reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

CZesc..mamcie..:)..no i witam nowa mamuske..:)

ja dzisiaj caluski dzien na nozkach tak jak wczoraj..:)..wczoraj szalalam na zakupkach ale nic specjalnego nie kupilam..no moze spodniczke z wyprzedazy w Auchan..:)..a dzisiaj zafundowalam sobie super rozowe klapeczku..:)..no i jeszcze bardziej superasna rozowa bielizne:D..misiek mowil ze mam sobie cos kupic to posluchalam..:)..jestem cekawa jakie galki zrobi jak zobaczy mnie i swoj jak on to mowi brzuchalek w tej bieliznie.:D:D..napewno bedzie ciekawie..:)..

Ziemzia..:)..nie martw sie rybcia napewno wszysko bedzie dobrze..:)..nie ma co martwic sie na zapas.:).jak doktorek mowil ze ok to ok..:)

a ja ide w srode na usg...:)..jestem juz umowiona na 7:30...strasznie wczesnie ale czego nie robi sie dla naszych anioleczkow..:)..mamusia poswieci sie i juz wstanie o 5 bo napewno nie bede mogla spac..:)
juz niemoge sie doczekac srody

reklama
Hej Dziewczynki!

Ziemziu - absolutnie nie panikuj, bo Dzidzi to nie pomoze, a super, ze Aprilka miala taka sama sytuacje - nawet wieksza rozbieznosc i w nastepnym badaniu bylo juz wszystko ok! Tez dziwne, zeby kazdy dzieciazczek rosl identycznie - Twoje Malenstwo jest indywidualista! :laugh:

Gabi - witaj wsrod grudniowych mam! ;D ;D Fajne jest takie forum! ;D

Jutro mam moja pierwsza wizyte u ginekologa, nie mam pojecia co on bedzie robil, mam nadzieje, ze wreszcie mnie ktos przebada! :o Jestem dosc podekscytowana. ;D Szkoda tylko, ze Roland nie bedzie mogl za mna pojsc, dotychczas zawsze mi towarzyszyl czy to u poloznej, czy u tej rodzinnej lekarki. Ech, trudno.
Wczoraj dalismy Malenstwu do posluchania Mike Oldfield'a - tak, zeby delikatnie zaczac, potem przyjdzie czas na mocniejsze kawalki ;D ;D. Maluszek byl bardzo spokojny, ale jak mu zabralismy sluchawki to zaczal sie wiercic! ;D ;D Takie malenkie kochane swtirzonko!! :angel:

Gabi - ja również serdecznie witam, z nami na 100% bedzie raźniej ;D

Wpadłam tylko na chwilkę żeby Was powitać w ten piękny poranek (przynajmniej w Kraku taki jest), biegnę na badania... na czczo.....juz mi burczy w brzuchu, nie wiem jak to wytrzymam ::)

Do zobaczonka , miłego dnia

Witam dziewuszki!
Strasznie dziękuję wam za wsparcie :-* Jesteście kochane. Wczoraj cały dzień studiowałam książki i wcześniejsze USG (było prywatnie na lepszym sprzęcie i z ginem, który jest fachowcem jakich mało) i okazało się, że wtedy główka też była trochę mniejsza, ale proporcje się utrzymują i ogólnie dzidzia rośnie jak trzeba, tylko ma długaśne nóżki (mój mąż twierdzi, że to specjalnie dla tatusia, żeby z nim mogła Tekwondo ćwiczyć) :laugh: No i w związku z tym, że ten drugi gin, do którego mam ogromne zaufanie, nie zwrócił w ogóle na to specjalnej uwagi, to się trochę uspokoiłam, bo w sumie główka cały czas rośnie proporcjonalnie, a że jest mniejsza, to może dzidzia chce ulżyć mamusi w chwili porodu? ;) Tak, czy inaczej jest dobrze i nie ma powodów do obaw, zwłaszcza, że Aprilka miała podobną sytuację (bardzo dzięki za to info - uspokoiłaś mnie, bo mojej ciotce też tak nagadali, a urodziła śliczną zdrową córusię i mądralkę jakich mało!) Bardzo dziękuję wam wszystkim za wsparcie!!! :-*
Gabi - witaj w tłumie i czuj się jak w domciu - jak to mawiał mój kumpel "TRZYMAJ SIĘ KUPY TO CI ***** ZROBIĄ!" ;D

Hejka !!

Ziemzia - głowa do góry ! Naprawdę nie ma sensu się przejmować, bo tylko kruszynce możesz zaszkodzić...Twoja córcia na pewno wszystko nadrobi  i będzie dobrze ! Bardziej mnie zmartwiły te kłucia w szyjce...Ale jesli już jest z tym dobrze to tymi książkowymi wymiarami nie masz co się przejmować...Trzymaj się !

Gabi - ja też serdecznie witam !  :) Zaglądaj jak najczęściej, bo tu u nas ostatnio jakoś smutno !  ;)

Stefii - trzymaj się dzielnie !  :)

A ja dzisiaj na 13 idę do gina i muszę się przyznać, że mam cykora ! Podobno bardzo dokładne jest to badanie i chciałabym żeby wszystko było z maleństwem w porządku ! Boję się troszkę ! Trzymajcie kciuki !

Czesc dziewczynki..:)

Widze ze kazda z nas denerwuje sie przed badeniem ktore ma nastapic..wydaje mi sie ze mamy zdrowe odruchy:)..to sa obawy kazdej mamci ..:)..poprostu chcemy aby nasze aniolki byly zdrowe jak wybki i mialy wszystkie wymiary odpowiednie..:)..co do plci;)..bo chlopcy maja jeden wymiar wiece no nie:D :D

Ja mam jutro raniusio wizyte tak jak pisalam i przyznam sie szczerze ze tez troszke sie boje czy wszystko bedzie ok itd..:)..ale napewno bedzie musi byc..:)

Didi - trzymam kciukasy! Nie martw się moja dzidzia właśnie wykopuje alfabetem morsa, że będzie idealnie!!! Bądź dzielna i nie stresuj się niepotrzebnie! ;)

ale wam zazdroszcze tych wizyt ja mam dopiero 29.07 jakos wytrzymam :p
kiedy sie pije glukoze podczas badań?czytałam że gdzieś w środku ciąży?

u mnie dziś słonecznie 8) pospałam do 9 teraz trochę pobuszuje po domku a potem na 14 do pracy :p ale tylko 6h

.png

surpriseglit.gif

dev334bb___.png

reklama
aOla - to by się zgadzało, bo ja jeszcze nie miałam, nie wiem jak w tych co mam zrobić - może już jest ta glukoza.
A propos - czy was zawsze badają dopochwowa? Bo ja się zastanawiam czy tak można, gdzieś słyszałam, że do 20 tygodnia, ale z tej tabeli wynika, że przez całą ciążę - jak jest u was, albo jak było w poprzednich ciążach??

Do góry