reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

Aga - 6 w 1 nazywa sie (czytam z pudelka) INFANRIX HEXA i jest przeciwko:blonicy, tezcowi, krzuscowi acelularna, wirusowemu zapaleniu watroby typu B, poliomyelitis inaktywowana i przeciwko influenzae typ b skoniugowana, absorbowana. Cena :220-zł

Troche skomplikowane...

reklama
Kurcze, mieszają się nam te wątki- i na grudniu i na pielęgnacji i karmieniu piszemy o karmieniu  ;)

Magi ja od początku miałam problem z Kamilkiem; już w szpitalu nie domagał się jedzonka za bardzo i teraz też, gdybym go nie budziła na karmienie to chyba by jadł 2 razy na dobę :( On wogóle nie płacze kiedy jest głodny :( Kiedy otwiera buźkę i tak trochę nerwowo zaczyna ssać rączkę, jakby szukając cyca to wtedy wiem, że jest naprawdę głodny ... a tak normalnie to ja muszę dbać o to, żeby jadł i chyba dzięki temu tak ładnie przybrał na wadze. Poza tym w szpitalu, w którym urodził się Kamilek jakoś tak byli za tym, że karmienie na żądanie, ale przerwy między karmieniami mają nie być dłuższe niż 3 godziny. Tylko się zastanawiam, jak długo tak trzeba tego pilnować ???

Dziewczyny, chyba mam zapalenie piersi. Prawy cycek boli mnie tak bardzo, że nie mogę wytrzymaćz bólu. Od czego to? Co robić????????????????? Pomóżcie!!! :-[ :-[ :-[

Trochę poszperałam w archiwum i robię sobie zimne okłady i masaże, no i przystawiłam Ingusię do tej piersi. Poza tym wzięłam Eferaglgan. Nie wiem czy dobrze robię. A co Wy robiłyście? Obudźcie się proszę... :-[

Anetko jeśli chodzi o zakupy to ja robię bez Ingusi, chyba, że muszę kupić tylko chleb. Wtedy zostawiam wózeczek z Małą przed sklepem, ale cały czas mam wózek na widoku przez szybę.

Jeśli chodzi o budzenie na karmienie to my już Ingusi nie budzimy od jakichś 2 tygodni. Jak będzie głodna to się obudzi. Czasem udaje się jej przespać do 7.30, a czasem budzi się o 4 i chce jeść. W ciągu dnia też czasem budzi się po 4-5 godzinach, szczególnie po spacerku.

Nathalie, żebym wiedziała wcześniej ze jesteś w potrzebie - dobrze robisz kochana!!!Tylko zrezygnuj z masaży, podobno są bardzo niewskazane!Zimne okłady jak najbardziej,zachamują naprodukcje mleka, a jesli Ingusia nie wyje wzsystkiego, leć pod prysznic,gorącą wodą chlap piersi - i odciągnij(po ciepłym okładzie mleko szybciej wypłynie)i po odciągnieciu znów zimny okład!
Powinno pomóc, ale jeśli nie przejdzie i pojawi sie gorączka - idź do lekarza, niestety czasem tylko antybiotyk pomaga - ale mam nadzieje w Twoimj przypadku będzie zbyteczny!
Powodzenia, wiem jak to strasznie boli!!!

My juz po chrzcinach - taka jestem dumna z mojego aniołka - taki grzeczny był!!!No ale odbił sobie w nocy, budził sie średnio co godzine, ale wybaczam mu ;D ;D ;D ;D
Lece na śniadanko, miłęj niedzieli!papa

Nathalie dokładnie tak jak powiedziała Zdenka, zimne okłady, pod prysznicem ciepła woda to pokarm szybciej wypływa i przystawiał małą
Dzis mała dała mi trochę pospać :D zasneła o 23 obudziła się o 4 , a później dopiero o 8..dała mamie troche ochłonąć :)
Wczoraj bylismy 10 min na spacerku, była grzeczniutka..a po spacerku myslałam że troche pośpi.a ona awanturowała się do kolejnego karmienia ::) Najgorzej że ona cyca szuka, a ja jej chciałam jeden dzien z butli dawać, smoczek niepomagał tylko cycek ;) pocmokała 5 min i spokój ;D Boże co za szantażystka z niej ;D ;D
Zapowiada się ładny dzien, chyba pójdziemy dzis na dłuższy spacerek :D

czesc witam po długiej przerwie jestem juz w domku po świętach z synkiem i mężem ;D
u mnie teraz ok ale przezyłam juz krwawiące brodawki, jelitówkę i zapaleie piersi :p i mam nadzieje ze to juz koniec wszelkich niespodzinek dla mnie bo czsami miałam ochotę uciekać :-[
mój maluszek w dzień je dokładnie co 2h a w nocy różnie dziś nam zrobił dzień dziecka bo zjadł o 21 a potem o 3 i 6 rano no i od tej pory co 2h wcina ::) ;D wcześniej budził sie w nocy też co 2-3h wiec chodziłam po ścianach a dzis po raz pierwszy jestem wyspana ;D

spróbuje nadrobic zaległości :p
age.png

[/url]

czesc laski..:)

Magi..:)..jadlam cutrusy od poczatku karmienia i nic mu nie bylo..ale chyba przedobrzylam z iloscia i mamteraz skutki..

a tak ogolnie wysypka malemu juz znika pomalusku..:)..kolki sa jak sa..no i dziedcko moje kochane zaczyna mylic dzien z noca..:(..dzisiaj mialam przerwe we snie od 4 az do 8..:)..no bo jak inaczej skoro Al..przesypia ccaly dzien no to kiedys musi nie spac..:D :D..

reklama
Nathalie, potwierdzam, że na zastoje, najlepsza jest kapusta. Ktoś mi jeszcze doradzał okłady z ziemniaka (plasterek ziemniaka zbić, zeby wypuścił sok i przyłożyc bolące miejsce) Nie próbowałam tego drugiego sposobu, ograniczyłam sie do kapusty. I jaknajczęściej przystawiaj Ingusię do piersi lub odciągaj pokarm. A poza tym tak jak piszą dziewczyny, jak tylko pojawi się gorączka idz do lekarza. Mi lekarz zalecił też 5 zabiegów (solux i ultradzwięki), ale wiem, że nie każdy to poleca. Trzymaj się.

Do góry