reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDZIEŃ 2005

czesc, tu jednoreka natalia znowu, he he :laugh:

zarazskocze poogladac zdjecia skoro takie ladne

magi i zdenka dzieki za informacje, faktycznie zauwazylam, ze mleczka jakby mniej i cycki sa miekkie. ingusia po 10 minutach szarpie mnie za cycka bo sie denerwuje, ze slabo leci. musialam sobie odciagnac wczoraj laktatorem pokarm, zeby nie budzic malej (musialam wyjsc) i wiecie co zauwazylam? przez pierwsze 7-10 minut lecialo ciurkiem, potem prawie nic i tu zazwyczaj konczylam sciaganie mleka, ale tym razem stwierdzilam, ze pomecze jeszcze cycka, zeby pobudzic laktacje i nagle po jakichs 5 minutach "suszy" znowu ladnie lecialo i w sumie udalo mi sie wydoic 130 ml. ;D

reklama
Czesc Mamusie,

ciesze sie, ze Was zaskoczylam blond wloskami. ;D Zreszta ze mnie taki troche kameleon. Przed ciaza mialam ciemne wlosy i caly czas sie zastanawiam czy do tej wersji nie wrocic.

Pawla rzeczywiscie kapie w duzej ilosci wody. Tak mi doradzila polozna. Maly pomimo tego, ze w lazience bylo 24 stopnie troche marzl i trzesla mu sie brodka. Plakal i kapanie nie sprawialo mu zadnej przyjemnosci. :( Od jakiegos czasu kapiemy go zamoczonego prawie do szyjki i temperature wody nastawiamy na 38-39. Mlody jest wniebowziety!!!

Wanda - nie czekaj dluzej tylko jak najszybciej przyjezdzaj do Poznania!!! Co prawda my niedlugo sie bedziemy przeprowadzac "pod" Poznan, ale na jakies forumowe spotkanko zawsze sie znajdzie pora!!

Cześć mamuski :)
Ja znowupo mało przespanej nocy ::) mała sie buzi co 2 godz, cyca pociagnie z 10 min i albo zasypia albo zaczyna się awanturować :p nie mam juz siły :( Zaczełam ściągac z piersi, bo może mała niedojada i zobaczymy..bo jesli ak to trzeba bedzie przejść na butlę..ale to sie okaże ;)
Dzis rano o 5 normalnie straciłam do niej cierpliwość, aż mi głupio sie zrobiło bo zdenerwowałam sie na własne dziecko :-[ Obudziła się o 4:30 dałam jej cyca, przebrałam, poleżała troche i wpłacz ::) szukała cycka dalej..to dałam jej drugiego..pociągneła z 5 min, pusciła, troche pogadałysmy i znowu w płacz ::) Damian musiał wstac i ja pobujac bo juz szału dostawałam, a głowa ze zmęczenia sama mi leciała :-[ Normalnie czuję się jak wyrodna mtaka, bo czasem rady niemoge sobie z nia dać :-[ :-[ :p
Dzis chyba mała troche powerandujemy..zobaczymy jak zaraguje ;D
Ide obejrzec zdjęcia, bo chyba jakies nowe są ;)

Agnesa nie powinnaś czuć się jak wyrodna matka!!!!!!
To jest zupełnie normalne, zwłaszcza w nocy kiedy jesteśmy zmęczeni po całym dniu a Maluszek nie wiadomo dlaczego płacze. Ja czasami tez tracę cierpliwość i wtedy mąż się zajmuje Małą, a ja się uspokajam i już mogę normalnei funkcjonować. Nie jesteśmy robotami i przecież to normalne, że czasami tracimy cierpliwość.

Agnes - jestem pewna, ze Mala jest glodna. Mialam dokladnie to samo z Pawlem... Teraz jest na butelce i rosnie jak na drozdzach... Nie musl, ze Cie namawiam na butle, ale moze postaraj sie odciagnac troche pokarmu. Przeciez corcia nie moze byc glodna...

Dzieki dziewczyny za pocieszenie :)
Aussi właśnie dzis chce cały dzień ja na butli potrzymać i zobaczymy jak będzie się zachowywać. Jak będzie spokojniesza to przejde na butle, niebedzie innego wyjścia :) Bo mi się też wydaje, że ona niedojada :p

czesc laseczki..

jestem tylko na chwilke ..i przyszlam z problemem..:(..moj maluszek dzisiaj dostal czerwonej wysypki na ja na brzuszku , nozkach i troszke na raczkach..:(..moje podejrzenia to potowki albo jakas paskudna wysypka..ale ja wczoraj zjadlam troszke za duzo mandarynek bo tak mi smakowaly..:(..a teraz co sie okazuje to moj  krolewicz cierpi ..:(..wszedzie gdzie tylkomozliwe szukalam co to moze byc i okazuje sie ze to od kolki jelitowej ( czyli uczulenie na pokarm a przynajmniej na jeden z jego skladnikow..:)..maly czasami mi wrzeszczy jak opazony..kurczy nozki i robi sie czerwony na buzi..:(..wiec jak mna moje to mozliwe ze to ta kolka..:(

co sadzicie o tym..prosze poradzcie..w nocy dzisiaj mialam to samo..:(...az mi zal mojego maluszka ze tak cierpi..a ja nie wiem co mu jest..:(

reklama
Hej chyba mam ten kryzys laktacyjny,w dobrym wec momoencie weszlam na forum:)teraz go przetrwam!!!Tak saom jak agnes,w nocy jak siedze z Hania to i potem glowa opada.juz sie przyzwyczailam nawet do iedzenia w nocy,bo ma kolke do pierwszej a potem jak kolka inie ,adrenalina opada i przysypiam.skad wy macie czas nasiedzenie na forum???Ja w dzien spie,albo sie ucze bo skzoda i marnowac czasu,bo jak w wiosne bedzie cieplo,to bede chodzic na spacery a nie sie uczyc.)ide zobaczyc zdjecia:)
A w zwiazku z kryzysem to przestawiam Hanie z jednego do drugiego cyca i tak w kolko,bo sie denerwuje i czesciej sie budzi,ale dajemy rade:)

Do góry