reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Paula to Twój Kacperek już forum czyta? :)

Didi ja też miałam cesarkę i też się zastanawiam nad wznowieniem "przytulania" :) Najbardziej mnie nurtuje kwestia tych szwów w środku, czy np. podczas orgazmu (a to przecież są skurcze) nic tam się nie stanie.

Nathalie podczas porodu Emilka miała zagrożenie zamarwticą płodu i dlatego robili mi natychmiast cesarkę. lekarz powiedział, że trzeba odwiedzić neurologa, żeby stwierdził czy wszystko jest ok i dopiero wtedy zadecydują czy Mała może dostać wszystkie szczepionki.
Ciepłe okłady robi się przed karmieniem, żeby mleczko lepiej spływało, a zimne po karmieniu, żeby troszkę zatamować to spływanie.
A czy po tym Sab Simplexie to Ingusia też się np. nie przeciąga i nie pręży po jedzeniu?

reklama
Hejka :)

No nie moge z Was z tym "przytulaniem" ;D ;D ;D Chociaz powiem szczerze ze ja juz bym miala ogromna ochote ;D a to dopiero dwa tygodnie po porodzie :) No ale zaraz przyjdzie polozna i sie jej spytam czy faktycznie nie da sie troszke chociaz przyspieszyc - zwlaszcza ze nie bylam cieta ani nic :) i juz moje podwozie wyglada jak przed ciaza :)

Zdenka - no niezle - 10 lat po porodzie to tak w sam raz ;D ;D ;D no lepiej pozno niz wcale :) No i te pary - ilu osobowe maja byc ;D ;D :D no nie moge !!!!
U nas na jednych cwiczeniach na poczatku magisterki, grupa byla jeszcze w ogole nie zgrana, bo to pierwszy zjazd, no wiec nikt za wiele nie mowil. Facet zaczal nas wypytywac a my cisza, no to zaczal nas ciagnac za jezyk do tego stopnia, ze zadal pytanie: "No ludzie, po ktorej stronie jezdzi sie w Polsce?" Na co moja "ulubiona" kolezanka (tutaj musze wstawic komentarz ze ma wlosy blond i czesto chodzi w rozu - nawet na butach, a do tego jest z Torunia hehehehe) odpowiada: "No kierowca jedzie po lewej stronie"
I ona tak najzupelniej powaznie !!!! Szok :o :o :o A jaka zwala byla :)

Wanda ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Dobre, ach te studia, brakuje mi ich niemiłosiernie

Nathalie - czekam na wieści, ciesze sie ze juz powoli Ci przechodzi, zrób tak jak mówi Emma - ciepłe przed, zimne po!!!

Noooo, tyle mam do pisania a młody juz sie denerwuje, nooo! Więc tymczasem i życze miłego dnia
Napisze jeszcze ze byłam dzis zważyć mojego Lolka - 5300, ale klocek,co???

Cześć laseczki!!

U mnie dzionek zaczął się spokojnie, ale noc była ostro poprzerywana karmieniami. Teraz mocno zastanawiam się, czy nie pojechać do babci z małą.... chyba się zmobilizuję...

Natalia - napisz coś więcej o tym Sab Simpleksie, bo Misi daję Espumisan, ale mam wrażenie, że albo nie działa, albo tylko łagodzi objawy...

Wanda..:)..pytaj poloznej pytaj..i zapytaj jej jak to z cesarka ..:)..powiedz jej ze masz niecierpliwe kolezanki po cesarce i boja sie o szwy wewnetrzne podczas orgazmu..:)..heheh..:)..hehe..

Emma...:)..mnie zapewniali ze nic nie stanie sie z tymi szwami i ze nie rozprujemy sie ..:0..ale warto zapytac..:)

Didi - zboczuchu :p hehehehe :p :p :p Nie ma sprawy zapytam :) A swoja droga juz by mogla przyjsc ta polozna, bo nie wiem jak sobie dzien zorganizowac no :p hehe :)

Klucha z tesciowka mam to co Ty z siostra. Jest lekarzem i dzieki temu Lena ma najlepsza opikee medyczna i jest tez przebadana gruntownie, ale z drugiej strony jak ja widzi to za wszelka cene chce cos podejrzanego zauwazyc. A mnie to tak wkur... ze nie pytaj! A to kupek a duzo i za radkie a to kupek za malo, a to pytanie czemu ona tak oddycha? a czemu tak swiszczy jak placze a czemu charczy jak oddycha.....no po prostu szlag mnie trafia!!!!!!!!Ale ja na te pytania mam jedna odopwiedz:" bo tak dzieci maja". A wczoraj myslalam ze padne! przyjechali do nas wieczorem na moment odwiedzic i babcia wziela ja na rece. jak widze jak to robi to mi sie wlos na glowie jezy, ale juz jej nie chce ciagle uwagi zwracac no i wczoraj Tomek sie za to wzial. bylam polana. on do niej - zle ja trzymasz, nie umiesz. ona - umiem, dobrze trzymam. on - zle, daj ci pokaze. ona no przeciez wiem jak sie dzeci trzyma. on - no nie wiesz, zle ja trzymasz! no i wzial Lene i jej pokazal i juz jej malej ku mojej radosci nie oddal. potem sie uparla ze chce zobaczyc jak ja kapiemy.Lazienka spora ale bez przesady.przewijak, wanienka my dwoje i jeszcze ona. tomek powiedzial jej ze moze byc ale musi usadowic sie w kacie przy wannie i sie nie ruszac bo on musi miec swobode ruchow. no i stanela w kacie po czym kilka razy opeer dostala ze w samiutkim kacie ma stac i sie nie wychylac bo przeszkadza.stala grzecznie. my skonczylismy kapac, wycieram mala, a ona ze no teraz to ona pojdzie juz. ja na to zeby sie teraz nie wazyla wychodzic bo mala zmarznie jak drzwi otworzy. i musiala siedziec....;) a byla w grubym moherowym swetrze...:) my w t-shirtach i bylo nam goraco.... ;D mysle ze juz sobie odpusci kapiele z nami! ;D ;D :p ::)

Didi - moja polozna powiedziala ze po cc to zeby sie te szwy dokladnie zagoily, to potrzeba okolo pol roku. Ze zazwyczaj pozwala sie na stosunek po 6 tygodniach, ale najlepiej jakby sie duzo dluzej wstrzymac, bo te wewnetrzne szwy sie bardzo dlugo goja... no i w ogole mnie przerazila ze to jest kilka warstw tych szwow, ze wszystkiego naraz nie da sie zszyc !!!! no ja to tepa jestem strasznie z biogolii i takich tam spraw, ale mnie przerazila nieziemsko !!!!

mi w szpialu mowili ze bede sie goila tak jak 2 ciaza czyli 9 miesiecy a czasami nawet i dluzej to trwa..:(..ale co tam..:).dam rade..jak i cala reszta lasek..:)..a ze o kilka warst jest to wiem..ogladalam fotki z cesarki i tak jest pokazane jak nas biedne cesarzowe rozprowali..:(

a tu sa te foty z cesarskiego Ciecia..zobaczcie ile tego nam poprzecinali..

http://www.kanalen.org/kejsarsnitt/index.php?function=pic

reklama
o matko, ale rzez... ja jestem przerazona :( ja to chyba nie moglabym byc lekarzem takim ktory robi operacje !!! az takie bebechy na wierzchu mnie przerazaja :( chyba bym tam zemdlala albo zwymiotowala z przerazenia ;) hehe :)

A mi polozna powiedziala zeby dzis jeszcze nie wychodzic bo zbyt mrozno, ze rano bylo -13 stopni i wcale sie na sloncu nie wydaje cieplej... Takze ide za rada i wlasnie weranduje Paulinke :) A jutro ma juz troche odpuscic, wiec jutro sobie pojdziemy :) No i od jutra zaczynamy podawanie D3 - powiedzcie mi, czy Wy podajecie jedna czy dwie krople i czy podajecie tez Cebionmulti ??? Bo ja zamierzam Cebionmulti tez podawac - troche witaminek chyba nie zaszkodzi... a z tego co pamietam, jak sie podaje Cebionmulti, to nalezy tylko jedna D3 podawac, bo Cebion tez ma D3, ale nie wiem czy dobrze pamietam sprzed 4 lat :)

Do góry