ja sie zastanawiam czy nie przytaszczyc wiatraka, ale tez sie boje, zeby mnie nie przewialo...

No ok, to tyle :) Ciao!

ja mam termin na 5 grudnia z @ a z z usg na 10 grudnia  _________________________________________________
4603730.gif

Pamciaw dużo zdrówka trzymaj się cieplutko

:)..wiecie laseczki u mnie w bydgoszczy taki upal i skwar...juz mam dosc...chyba zaczne gorliwie sie modlic o deszcz:D :D..

Gabi ..moze zrobisz rodzince prezent na mikolajki..:)..

reklama
Magi - ja wiem, że nie miałam tego badania, mówię, że sprawdzę, czy mam teraz w skierowaniu je zaznaczone do zrobienia, ale kiedyś już je miałam i wcale nie było tak źle! ;)
Didi - łączę się z tobą w bólu okrutnym - u nas wytrzymać nie można, a ja mam na sobie najlżejszą z moich bluzek! Na domiar złego szef nas "pociesza", że jutro ma być jeszcze cieplej - koszmar!! Zaczynam się zastanawiać, czy na obiad nie zaserwować .... LODÓW!! ;)
Co do badania dopochwowago, to mnie trochę uspokoiłyście, bo ja właśnie mam zawsze je robione i nie zanosi się na zmiany.
Pamciaw - kuruj się bidulko i wyrzuć tę klimę przez okno!! Chociaż wiem, że to cholernie miłe jak jest przyjemny chłodek... ::)
Beatko - gratuluję!! U mnie też już kilka dni i półmetek!
USG prywatnie miałam dotychczas robione normalnie i dopochwowo, ale ostatnio w przychodni miałam tylko przez brzusio - ono w ogóle było kiepskie i chcę się jeszcze raz wybrać prywatnie, bo mam wrażenie, że ten mój gin z przychodni to dupa a nie położnik! W ogóle to zastanawiam się czy go nie zmienić, bo jest trochę nieprofesjonalny - w końcu oni pracują dla nas, a nie my dla nich, nie! A ten mój to tylko fochy strzela - to mi da, tamtego nie, a tych badań to mi nie wypisze, a teraz to mam pierdnąć w oponkę... JUŻ MAM POWOLI TEGO DOSYĆ!

Do góry