reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
A nacinali Cie za pierwszym razem?
Nie. Nie zgodziłam się w planie porodu na nacięcie, bo jeśli już to lepiej pęknąć. Ale u mnie tego też nie było. Wcześniej robiłam masaż krocza, ćwiczyłam mięśnie kegla, no i rodziłam w pozycji pionowej, na taborecie porodowym.

Dziecko nr 2 zrobiło psikusa i się przekrecilo. Jutro cc chyba że znów będzie psikus. :/
Godzina zero to 13.
Na razie trwają konsultacje z mężem czy idzie ze mną na CC. Tzn decyzja należy do niego. Boi się widoku krwi ale jak jutro pójdę na CC to nie zobaczy mnie i dzieci do soboty do godz 11. A ciekawość górą :)
Koszt obecności męża przy cc to 200zl. Mowa o Żelaznej w Warszawie.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziecko nr 2 zrobiło psikusa i się przekrecilo. Jutro cc chyba że znów będzie psikus. :/
Godzina zero to 13.
Na razie trwają konsultacje z mężem czy idzie ze mną na CC. Tzn decyzja należy do niego. Boi się widoku krwi ale jak jutro pójdę na CC to nie zobaczy mnie i dzieci do soboty do godz 11. A ciekawość górą :)

Ale psotniki z tych Twoich dzieciaków. Może się jeszcze uda, może mały znowu się obróci.

Ja po usg ja pierdu lekarz mnie wystraszył że chłopak.
Mówię że miała być dziewczynka i to pan doktor mi zaznaczal a on do mnie że zaraz w takim razie dokładniej spojrzymy bo wargi sromowe mogą być spuchniete.. ostatecznie powiedział że dziewczynka na pewno ale ziarno niepewności zostało zasiane.
W przyszłym tygodniu mam jeszcze jedną wizytę u innego lekarza. Zobaczymy.
Aż mnie głowa ze stresu rozbolała..

Z innych wieści dzidziuś waży 3180g wiek ciążowy 37 tyg łożysko 3 st dojrzałości

♡ 38 tc jeszcze trzy tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Godzina zero to 13.

Kurde ale Oni ci sie tam kreca [emoji23]
Moze jeszcze stwierdzi nr 2 ze jest mu tak nie wygodnie ze jednak wroci do pozycji wczesniejsze.
Trzymam kciuki aby maz zdecydowal sie byc z Wami .
Wszystko bedzie dobrze a jutro juz bedziesz tulic podwojne szczescie [emoji7]
Powodzenia!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Po wizycie, ktg ok, mały najpierw drzemał, ale później postanowił współpracować. Wyniki ok, żelazo mogę odstawić. Usg- główka ok 2tyg większa, waga mniejsza, bo 38+0 a Jaś waży 2810:) Będzie drobinka - w ojca!

Za tydzień 25.11 ktg i to już koniec wizyt. Jeżeli do 3.12 nie urodzę stawiam się w punkcie konsultacyjnym i pewnie zostanę na wywołanie.

Zalecenie doktor- spacery i duuuużo sexu. Długa szyjka, twarda, na szczęście otwarta, ale bez rozwarcia. Doktor mówi, że na poród się nie zapowiada w najbliższych dniach.

Zjadłam 3kawałki ciasta, może ja zbyt cukrów pilnuję, że synek tak mało waży? Jest na 20 centylu.

Do góry