reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

dziewczynki dzieki za wspolczucia...doslownie chodze juz po scianach..do bolu zemba doszedl san zapalny i mam przepisany antybiotyk..ale jak bolalo tak boli..ale bede dzielna to dla synka..;)..juz jestem po 1 tabletce antybiotyku i cale szczescie ze to taki delikatny i mozna karmic piersia jak sie go bierze...bo wtedy to juz nie wiem co bym zrobila..tylko tak sie zastanawiam bo boli jak cholera i wzielam ibuprofem a teraz sie zastanawiam czy jak biore antybiotyk to czy moge jakies przeciwbolowe..

teraz zmykam juz do lozka..bo padam juz od tego bolu..a Al spi odkad przyjechalismy do domku..czyli juz jakies 2 godzinki..

ok..papapa...milej i spokojnej nocy

reklama
MamaCyprysia polecam wypróbowaną metodę duzowody w wanience żeby synuś był mocno zakryty wodą.

U mnie było podobnie krzyk przy wkładaniu i w wannie a raz go wykąpalismy z tatą w duzej wannie i był jak zaczarowany i do dzisiaj sie to sprawdza.
Spróbuj. ;D

Dzisiaj bylam na szczepiace skojazonej i Ola praktycznie caly dzien spi tylko wstaje na jedzonko i obudzilam ja na kapanko a tak dalej spi jak susel czy to normalne? bo sie zaczynam martwic to niepodobne

Wiolus Lenka spala tez non stoper po szczepieniu. Nie przejmuj sie to normalne. Poza tym jest to podane na ulotce tej 6w1.

Joeey, ja wiem ze duzo latwiej sie pisze niz staje twarza w twarz z taka sytuacja, ale jak ktoras z dziewczyn pisala - tylko cierpliwosc i powtarzanie tego co wlasnie robisz w nieskonczonosc da rezultat. A moze sprobuj ja chwilke placzaca zostawic w lozeczku. Nie wiem....A ubranko ma wygodne? Chodzi o jakies metki, zatrzaski, zamki, guziki ktore moglyby jej przeszkadzac, uwierac ja. Wczoraj wlasnie czytalam o dzieciach jak ksiezniczki na ziarnku grochu. Podobno sa takie dzidzie ktorym wszystko przeszkadza w ubrankach i trzeba b. uwazac na to co sie zaklada maluchowi. Moze pusc jakas muzyczke uspokajajaca? Klasyczna? Mozarta...? JA Lence kupilam muzyke powazna, poniewaz sie na tym nie znam (niestety, ale moze sie dzieki corce poznam troszke) kupilam TOP 40 ;) - po poludniu jak Lenie puszczam to spi w kilka sekund (a bez w kilka minut). Weczorem jej nie puszczam bo nie mam sprzetu u niej w pokoju ale chcemy jej kupic maly boom box. A co niech dorasta w muzyce. Wszedzie sie czyta ze to b dobrze na dziecko wplywa.

Trzymam kciuki za Wasz sukces - Twoj i Aduni. Na pewno sie uda. W koncu Ada to "kobieta z klasa" jak pamietam z pisu imienia! :)

Magi nie dosc ze mialysmy tych samych rodzicow to jeszcze te same corki....;)

aOla - bedziesz zadowolona z malych kolek! Kolezanka mi mowila ze z tymi duzymi wozek jest starsznie nieporeczny i sloniowaty. Ale to juz tylko opinia zaslyszana. No i ten z malymi jest lzejszy u chyba 2kg. Nie w kij dmuchal. Napisz jaki kolor! Zazdroszcze tego wozia!

Buziaki dla wszystkich!

Joeey ja rozumiem ze Tobie trudno, wspolczuje Ci bardzo...ja moze w pore zaczelam dokonywac zmian, zreszta nigdy nie bylo u nas tak zeby non stop mala byla na rekach, kiedy tylko usypiala zawsze byla odkladana do lozeczka bo wiedzialam ze potem sobie nie damy rady. Nie wiem co Ci doradzic, musisz byc cierpliwa, wspolczuje Ci bardzo tej mordegi... :-[

A w ogole weszlam na forum bo normalnie doznalam szoku, ogladalyscie moze expres reporterow?? Sad przyznal opieke nad malym chlopcem niani, bo niby bardziej do niej przyzwyczajony niz do matki i mowil do niani mamo...i baba sobie go wziela w pizdu i zalozyla sprawe do sadu, sad ustanowil ja rodzina zastepcza i przez 3 mce matka nie mogla go widziec!!!!decyzja sadu ze musi bc odbudowana relacja dziecka z matka...ja pieprze co za paranoja, jak ma ja odudowac jak z niania mieszka a niania pdobno na bezczela mowi do niego: synku, chodz do mamusi...(oczywiscie majac na mysli siebie nie matke prawdziwa)...a ta prawdziwa matka fakt malo sie dzieckiem zajmowala bo jej meza z tego co zrozumialam kropneli i sama zajmuje sie prowadzeniem jego interesow...chata widac odwalona, 200 metrow a sad uznal ze nie ma warunkow dla tego chlopca, bo nie ma szafy i nie ma swojego pokoju...czujecie...to nich sie huje przejda po domach polskich 3/4 rodzinom trzeba by odebrac dzieci bo nie maja swoich pokojow...przepraszam ze klne i tak sie powstrzymuje.

Az mnie brzuch rozbolal, normalnie strach brac nianie!! Mojego kumpla z pracy tez dziecko bardzo bylo przywiazane do niani, to normalne jest, ona nawet go w weekendy juz pozniej zabierala na spacery czy cos, oczywiscie bez kasy po prostu jako bliska osoba, i bylo ok...

No tak przeczytalam wlasnie Pamciu Twego posta i mnie rozbawilas hehehe...te same corki... ;)

Pamciu jestem strasznie szczesliwa bo udalo sie!! zasnela sama w koncu...bede powtarzac tak codzien i zobaczymy czy sie nauczy..troszke to przykre, ze tak placze ale trzeba przetrwac..bede twarda  :) :) tylko jeszcze w dzien zeby nnie plakala i umiala sama polezec chodz chwilke..musze jeszcze nad tym popracowac ale to jutro  ;)
Olu duzo moich znojomych ma te wozki i sa zadowoleni, mam na mysli model urban rider  :)
doniu to kapaliscie go w waszej normalnej wannie ???
didi trzymaj sie bidulku i wypocznij troszke !!
zdanka uzywasz sudocremu na codzien ???

Dzieki Pamciu odetchnelam , kurcze w przychodni tego mi nie powiedzieli chamy a ja sie tak martwilam,maz mi juz chore mysli podsuwal ze moze szczepionka koliduje z kropelkami sab simplex  :(

Magi jestem tego zdania co Ty, ja nie pozwalam zeby tesciowa mala sie zajmowala a co dopiero niania.

A tak serio - jestem tez absolutnie przeciwna nianiom - nie zaufalabym w zyciu !!!! 100 razy bardziej wole fachowa na pewno i sprawdzona opieke w zlobku !!!!

reklama
Do góry