reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

Czesc Dziewuszki!!
No nareszcie sie troche ruszylo!!! W weekend cisza.
Ale rzeczywiscie nie ma co siedziec przy kompie jak jest boska pogoda. Przydaloby sie troche ten brzusio opalic...
Paaricia - mam dokladnie takie samo podejscie do ciuchow ciazowych jak Ty. W nic sie nie mieszcze i zdaje sobie sprawe, ze trzeba by cos sobie kupic, ale jak pomysle ile ciuszkow dla dzieciaka mialabym dzieki temu to sie grubo zastanawiam. Dzis tez kupilam sobie spodnie. No niestety, w "normalne" juz sie nie mieszcze.

Dziewczynki jak macie mozliwosc to polecam Wam wszystkim przeceny dla szkrabow w Cubusie i H&M. Za 12, 13zl mozna dostac naprawde czaderskie ubranka. Ostatnio bylam tam z mezem i on sie nie mogl powstrzymac. Co chwile mi przynosl jakies spodenki i koszulki.HItem jest kupiona bluzeczka MY DAD IS STRONGER THAN YOUR DAD (Moj tata jest silniejszy niz Twoj) ;D ;D ;D

reklama
Niestety nie mam "pod reka" H&M :( Do Poznania walic 100 km, byle pojsc na zakupy...nie bardzo mam czas...

Z opalaniem brzuchow to nie przesadzajcie czasem. Nie bardzo mozna wygrzewac sie na sloncu bedac w ciazy. Cos jest w tym, ze organizm automatycznie wyczuwa, ze czegos nie wolno (jak np wstret do kawy) - od slonca w tym roku mnie odrzuca, moge tylko w cieniu sobie polegiwac ;)

Cześc dziewczynki!
Troszkę mnie nie było, bo miałam trochę przejśc. Miałam jakieś dziwne kłucia w szyjce macicy i musiałam trochę poleżec, a dzisiaj miałam USG. Niestety koleś w przychodni rozczarował mnie na maksa. Sprzęt przedpotopowy, żadnego zdjęcia, doświadczenie mierne i tylko mnie nastraszył. Pomierzył dzidzię i stwierdził, że ma małą główkę (18t) w stosunku do nóżek (20t) - nastraszył mnie cholernie, bo mierzył ją kilka razy, a potem powiedział, że nie ma się czym przejmowac, bo to nie duża różnica ... :( No więc zaraz weszłam na interpretator USG i sprawdziłam wyniki - okazało się, że wcale nie jest tak źle, bo główka ma wymiary jak w 19t2d, a nóżka faktycznie jak w 20t0d - mam nadzieję, że tylko niepotrzebnie się stresuję - co o tym myślicie?

ZIemzia - - denerwowac sie nie masz co. A doradzic nam pewnie bedzie trudno... Przynajmniej ja sie az tak na tym nie znam...
Chyba jednak nie ma co panikowac... W koncu powiedzial, ze wszystko OK. Poza tym, mysle, ze skierwowalby Cie na jakies dodatkowe badania gdyby byly jakies powazniejsze komplikacje....
A ze nogi ma dlugie? Wyrosnie z niej modelka! ;)

WITAM grudniowe mamusie

Jestem tutaj nowa ale ze względu na to, że w grudniu tak samo jak Wy zostanę mamusią postanowiłam się dołączyć.
Mam nadzieję że z Wami będzie mi o wiele raźniej. ;D

Ziemzia, ja mysle ze pewnie nie musisz sie denerwowac, ale tez bym sie denerwowala weic to takie czcze gadanie....Wiem na pewno ze norma jest ze moga sie roznic tygodnie mierzone wg roznych czesci ciala dzidzi. Na ile nie wiem. Ale jak widzisz w internecie wyszlo ze roznica nie jest duza.

Ale uwazaj na siebie bardzo i moze pojdz potwierdzic gdzies te badania...Nie wiem co Ci radzic...

Magi - popieram Cie ze sloncem. Ja od kilku ladnych lat bardzo na nie uwazam choc je uwielbiam. Zawsze smaruje sie bardzo silnymi filtrami (czlowiek i tak sie opala tyle ze wolniej ale za to slicznie rownomiernie i bez poparzen!Polecam). Twarz 50lub 60, cialo roznie ale przewaznie w okolicy faktora 15-25. Ale w tym roku to smaruje sie po to zeby w cieniu lub polcieniu siedziec. Nie wystawiam sie na slonce wcale.
Pomijam zly wplyw na samopoczucie jak sie przegrzeje ale czytalam ze mozna sie plam nabawic z racji hormonow jakie w ciazy sie wydzielaja. Nie znam sie na tym, ale moja tesciowa sermatolog potwierdza przeczytane info wiec opalam sie samoopalaczem a ze slonca znikam. Co i Wam radze..Po co nam plamy na cale zycie za opalenizne na jeden sezon....?

Witajcie po weekendzie! Witam nową mamusię, im nas więcej, tym lepiej! Weekendzik był super, grilek, pogaduchy ze znajomymi, szkoda tylko, że już dziś poniedziałek i trzeba było iść do pracy. Co do słoneczka to ja też go raczej unikam i preferuję cień oraz samoopalacz :) Ale dzisiaj zaszalałam! Wybrałam się na wyprawę po "lumpeksach" wydając 27 złotych kupiłam sobie 3 pary ciążowych spodenek (jeansy, rybaczki i takie materiałowe proste), sukienkę i bluzeczkę, a wszystko nic nie zniszczone i naprawdę fajne!! Jestem strasznie z siebie zadowolona :) To może byc sposób na niezłe oszczędności, trzeba mieć tylko trochę szczęścia w szperaniu no i wiem, że nie wszyscy to lubią.
Ziemzia, ja poprzednim razem też miałam takie rozbieżności na usg, u mnie z kolei główka była "starsza" od długości dziecka o jakieś 2 tyg, ale lekarz mówił, że wszystko jest ok i na ostatnim usg już tej różnicy nie było. Nie ma się czym martwić :)
Pozdrawiam Was bardzo gorąco, u nas upał niemiłosierny! Pa!

Witam nowa mamusie :)
Z nami napewno bedzie razniej kazda z nas przechodzi inaczej ciaze i ze wszystkich postow zawsze cos dotyczy nas samych wiec zapraszam do lektury i wymieniania pogladow :)
Ziemzia sloneczko :)
przestan sie stresowac niewazen ze jedno jest mniesze czy wieksze albo za dlugie lub przeciwnie teraz nasze malenstwa rosna bardzo szybko wiec nadrobia zaleglosci a tak z tego co wyczytalam to wlasnie w naszych okolicach (tygodnie ciazy oczywiscie) glowa przestaje byc az tak wielka w stosunku do pozostalych czesci ciala wiec nogi napewno musza dogonic reszte bedzie dobrze najwazniejsze sie nie denerwowac i nie szkodzic iskierkom zobaczysz ze przy nastepnej wizycie moze byc odwrotnie a nogi no coz sama chcialbym miec dlugie az do szyi :)

reklama
chciałam dziś zaszaleć i kupić sobie jakiegoś ciuszka ale tylko od tych cen rozbolała mnie głowa od 100 do 200zł za bluzke letnią na ramiączkach :p chyba oszaleli.
Muszę zrobić jak Aprilka i przejść się po lumpeksach może coś się trafi
Ziemzia nie martw się pewnie gościu ma takie kwalifikacje jak sprzęt
Gabi witaj wśród grudniówek ;D

.png

surpriseglit.gif

dev334bb___.png

Do góry