reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDZIEŃ 2005

ketsa pisze:
Aaaaa a na włosy mam swoj patent ale to troche pisania by bylo... jednym słowem bardziej naturalne metody stosuje i dzieki temu z fryzjerem sie czesto nie musze widywac a i wlosy mniej zniszczone sa.... no ale nie bede zanudzac  ;)

a to ja sie z checia dowiem czegos blizej... ja tez nie lubie zbyt duzo chemii na glowie ;D

Aussie - jestesmy na etapie szukania kupcow mieszkania - przez dwa dni - poniedzialek i piatek przewinelo sie przez moj dom (tzn mieszkanie) 15 posrednikow i 2 klientow !!! normalnie szok !! posrednicy zapewniaja ze mieszkanie sie sprzeda, bo jest mniej mieszkan niz chetnych - takze narazie czekamy ;D ;D ;D
A Yariska jest boska - moje ulubione kolorki tych autek to bladorozowa, bladozielona i bladoniebieska ;D ;D ;D Jakbym wygrala w totka, to bym sobie wszystkie trzy kupila i jezdzila na zmiane ;D ;D ;D
Chociaz jak juz przy samochodach jestesmy, to musze przyznac ze jak tylko siadlam do Audika to juz nie zmienie tej marki chyba ;D czlowiek to sie jednak przyzwyczaja :) My myslimy zeby nastepne autko sobie kupic tez Audi oczywiscie, ale kombi - no coz, rodzinka sie powiekszyla, wiec i bagaznik trza zwiekszyc ;D ;D zeby moc swobodnie sobie wyjezdzac :) No a znajac moje mozliwosci, to musi byc jeszcze bagaznik na dach do tego kombiaka ;D :D :D :D hehehe

Amelka - no tez mnie zastanowilo to My razy dwa ;)

reklama
hej dziewczynki ja tylko na sekundke ..przyszlam powiedziec dobranoc..

moj Al..jakis niespokojny dzisiaj..ciagle ryczy i najcheniec to wcale by mnie nawet nie pusci siku..ciagle tylko chce sie tulic i trzymac mnie za cyca..:)..chyba czuje napiecie przed wyjazdem tatusia.:mad:..wszystki sie udziela ..no i malemu tez..teraz szybko zmykam myju bo wrwalam sie ..:)..ide.papa..milej i spokojnej nocy..no i w miare mozliwosci przespanej..:)

dziewczynki dzieki wszystkim za odpowiedzi i pocieszenie i pewnie Natalia ma racje ze z piersia to u kazdej inaczej, widze zreszta ze wiekszosc dzieci je moze czesciej ale krocej, moja Ida jak juz sie dorwie to mam 30-40 min. z glowy a czasem nawet dluzej i ona raczej przy cycku nie spi, robi sobie krociutkie przerwy na zlapanie oddechu ale generalnie jak je to je ::) z jednej strony czasem mam juz dosc tego siedzenia z nia 40 minut bo mi juz reka i kregoslup odmawiaja posluszenstwa ale z drugiej wiem ze jak sie tak porzadnie naje to mam min. 3 godz. spokoju i moge ja spokojnie zostawic z babcia albo Bogdanem i nie bedzie problemu :laugh:

i zapomnialam co chcialam jeszcze napisac :p

Wańdzia no to podziele sie patentem otóż uzywam zamiast chemicznych farb taki ziołowy balsam na bazie henny- ale z ta tradycyjna hennom ma niewiele wspolnego (ta sie strasznie paprze do dupy nakłada sie na włosy i wlosy czasemi zielonkawe sa jak sie pod swiatlo spojrzy)
ten balsamik super sie nakłada, zapach tez jest spoko a co najwazniejsze oblepia wlos a wnika do srodka jak w chemicznych farbach, i dzieki temu robi taka warstwe ochronna dla wlosa dlatego wlosy z czasem polepszaja sie. Buzy plus to to ze mozesz nakladac na wlosy tak czesto jak ci sie podoba- bo to nie niszczy a wrecz chroni, jak juz farbujesz to mozesz tez trzymac na wlosach tak dlugo jak ci sie podoba zalezy jak intynsywny chcesz efekt (chociaz oczywiscie drastycznej zmiany koloru nie da sie tu  wykombinowac ale ciekawy efekt daje np. nalozenie czerwonej farby na ciemne wlosy- wychodzi taki fajny czerwony refleks a wlosy dalej ciemne)

No i to by z grobsza bylo tyle jeszcze minusy - kolor splukuje sie przy kazdym myciu ale tak przez miesiac caly czas jeszcze widac na wlosach
no i trzeba sie pozegnac z farba chemiczna bo mozna ja zrobic dopiero po min. trzech miesiacach jak spłuka sie ta farba  z wlosow

a tu stronka z tym cudem(jak dla mnie :))
http://www.venita.com.pl/index_main_pol.htm

Sorki ze sie tak rozpisałam ...ale ostrzegałam ze to troche pisania

Mam nadzieje ze dzis Cyprianek ladnie pospi,wymeczony dzis bo byl u cioci,wujka i 12 dni mlodszej kuzynki a wyglada jakby byl z 2 miesiace starszy!!mam gigantyczne dziecko,albo ona taka malutka ;D w sumie to on nawet 5 kg jeszcze nie ma.powstawiam pare fotek zaraz Cyprysia i jego kuzyneczki

Ketsa - dzieki dzieki :) Dobrze wiedziec - byc moze kiedys skorzystam - narazie i tak mam pasemka, wiec troche sobie jeszcze je porobie - ale jak znam zycie i sama siebie - w koncu mi sie to znudzi i bede chciala czegos nowego ;D ;D ;D Takze baaardzo dobrze wiedziec ;)

Amelka masz racje z ta herbatka ale moja Ada to je na zadanie zamiast co 3h bo wyobraz sobie, ze od 20 jak ja polozylam do lozeczka nie spala tylko cmokala smoka i sluchala karuzlki i o 22 dokladnie zaplakala glodna wiec jej dalam butle zjadla 50ml i padla i od 22spi wiec ciekawa jestem kiedy sie obudzi czy rowno po 3h ::) ::) ale to wszystko trudne, nie wiem juz co robic... :-[
ketsa sliczna z Ciebie kobitka :) pisz smialo dlugie posty, my lubimy takie czytac :laugh: a Ada dla naszej kotki to nie istnieje bo nie zwraca na nia uwagi az dziwne...tylko czasem sie tak spojrzy jak Ada mocno placze z takim zdziwieniem mowiacym: co to ??? na poczatku interesowalo ja obwachiwanie lozeczka ale po interwencji mojego Artka z kijem od mopa nawet na nie nie patrzy bidula :D no a z tymi herbatkami to nie odpowiem bo u Nas wszystko jest nieregularnie i na opak :(
aussie super bryka ale wszystko musi grac przeciez to nowka wiec opier..ich porzadnie !! no i toyoty to porzadne i solidne auta :)
donia my rowniez chcemy otworzyc firme transportowa ;) pewnie wiele z tym zachodu ale chyba warto :)

reklama
no to ja jeszcze na chwilunie..:D..bylam luznac na nasze dzieciaczki..:)..Cyprianek ..jest boki w roli zolwika..:)..az mialam ochote go cmoknac w ten nochalek..:)..Ketsa..a cio ta ciciuchna lobila z malenstwem..:D :D..jaki slodki kiciak..:)

ja juz jutro bede u mamusi..:)..i jestem ciekawa jak moj kocorek bedzie zachowywal sie przy Alu..:)..hmm..mam nadzieje ze nie bedzie waki o lozeczkko.ktory bedzie w nim spal..przeciez to oczywiste ze AL..:0

ok..teraz juz zmykam..ide poprzytulac sie do Piotrka bo to nasza wspolna ostatnia noc..:)..buuu..smutno mi..az mi lezki l;eca..ale jakos to bedzie..papapa...milej nocy

Do góry