reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Paula - zmien pediatre !!!! Jak to D3 niepotrzebne !!!! To jest baaardzo wazna witamina... nie zdziwiloby mnie gdyby nie kazala brac latem, bo D3 jest w sloncu, ale zima ??? No troche sie zirytowalam ta lekarka. Ta witamina odpowiada chyba miedzy innymi za kosciec - czyli zeby ladnie ciemiaczko sie zroslo miedzy innymi, wiec jest bardzo wazna !

A co do pierwszego razu po porodzie - to niezla jestes - a mi polozna powiedziala ze koniecznie poczekac co lekarz powie - moze wiec wybiore sie do niego szybciej niz po 6 tygodniach ;D ;D ;D

reklama
Wandziu a takie witaminki D3 to kupuje sie na recepte czy bez ??? Może kupiłabym i na własna rękę podawała Małemu? Jakie Ty stosujesz witaminy, jak sie nazywają ? żebym wiedziała o co prosić w aptece ::)

Paula..:)..D3..powinno dziecko zaczac dostawac miedzy 2- a 3 tygodniem..aby nie dostalo mniedzy innymi krzywicy..no i tej witaminki akurat nie ma w mleczku ktore maluszke dostaje z naszych cycolkow..:)..wiec napewno trzeba mu podawac..

Didi dziękuję za informację. Musze jutro czym prędzej iść do apteki i zacząć podawać Małemu te witaminki!
Czy Tobie Didi "Vigantol" zaleciła pediatra?

MamaCyprysia witaj! :) Śliczny ten Twój Cypranek :laugh: prosimy o więcej fotek i zapraszamy na forum :)

Ja też dodałam kilka nowych fotek Kacperka :)

Paula jak reszta dziewczyn jestem oburzona postawa Twojej pediatry ale juz Ci to pisalam bo juz kiedys na pielegnacji ten temat byl ruszany.

I tak jak Wanda powiem Ci - ZMIEN PEDIATRE!!! Jak najszybciej. D3 jest konieczna witamina, ale nie probuj jej sama aplikowac. zreszta ona i tak jest na recepte. Witaminy moga byc tak samo szkodliwe w nadmiarze jak w niedoborze. Szczegolnie D3, wiec szoruj ale to juz do pediatry. I nie aplikuj sama D3. Bo z tego co widze kazda z nas inna dawke ma aplikowac, wiec od czegos to musi zalezec i nie nam o tym decydowac. Poza tym preparatow jest kilka. Ja na przyklad podaje Devikap.

A Lenka dzisiaj jakas marudna jest jak na nia....Pewnie dlatego ze zzarlam tajskie super ostre i slone wczoraj. Tomek ugotowal i przedobrzyl z przyprawami. Opieprzalam Didi a sama nie lepsza jestem.....Dzisiaj ja gotuje i wszystkiego bedzie w umiarze! :)

faktycznie cos forum nie działało chyba, ja tez nie mogłam wejsc :)

Idunia tez dostaje cebion multi i vigantol po 3 kropelki od trzeciego tygodnia zycia, nie za bardzo chciała jeśc z tej łyżeczki ale jak poczuła ze to z mleczkiem mamusi to sie szybciutko przekonała
lece bo płacz

o matko Paula ja też nie dawałam małemu D3 bo położna powiedziała że to lekarz zaleci dopiero ??? a ja idę z małym dopiero 25 stycznia do lekarza i na usg
Wiec chyba też się zaopatrzę jutro w witaminkę i będę mu dawać bo póki co dostaje tylko 5 kropelek Cebionu MUlti
Ale te zdjęcia z cesarki są przerażające jejka ::)
A co z przytulankami po normalnym porodzie ??? próbowała któraś ??? bo ja bym już chciała ale boję się że te szewki jeszcze się nie wyggoiły tak jak trzeba bo nadal coś czuję jak siadam ::) więc chyba trochę wcześnie jeszcze ???
A co do kąpieli w wannie to nie wiedziała że jest taki zakaz jak wróciłam do domku to były prysznice może przez tydzień a potem już wanienka i bąbelki ;D

No nasz Maluszek już śpi po kąpanku i jedzonku :)
Ciekawe czy dzisiaj w nocki bedzie tak ładnie spał jak wczoraj :)

Gabi a Ty ten Cebion Multi to gdzie kupiłaś? To tez jest na rececpte i kto Ci go zalecił a może na własną rękę go podajesz?

reklama
o matko, dziewczyny (Paula i Gabi) - co za niedopatrzenie !!! Mi dali recepte na Vigantol przy wyjsciu ze szpitala i wbili pieczatke w ksiazeczce zdrowia zeby dawac od 15 doby po 1-2 krople na dobe !!! Jestem w szoku ze Wy nic nie wiecie...

Do góry