reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Cześć wszystkim!!!ale pieknie u nas - snieżek tak leniwie pruszy :) :) :)
Kurcze,ale macie przejścia z tymi teściowymi - ja mam to szczęscie ze moi są wspaniali, nie ma sie do czego doczepić ;D ;D ;D
Ale wam współczuje strasznie - bo wiem jak to czasem bywa

Kurcze mój aniołek lezy sobie właśnie w łózeczku - nakręciłam mu pozytywke - ooo, już usnął - musiał być biedaczek strasznie zmęczony - tylko ciekawe czym???????

Miłego dnia wszystkim ;D ;D

reklama
POMOCY !!! czy dziecko moze miec rozwolnienie bo moja Ada w trakcie kazdego posilku zjadajac niewiele wali kupke ??? to nie est normalne bo ja ja karmie sztucznie i max dwie dziennie sa normalnie.. co moge jej podac ??? pomozcie bo jestem bezradna !!!

Cześć mamuśki :)
My już po chrzinach :D Mimo mojej obawy, Weronisia była aniołkiem w kościele :D tylko oko otworzyła w momencie polania główki i dalej spała :D Jestem z niej dumna :D
W domu było kongo, lae juz posprzatane i po wszystkim. Jak się zbiorę to wrzucę pare zdjęć ;)
Paaricia smutno jak rodzinka wyjeżdża, zwłaszcza jak daleko mieszkają. Moja mała też miała problemu z kupką (dalej ma) z tym że się strasznie prężyła i stękała. Masowanie brzuszka niepomogło :( dopiero mama pomogła jej termometrem i zrobiła :p szczególnie że to przed chrztem było i niechciałam żeby sie męczyła :p
didi na nerwy najlepiej policzyć sobie od 15 w dół, podobno pomaga ;D mówię ci spróbuj, u mnie działa, nie ma co sie denerwować teściową ;D
joeey ja ci niepomogę, bokarmie piersia i nie wiem co się w takim przypadku robi :p

ale spanikowalam  ::) ::) poobserwuje i jak cos to podam smecte, o ktorej pisala Natalka, tylko nie wiem czym sie rozni smecta od lacidofilu i lakcidu czy to jest po prostu to samo ???

u nas nie pada snieg, wczoraj za to caly dzien proszylo..musze sprawdzic temp czy isc na spacer..

Pati fajnie, ze sie odezwalas...pozdrowienia...  :) :)
Beatko gratuluje piateczek, ale z Ciebie mozg  ;)
didi zbliza sie kres twoich problemow  ;) (czyt. z braku tesciowej 24 godziny na dobe  :laugh: )

didi moją teściową w głupich poradach ciężko przebić,byliśmy w zeszłą sobotę u niej na imieninach,Julka miała akurat marudny dzień.Przyszła pora karmienia więc zrobiłam jej butelkę (zaznaczę że dzieci w jej wieku sztucznie karmione powinny zjadać max 130 ml 6/7 razy na dobę) zjadła wszystko i dalej marudzi , na co wchodzi moja teściowa i mówi że tym mlekiem to ona się nie najada, że co to taka woda z proszkiem dla niej a tak w ogule to jej to nie smakuje i że ona idzie na dół i zrobi jej rzadziutki grysik na mleku.Na to wszystko przyszła ciotka i dodała że jej Rafałek jak miał 2 miesiące to zjadał żurek z ziemniakami.Po wysłuchaniu tych porad stwierdziliśmy z mężem że na nas już pora i że dokarmimy ją tym grysikiem ale już w domu a żurek na deser ;).  

Joeey też karmię sztucznie ale Julka tak jeszcze nie miała,zawsze robi kupkę dwa razy na dobę.Myślę że to nic poważnego ale dla twojego spokoju zadzwoń do lekarza.

Joeey..:)..walsnie zbliza sie kres moich nerwoch..jeszcze troche  to chyba popadlabym w jakas schizofremie maniakalno jakas tam..:D.  :D..>:D..

Moskito..:)..ja tez tak mialam i w ogole tez tak myslalam ze tesciowa to zlota kobieta nie mialam sie czego doczepic a tu patrz wyszlo szydlo z worka..ale caleszczescie ze tesc jest spoko gosc i nie wtraca sie..tylko popiera moje zdanie..no ale co tu mowic skoro ona i jego terroryzuje..no ale co tu mpowic mojego Piota tez ciagle poucza i powtarza mu "jak Ci nie wstyd"..ciagle mowi mu co ma zrobic..a jak nie zrobi to zaraz mu marudzi..ale przeciez on jest juz dorosly ma swoj rozum i rodzine..nie jest malym chlopacem ale ona traktuje go ciagle jak malego..chlopca ktory nic nie wie i nie umie zrobic sam..jak mu sie nie pokarze lub powie..duzo by tu mowic na jej temat..az szkoda slow..:D

Donia..przeciez ciagle mowilam ze ja na osowej i na gawronia ..:D..wiec trzebabylo sie wpraszac..:D..bardzo by mnie to uscieszylo..:D

HEj Dziewczynki!

Atreiiu zrobil kupke!!!! ;D ;D ;D Nigdy nie sadzilam, ze TAK sie bede cieszyc z kupki! he he...

Ale te nasze Malenstwa piekne!!! Galeryjka sie rozrasta i super!!!

Joeey - trudno sie dlugo nie odzywac na forum, bo takie wszystkie fajne jestescie! :laugh:

Czesc Dziewczyny,
joeey - ja tez karmie malego butla i jak mial chory brzuszek (i bylo rozwolnienie), to lekarka kazala mi podac lakcid (to jest taka oslonka na zoladek) + 1/4 saszetki smekty. Pomoglo natychmiast. Sprobuj.

O tesciach nie pisze, bo chce mi sie od razu ryczec. takie mam numery!!!

Trzymajcie sie dzielnie i nie dajcie sie!

reklama
Dziewczyny a po czym poznac ze dzidzia ma rozwolnienie?? Bo moja Oliwcia tez ostatnio niemal przy kazdym karmieniu strzela male kupki i rzadkie takie a w nocy nawet zielone byly :( No i marudna byla tak podejzewam ze cos miala z brzuszkiem :(

Tak w ogole to dzien dobry :) ostatnio nie zagladam na forum bo brak mi natchnienia cos. Albo czasu. i sie kolo zamyka a mam juz takie zaleglosci w czytaniu ze potem juz w ogole odechciewa mi sie bo nie jestem na biezaco i taka to kaszanka.

Didi usmialam sie ze Al bedzie sprzedawca zyrandoli, to chyba zaloza spolke z Oliwcia, bo ona tez fanka lamp :) Juz jej troche przeszlo, ale czas jakis najlepsza jej kolezanka byla lampa stojaca przy lozeczku, w nosie miala karuzelke tylko sie do lampy cieszyla :) no i lapmy wiszace tez lubi.

Pamciu wiesz kiedy bedzie emisja z Waszym udzialem?? Zebym znow nie przegapila, :)

Cos jeszcze chcialam ale zapomnialam kurcze...
No nic, pozdrawiam Was bardzo.

Do góry