reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Hej Dziewczynki!

Co do kawy, to co zrodlo to inne informacje. Czytalam w madrej ksiazce, ze spoko mozna 2 male kawy dziennie wypic bez szkody dla Dzidzi, ale ze niby w ciazy kofeina wzmaga uczucie znuzenia! Nie wyprobowalam tego na sobie, bo totalnie mnie odzuca od kawy, w ogole nie moge jej pic, tymczasem przed ciaza bylam od niej uzalezniona. Ciekawe, to jedna z tych ciazowych zmian.

Co na mnie pobudzajaco dziala zamiast kawy to herbata zielona, ale koniecznie krotko parzona (okolo minute). Dlugo parzona relaksuje. Polecam!

Czy Wy macie jakies barwne zachcianki? ;D Ja niestety nie, tyle tylko, ze do ryb mnie bardzo ciagnie. Moja kolezanka w ciazy wcinala sledzie z ciachem z kremem. ;D ;D

reklama
Czesc mamusie..:) i dzidziusie..:)

ja tez juz dawno wstalam ale dopiero teraz kompa odpalilam..:)..wczoraj wieczorkiem bolal mnie brzucio..ale to chyba dlatego ze na noc zachcialo mi sie korniszonkow..:)..no i mialam ..za swoje..:)..dzisiaj troszke mnie sciaga w podbrzuszu ale mama mowi mi ze przecierz dzidzius musi rosnac i dlatego mnie rozciaga..:)..a ja juz sie przestraszylam..:)..ostatnio jakas przewrazliwiona jestem chyba..:)..jejku ...jeszcze 4 dni nie liczac dzisiejszego i bede miala mojego miska..:)..ale jak na razie tylko przez jeden dzien bo ledwo coprzyjedzie jedzie na jakis zlot mlodziezy jakiejs tam pod poznan..ma byc tam wychowawca..:)..ale jakos dam rade co to bedzie te 9 dni w porownaniu do 2 miesiecy..:)..no i tak jak mowi aOLA..nie bede sama ..dzidzius dotrzyma mi towarzystwa tak jak karzedj z nas..:)..ok..zmykam..moja siostra namowila mnie na wypadzik nad wode..a co mi tam..jade..bynajmiej innego powietrza sie nawdycham..:)..ale az mnie sciska  ze nie poplywam sobie..:)..jakos dam rade..:)paaa...do pozniej

ja wstyd się przyznac bo dzis niedziela ale z nudów wzięłam się za sprzątanie :p
wczoraj wcale nie miałam do tego głowy a po pakowaniu mojego męża mieszkanie wyglądało jak po przejściu tajfuna :)
ja po obiadku pójde na spacer dotlenić fasolke

.png

surpriseglit.gif

dev334bb___.png

Witam mamusie :)
Najpierw sie pochwale skonczylam 28 lat co prawda od rana jakos mi przykro ze jestem taka stara i bronie sie przed zyczeniamy ale niestety metryka nie klamie :(
A teraz kawa wiec jednej z gazet (chyba dziecko) czerwcowe przeczytalam ze w czasie ciazy mozna pic kawe tylko unikac rozpuszczalnej maja jakies zwiazki chemiczne ktore powstaja przy zmianie wlasnie z naturalnej na rozpuszczalna (no wiecie o co mi chodzi )niewiem jak wam to dokladnie wytlumaczyc i pisalo ze trzeba unikac fusow z kawy naturalnej one sa najbardziej szkodliwe polecano kawe parzona w expresie oczywiscie z mlekiem lub naturalna slodka smietanka bron boze sypanych zabielaczy wiec ja jako kawosz stosuje sie do tego niestety musielismy do tego celu zakupic nieszczesny expres ale co tam przyda sie napewno kiedys rowiez aOla nie przemeczaj sie zbytnio ja wczoraj wpadlam w wir sprzatania i cala noc brzuszek mnie bolal buuu nigdy wiecej nie zabiore sie do pucowania calej chalupki :)
Pozdrawiam wypoczywajcie slodziutko aOla nie przemeczaj sie zbytnio ja

Agamarkam...sto lat sto lat.:)..wszystkiego naj naj...lduzo zdrowka i radosci..:)..wcale nie jestes stara kochana...przeciesz bedziesz znow mlodziutka mamusia.:)..a tu nie ma mowy o starosci..:)

agamarkam spełnienia marzeń ;D
ale mnie boli krzyż jak ma byc tak już codziennie to ja wymiękam i nie ma mnie kto pomasować buuuu
dziewczyny przestały mi smakowac lody ostatnio wyrzuciłam z Mc Donalda a dzis z mojej ulubionej lodziarni Conssoni (to jest chyba sieć śląska) aż jestem w szoku. To jedyne co słodkie to pije kakao ale to dobrze bo jakbym jeszcze wcinała słodycze to juz wogóle byłabym kuleczka :-[

.png

surpriseglit.gif

dev334bb___.png

cisza jak makiem zasial..hihihi...a ja po obiadku pospalam sobie 3 godzinki..:)..wlasnie wrocilam ze spacerku i zjadlam pyyycha loda.....:)..

zmykam na kolacyjke ..:)..a widze ze niektore mamusie odpoczywaja sobie poza domkiem..i dotleniaja swoje brzuszk..:)...zmykam laseczki milej nocy i kolorowych..:)..buziaki dla maluszkow..:)

Dziekuje bardzo za zyczenia :) upieklam pycha sernik myslalam ze pojem nareszcie ale spojrzalam i beeee nie moge jesc nic slodkiego na sama mysl mi niedobrze ta kosc ogonowa i krzyz mi tez dokucza niestety ale chyba wole to niz mdlosci i wymioty ciagle jestem zmeczona odespie chyba za wszelkie czasy :) nic tylko spie i spie no i nie bardzo chce mi sie cokolwiek robic chyba to co musze ale co tam skoro chce mi sie spac to nic nie poradze :)

reklama
Czesc Dziewuszki!!! ;D ;D
Jak dobrze wrocic na forum!!!
Po pierwsze - agamarkam - spelnienia marzen! Pociesze Cie - mi w marcu stuknelo 29 ;)
PO drugie - wszystkim Wam bardzo dziekuje za rady,ktore postawily mnie na nogi. Tylko w gardle jeszcze troche gigla ;D. Ale pewnie gdyby nie Wy, to juz bym powoli pisala testament....
Jeszcze jutro sie troche podkuruje i hajda do Chorzowa!!!!!! :D :D :D :D
Podobno dzidzia juz slyszy, wiec jeszcze w brzuszku u mamuni bedzie poznawac co to dobry rock!!!Na sama mysl, ze 2 dni do koncertu U2 to mnie ciarki przechodza.Dobrze, ze mamy miejsce na trybunach (nie dostalismy miejsc na plyte, w tlumie), bo inaczej to bym nie pojechala zwn dzidzie.

Ale teraz lece spac.
Kolorowych snow!!!

A propos!!!Snilyscie mi sie dzis wszystkie!!! Że zorganizowalysmy sobie spotkanie gdzies pod Warszawa. I tak chodzimy, chodzimy (laki, lasy),a tu nagle pelno karetek. Idziemy dalej,a tam w jakiejs willi zbiorowe samobojstwo!!! Koszmar!!!

Do góry