reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Steffi współczuje nie ma nic gorszego jak chore dziecko :(

Ja juz tu zagladalam o 8 ale nie zdażyłam nic napisać :p
Mój mały dzi s pobił rekord w spaniu jak zasnął o 22.30 to spał 5h ;D a potem zjadł i jeszcze 3h ;D takze mamusia dzis wyspana i mam zamiar od dzis uczyc go spania w lozeczku. Narazie mi to wychodzi. Zobaczymy na ile starczy mi wytrwałości i sił.
Wczoraj wypiłam rano i wieczorem melise i nie wiem czy od tego spał tyle ??? w sumie obojetnie co to było mam nadzieje ze tak bedzie czesciej ;D

Od wczoraj nie jem nic mlecznego i nie daje mu juz Lakcidofilu (to tez jest na mleku) za to jak sie denerwuje daje mu wody z glukozą. Narazie spokój.

Co do ubranka na chrzciny to ostatnio w sklepie widzieliśmy ogrodniczki i sweterek w kolorze ecri (chyba tak to sie pisze :p) poprostu sliczne tyle że ten komplecik kosztował 150zł. Nie był to typowy komplet na chrzciny bo nie bede kupowac czegos na jeden raz. Zobacze w kwietniu jak bedzie z pogoda itp i jesli kaska pozwoli to mu to kupimy.

Bo w kwietniu musimy kupic wózek spacerowy już go sobie upatrzyliśmy. Nie pamiętam której z was sprawdzał go mój mąż w Holandii ale własnie napaliłam się na tem Mutsy tyle że ja bym chciała 4duze koła a mój mąż dwa małe i dwa duże i narazie jest wojna ::)
tu jest ten wózek www.mutsy.nl i model urban rider lub freerider. No i w związku z tym że wózek kosztuje 2tyś wszystkim mówimy żeby dawali nam na chrzciny kaske na wózek i jakąś pamiątkę dla małego.

reklama
Alo!Witajcie

Ja jak zwykle na szybkiego ::) ::)
Po pierwsze Steffi współczuje, ojj lekarze to potrafią nastraszyć!!!!Ale wspaniale że trafiłaś na kompetentną osobe i jesteś w stanie naprawde pomóc syneczkowi - moja znajoma owiedziała sie o zaawansowanej krzywicy swego dziecka duzo duuzo później - no i sprawa zakończyła sie na wizytach w Prokocimiu.
aOla -zgadzam sie - nie ma sensu wywalać kupy kasy na typowe ubranko do chrztu! ja miałam pożyczany komplecik i becik,ale i tak nie skorzystałam - zapakowałam mlodego w taki zimowy spiworek biały i po krzyku!!!Nasze chrzciny wspominam rewelacyjnie - chociaz nie wyobrażam sobie jakbyśmy na normalnej Mszy mieli chrzcić - dogadaliśmy sie z księdzem i mieliśmy taką mała ceremonię w sobote, naprawde super - sami bliscy, bez obcych no i co najważniejsze - krótko.
no to popisałam w cholere ::) ::) ::)i spadam głodnego nakarmić ;D ;D ;D
Miłego dnia wszystkim
AAAAAAA - widze że mamy pierwsze 2miesieczne dziecko???czy sie myle???Wioluś ucałowania dla dzieciątka Twego, noooo dzieci nam rosną ;D ;D ;D

Steffi, wspolczuje Ci takich diagnoz lekarzy. Nie wiem jakie masz do nich zaufanie, ale moze by bylo warto zasiagnac opinii jakichs innych? Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze warto czasami pojsc do kilku innych lekarzy i zobaczyc co powiedza. Ja bedac w podobnej sytuacji na pewno kontkowalabym sie jeszcze z innymi.

aOla, a dlaczego podajesz dziecku wode z glukoza? Ktos Ci tak zalecil? Woda z glukoza - z tegp co wiem - daje dziecku tylko przekonanie o sytosci, ale to jest takie oszukiwanie dziecka jesli podaje sie ja dosc czesto.

Co do chrzcin to my planujemy ochrzcic Jakubka w Wielkanoc. Mam jednak problem - bo chce zeby moja siostra byla chrzestna, ale ona prawdopodobnie nie bedzie mogla uczestniczyc w ceromonii, i sie zastanawiam czy bedzie mogla byc chrzestna bez obecnosci w kosciele podczas chrztu. Moze znacie podobne przypadki i wiecie jak to jest?

Pozdrawiam,
Agnieszka

Agnesa wode z glukoza kazal mi dawac pediatra bo maly ma problemy z trawieniem tzn ma duzo gazow w brzuszku i ta woda ma mu je przepychac ale on ja pije z dwa rzay dzienni i to moze w sumie z 40ml

czesc dziewczynki..
ja tylko na chwilke..powiedzcie mi jakie moge zjesc jeszcze tabletki przeciwbolowe..apap i czy cos jeszcze nam wolno gdy kamrimy piersia...bo ja juz po scianach chodze a wizyte u dentysty mam dopiero w piatek..juz chcialam przelozyc ale ona tylko w piatek teraz bedzie..:(..

didi apap napewno, ja jak jeszcze na poczatku karmilam piersia i mialam zapalenie to gin poloznik przepisal ketanol i kazal karmic..ale ja szybko go odstawilam chodz niezle znieczulal..wiec jak juz ,masz patowa sytuacje to mozesz po jeden siegnac..
steffi strasznie mi przykro, przygniotl mnie twoj post, trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze........................ boje sie jutrzejszej wizyty u ortopedy :-[
a czemu Wy chcecie kupowac dziecku ubranka do chrztu, przeciez to obowiazek chrzestnej ubrac maluszka, a chrzestny placi za fotografa, Wy nie ponosicie kosztow tylko ugoscic trzeba wszystkich wiec taki wydatek..

Joeey - no ja nie znalam takiego zwyczaju ze chrzestny za fotografa a chrzestna ubrano... ja znam takie cos, ze chrzestny swiece chyba a chrzestna szatke czy jakos tak, ale to nie chodzi o ubranie, tylko o takie cos co sie kladzie na maluszka... Przynajmniej tak mielismy z chrztam Wiktorka :)
A ja tam goscic za wiele nie bede nikogo - chyba zrobily chrzest z chrzestnymi i tylko z nimi - a co tam :) Nie chce mi sie bawic w jakies wielkie imprezy, a poza tym nie chce mi sie za bardzo zapraszac tych wszystkich alkoholikow - mam tutaj na mysli tesciowa i moich rodzicow - oni sobie nie wyobrazaja zadnej uroczystosci bez alkoholu, wiec niech sie sami zapijaja, a my sobie zrobimy bezalkoholowa uroczystosc tylko na nas i na chrzestnych :)

Joeey..:)..ketanol jest na recepte i wiem ze znieczula super..jest to bardzo silny lek przeciwbolowy ..podaja go rakowca jak boli ich..:)..co bym dala za takie znieczulenie..:)..ale juz umowilam sie do dentystu fatk zemoja byla rano ale powiedzialam ze obojetnie jaka aby minie nie bolalo i aby zatkali ta dziure co ona zrobila aby zab oddychal..co za pomysl aby oddychal..przeciez to normalne jak dostanie sie powietrze do nerwu to bedzie boalao a niby nie mialo.. >:D >:D..tak wiec ubieram malego i jade przez cale miasto do dentysty a pozniej do rodzicow sie ogrzac..:)..

a jutro idziemy do gina i na szczepienia ..no i oczywiscie musialam kupic szczepionke bo Al nie zalapal sie na ta darmowa..:(..ale coz ..mamy juz ja zamowiona i do odebrania Piotrek zaplacil za nia 100..

Hej, ciekawe czy zdaze napisac wszystko co bym chciala tzn. czy Ola mi pozwoli :D
My dzis bylismy na szczepionce skojazonej i dostalam opieprz od pielegniarki bo plakalam razem z Ola jak biedactwo sie wilo z bolu bo to jednak dwa klucia w nozki wiec krzyk byl a pielegniarka byla taka nieczula i kazala moje borajstwo do naga rozebrac a tam zimno jak w dup..a na dodatek Pani doktor sie spoznila i Ola juz byla porzadnie glodna, ach normalnie NFZ :mad:

Stefii strasznie mi przykro, mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy i malenstwo bedzie calkowicie zdrowiusienkie.Ja za 6 tygodni na badanie bioderek, hm..ciekawe

Zdenka moja corcia ma juz 2 miesiace i 4 dni ;D ludzie jak ten czas leci dopiero co pisalysmy o ciazowych sprawach a tu juz wszystkie zapomnialy o pawkach,mdlosciach nie piszac juz o obolalym kregoslupie :p

Joeey jak Ja chrzcilam Ole to niby tak sie mowi ze chrzesny swieczke a chrzesna te ubranko o czym Wandzia pisala, ale ja mialam wszystko pozyczone wiec luz tylko swieczke kupilam ;D

Didi apap mozesz wziasc, ja bralam ibuprom jak mialam zapalenie piersi i tez ok ponoc nie mozna brac aspiryny itp.

reklama
didi wspolczuje!!bol zeba to chyba najgorszy z mozliwych!!no moze oprocz porodowego:) ja na szczescie wyleczylam sobie wszystkie do konca -2 tygodnie przed porodem robilam ostatniego:)i teraz tylko na czeste kontrole zeby niezaniedbac!!no i wspolczuje wam obu jeszcze przymusowego mrozu!

Do góry