reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Hej Dziewczynki!!

Agamarkam - stoooooo lat!!!! Wszystkiego naaaaj, naj, naj!! ;D Spelnienie marzen - zdrowej Dzidzi!!!
Teraz moze sie naraze, ale ja tez konczac 28 lat miesiac temu czulam sie staaaro. ;D No ale dzidzia mnie odmladza! ;') No i farby do wlosow. ;D Hej, czy Wy tez juz macie siwe wlosy??? U mnie to zdaje sie genetyczne, ale niestety juz jest ich sporo...

Pamciaw - moze to zabrzmi glupio, ale jak laczysz sie z forum z domu, to czy jestes zalogowana? Dopiero niedawno odkrylam laczac sie z jakiegos obcego komputera, ktory nie znal mojego hasla na forum, ze kiedy nie jestes zalogowana nie masz przyciskow na dole - nie mozesz odpowiadac. W domu nie musze sie logowac za kazym razem, bo komputer pamieta moj login i haslo, dlatego zapomnialam sie zalogowac na tym innym komputerze.

Wczoraj przezylam maly koszmar. Przestraszylam sie okropnie. Zaczal mnie bardzo bolec caly brzuch, tak jakby kolka taka od biegania, tyle, ze obejmujaca caly brzuch. Nie moglam sie ruszyc, bo bolalo bardziej z kazym ruchem, nie moglam sie polozyc - tylko moglam "polsiedziec" no i bolalo przy glebszym oddychaniu i kaszlu. TAK sie balam! Zadzwonilam do szpitala (to bylo tuz przed polnoca) i tam mi powiedzieli, ze mam wziac panadol, jesli nie przestanie bolec to mam przyjsc. Jakos sie nie moglam zdecydowac na ten panadol i kiedy zrobilo mi sie odrobinke lepiej probowalam sie polozyc i wtedy mnie jakos tak ekstra mocno zakulo i ... przeszlo calkowicie! To wszystko trwalo pol godziny. Czy mialyscie cos takiego?? Moj tata stwierdzil przez telefon, ze to mogla byc kolka jelitowa (tata jest lekarzem, tyle ze w Polsce) i ze skoro trwala "tylko" pol godziny nie powinna zrobic krzywdy Malenstwu, ale zebym lepiej poszla do lekarza sprawdzic co i jak. Dzwoniac do szpitala mialam nadzieje, ze powiedza, ze to normalka w ciazy, ale babka powiedziala, ze przez telefon to jej trudno powiedziec. Tata mowil skolei, ze w takiej sytuacji powinnam wziac nospe, zeby jak najszybciej sie tej kolki pozbyc. Bardzo jestem ciekawa, czy ktoras miala podobne "przeboje"??

reklama
Kurcze, paaricia - ja bym chyba umarła z przerażenia!! Nic takiego nigdy nie miałam, ale ja to bym od razu po pogotowie dzwoniła i tyle! Matko boska, ale ci współczuję tych nerwów! Uważaj na siebie rybko i dbaj o swoje słoneczko!!

Paaricia...to musialo byc straszne...ale cale szczescie ze minelo..:)

Ziemzia..a moze to maluska baletnica juz trenuje aby zostac primabalerina..a nie jakas tam kaskaderka..;)

Tez sie ucieszylam, ze minelo, czyli wszystko jest ok. Teraz jednak sie martwie, czy z Dzidzia wszystko dobrze. Wydawalo mi sie, ze zaraz jak mi przeszla ta kolka, czy cokolwiek to bylo, poczulam Malenstwo, ale bylam tak roztrzesiona, ze teraz nie wiem, czy to byla Dzidzia, czy cos innego mi sie pokotlowalo. Pojde do lekarza rano (teraz jest 23.20) no i mam nadzieje, ze bedzie mi w stanie powiedziec co i jak. Dziewczynki blagam trzymajcie kciuki!!

Paaricia..bedzie dobrze zobaczysz...nie ma co sie martwic na zapas..:)..to niedobrze...

a ja juz dzisiaj chyba obdzwonilam wszystkich ktorzy robia usg..:(..i albo nie ma w piatek lekarza aby je wykonal albo termin wymyslaja mi na koniec lipca jak ja mam zrobic teraz to usg...a jeszcze moj polowek chce w piatek isc na to badanie bo on tez chce zobaczyc dzidzke przed wyjazdem na ten zakichany zlot..no i teraz masz babo placek i szukaj lekarza ktory zrobi mi w piatek badanko..:D :D..jeszcze pozostala miu jedna babeczka ale dzisiaj juz jej nie bylo..i musze jutro zaczac atakowac..hihihihi

paaricia na pewno będzie dobrze głowa go góry nie martw się bo twoja dzidzia tez się denerwuje :)
a co do siwych włosów to ostatni fryzjerka powiedziała mi że mam ich dużo :p dziękujmy mądrym ludziom za farby do włosów ;D
Ziemzia co do lodów z Mc Donalda to bym polemizowała. Pracowałam tam 5lat i mój mąż też i on pracował w biurze i wszystko co dotyczyło technologii żywienia miał w jednym paluszku. I jeżeli chodzi o lody, szejki czy kawe to spokojnie moge polecić. Natomiast jeśli chodzi o bułki itp to radziłabym uważać z częstotliwością jedzenia. Zdrowe to to na pewno nie jest (szkoda tylko że smaczne) .No ale każdy robi to co uważa za słuszne i dobre dla dzidzi.
Idę coś wsunąć bo jesteśmy głodne (ja i dzidzia) ;D

.png

surpriseglit.gif

dev334bb___.png

Hejka dziewczynki !!

A ja dzisiaj znowu miałam zabiegany dzień ! Rano miałam egzamin z praktyk, potem byłam u promotora, następnie u lekarza.A do tego wszystkiego musiałam kupić parę rzeczy dla mojego misia i wysłać mu paczuszkę ! Ledwo zipię ! :D
Ale dzisiaj jest upał...Chyba jeszcze nie było w tym roku cieplejszego dnia ! ;)
A i zapomniałam dodać, że kupiłam pierwsze ciuszki dla naszego maleństwa. Musiałam jakoś odreagować :) . Ale normalnie jak się rzuciłam to pełny koszyk miałam :D. Kupiłam 5 body, śliczne koszuleczki z myszką miki, takie fajowe wdzianko, komplecik z weluru i jeszcze parę innych świetnych rzeczy ;D . Teraz tylko siedzę i to przeglądam ! Hihi ! :D

A odnośnie lodów to nie wiem jak jest, ale są przepyszne...Ale i tak wolę tamtejsze frytki ! Już zaczynam o nich marzyć i chyba jutro pojadę tam... :D . Normalnie jak dla mnie są perfekcyjne !

Ola - a jak z ich zdrowotnością ? Jak one są robione, ze są takie dobre ?

Beata niestety jedzenie jest dobre ale sztuczne.Wszystko mrożone i tłuste. Niby kontrola jakości jest tam cały czas ale...wszystko jest naciągane. Oglądałm film o Mc Donaldzie "Super size me" i zgadzam się z nim. Można tam jeść ale nie częściej niż raz-dwa razy w miesiącu. A frytki są takie dobre bo smażone w bardzo wysokiej temperaturze i olej jest często wymieniany. Także z umiarem ;)
W Częstochowie nie ma upału pogoda w sam raz na spacery ale od jutra ma padać. Na dzień dzisiejszy wole deszcz od upałów 8)
A ja znowu śpiąca ide się położyć

.png

surpriseglit.gif

dev334bb___.png

Patrycja wspolczuje tych przebojow, trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok u Dzidzi.
Dzis straszny dzien. W Pile tez upal niemozliwy, duchota, jakas zmiana cisnienia - dostalam takiego ataku bolu glowy, ze koszmar, a potem mroczek i mdlosci i wyszlam wczesniej z pracy. A w domu dostalam torsji - okropnie sie wymeczylam. Przespalam 2,5 godziny i dalej mnie glowa boli, choc juz nie tak. Mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej :(

reklama
Czesc Dziewczynki!!
Paaricia - nie jestes sama!!!Trzymam za Ciebie kciuki, zeby to bylo jednorazowe, ale mnie tez brzuch czasem bardzo boli. Tak mocno, ze az zgieta chodze. Niestety ostatnio zdarza sie to codziennie. Zauwazylam, ze po dluzszym bieganiu (normalnie mam motorek w tylku od niedawna) albo staniu. BArdzo boli. :( :(
W weekend jak chcielismy pojsc do jakies restauracyjki to 100m nie moglam ujsc. Klucie,ktore rozchodzi sie z jednego miejsca na caly brzuch.
Ale pomaga mi lezenie z nogami do gory. Niestety... Niedziele przelezalam i dzis rano czulam sie jak nowa.
Zobaczymy jutro. Moze byc ciezko... W koncu mamy do Chorzowa 400km i jeszcze sam koncert U2.

Pamciaw - tez bylam naU2 jak bylo w Warszawce. Niezapomniana sprawa.Mam nadzieje, zejutrobedzie powtorka z rozrywki. Zeby mi tylko dzidzia jakiegos numeru nie wywinela,bo ostatno nie czuje sie za dobrze...

Do góry