reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Faktycznie masakra ta cesarka
Wanda ja podaje Devikap 2 kropelki, i Cebionmulti 3 kropelki!Lolus mój tak fajniutko sie oblizuje po tym Cebionie!!!
Ale miałam szoka jak zobaczyłam ile waży -5.300,ło matko!nie ma wątpliwosci ze mój pokarm jest wartościowy (waga przy wyjsciu ze szpitala 3800).
Pamcia -to faktycznie macie tesciową z głowy jeśli chodzi o kąpiel - chyba ze przyjdzie jeszcze raz - w koszulce na ramiączkach ;D ;D ;D
Didi - chyba lepiej odczekać te 6 tyg, wyobrażasz sobie jaki by chłop był zdziwiony jakby ci tak flaki wyjechały w trakcie ;D ;D ;D

reklama
Czesc Laseczki,
Ziemzia - ja tez uwywam dla pawelka Sab Simplexu. Niestety nie mozesz kupic tego w Polsca. Albo w Niemczech albo w Czechach. Tez jest oparty na tym dimeticon, podobnie jak Esputicon, ale w odroznieniu od Esputiconu dziala. Sab Simplex mozna podawac do 15 kropelek przy kazdym posilku. My dajemy Malemu 8 kropelek 3xdziennie do 180ml mleka i wystarcza. Efekt natychmiastowy.
Pawel tez byl wczoraj u szczepienia i nic nie plakal. Taki byl dzielny!!! Poza tym, w ciagu 2 tyg. utyl 1 kg!!! Wzy 4730g!!

Natalia Ty lepiej zrezygnuj z tych zimnych okładów! bo one własnie hamują laktacje i powinno sie je stosowac tylko PO OPRÓŻNIENIU piersi zeby sie tak szybko znow nie napełniła, ja w ogole zimnych okładów nie stosowałam, tylko ciepłe przed i w czasie karmienia ale tylko w tym miejscu gdzie piers jest twarda i delikatny masaz w kierunku brodawki, acha piers przed masazem smarowałam wazelina ale tez tylko tam gdzie twarda i masaz tez tylko tego miejsca. cytuje z mojej mądrej książki:
co robic gdy dojdzie do obrzeku lub zastoju:
-skoryguj technike karmienia
-karm czesto min. 8 razy na dobe, odpowiednio długo równiez w nocy
-dziecko przystawiaj w roznych pozycjach, b. dobra pozycja spod pachy (ta wiem ze masz opanowana ;D )
wazne jest aby na moment karmienia zapomniec o problemach i rozluznic sie
-ponadto nalezy zaczynac karmienie od piersi z zastojem i karmic czesto co 1,5-2 godz aby nie dopuszczac do nadmiernego przepełnienia (to Ci chyba nie grozi)
zadbac o wypoczynek, relaks, jesli decydujemy sie na jakąś lekką prace domową dobrze wykonywac ja reka od strony zastoju, dosc energicznie, aby poruszyc liczne miesnie otaczajace gruczoł piersiowy

Tzymam kciuki!!! szkoda by było teraz rezygnowac z karmienia piersią skoro juz sie udało!

Myszeczka "na spacerze" to ja szybko do Was zagladam. Kurcze ale te zdjecia sa niezle!!! Ale tez ten didziolek to jakis wielgas! Moja Myszeczka byla taka filigrnowa jak sie urodzila. Strasznie jestem ciekawa ile teraz wazy. Moze jutro lub pojutrze pojde do poradni D na samo zwazenie...

Ale dzisiaj mrozno. Pootwieralam okna wszedzie, drzwi na balko, wlazlam pod welniany koc i wietrze. Ale wilgoc chyba w powietrzu straszna jest. Nawet slonce niby super swieci a za taka mgielka jest jakby....Ale na balkonie w sloncu mam +1,3.

wanda mi Cebion lekarka zalecila. tyle ze ja mam zwykly Cebion nie multi - po 5 kropelek 2xdziennie + devikap 1xdziennie po kropelce.

Gochna jak tak czytam te Wasze rady na zastoje i jedno mnie zastanawia. kilkakrotnie juz pisalyscie o jak najczestszym przystawianiu dzidziusia. Ale ja chocbym na glowie stanela to jak Lenka nie ma ochoty na jedzenie to nie ma i juz. I moge sobie ja przystawiac! NA szczescie nie mam zastoju (odpukac!) ale tak w ogole mowie. Bo czasem mi sie zdarza jak ona spi dluzej niz 3 h i sie nie budzi na jedzenie ze ja przystawiam. Czasami zje, ale czesciej jak to nie od niej inicjatywa karmienia wyszla to moge zapomniec zeby dziubek otworzyla! A co za miny strzela! :) ko by sie usmial! A Wasze dzieci tak jedza na kazde zawolanie jak Wy tego chcecie, czy tez same wiedza najlepiej kiedy chca a kiedy DEFNITYWNIE nie?

Witam serdecznie :)
My dzisiaj po 11 dopiero zwlekliśmy się z łożka :) leżeliśmy sobie a Kacperek ciągnął cyca i tak mu się spodobało, ze nie chciał puścić ;) nawet wtedy gdy już mu prawie nic nie leciało :D
Niedawno wrócilismy ze spacerku i Kacperek póki co śpi sobie ładnie :) ale niedługo pewnie się obudzi i znowu bedzie domagał się cyca :)
Natalio ja już byłam u ginki i powiedziała, że jeśli czuję się dobrze zarówno fizycznie jak i psychicznie to nie ma przeszkód do tego żeby zacząć współżycie :) więc wszystko jest ok :) :laugh:

Ide troche poczytać co naskrobałyście zanim Mały wstanie :)

Wanda pół roku? Ja nie wytrzymam!!!!!!!!!!
My podajemy 1 kropelkę D3 i przez 5 dni Juvit

jejku te zdjęcia z cc są straszne!!!!!!!! Czasami lepiej nie wiedzieć jak to wygląda. Koleżanka miała cc (a ma już dzieci w szkole podstawowej) i mówiła, że czasami jak nagle wstanie to dalej czuje wewnątrz ból z tych szwów.

Emma no widzisz jaki Kacperek jest zdolny  ;) poczytuje sobie forum, zeby dowiedzieć się co słychać u jego koleżanek i kolegów  :laugh: :laugh: :laugh:

Wanda niezła jesteś hehehe  :laugh: podwozie  :laugh: :laugh: dobre! To zapytaj tej swojej położnej, jestem ciekawa co Ci powie, bo mi moja ginka powiedziała, że to ode mnie zależy.

Zdenka ale ten Twój chłopak rośnie jak na drożdżach :) :) a może Ty mu drożdże do mleka dodajesz hehehe  ;)
5300 - nieźle!!! Ciekawe ile mój Królewicz waży???

No to doszłam do momentu jak Wanda pisała co powiedział jej położna i Kacperek zaczyna kwękać  ::)
ja tez wiem, że to jest kilka warst tych szwów i że goją się do pół roku, a co do "przytulania" to ja juz sama teraz nie wiem, jedni mówia tak inni co innego a ja mam to już za sobą - mój "pierwszy raz" :) :) :)

Lecę zająć się Małym, narazie!

ja daje 2 kropelki D3..a Cebion..5 kropelek 2 razy dziennie..:)..ale narazie cebionu nie daje bo zrobilam przerwe po tych cytruskach kture zaplikowalam mu w mleczku..bo nie chce przecholowac z witaminka C..bo jak bylam w wieku malego i dlugo dlugo jeszcze mialam uczulenie na witamine C..:)

moj maluch po Cebionie tez robi smieszne minki i mrurzy ocka bo to kwasne paskudztwo jest..:)..ale smiesznie wtedy wyglada..:D

reklama
Chyba forum nie działało przez jakis czas ??? bo u mnie za chiny nie mogłam wejsć  ::)

Pamciaw mój Kacperek jak nie ma ochoty to też nie bedzie jadł, jak jest już najedzony a ja go chce przystawić to strasznie sie denerwuje :)

Kurcze...., dziewczynki, Wy wszystkie podajecie swoim Maluchom witaminki (D3) ??? Ja mojemu nic nie daje, poniewaz lekarka nam powiedział, że nie trzeba, że wszystkie witaminy dostaje z mlekiem matki! I teraz się martwię...bo może powinnam mu dawać chociaż tą witaminę D3 ??? :(

Do góry