reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
messenger-quick-cam-1479397664846.jpeg
@Antiope for you

♡ 38 tc jeszcze trzy tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Załączniki

• messenger-quick-cam-1479397664846.jpeg
    messenger-quick-cam-1479397664846.jpeg
    31,6 KB · Wyświetleń: 602
Napisz plan porodu i przedyskutuj z nią. Powiedz jej na czym Ci zależy. Ona jest od tego, żeby Ci pomóc urodzić tak jak chcesz. Możesz np. z nią ustalić, że jeśli zauważy, że pękniesz przy odbycie, to żeby tylko wtedy zrobiła nacięcie. Napisz w planie porodu, że chcesz, żeby Cię instruowała kiedy masz przeć (bo możesz też napisać, że nie chcesz być instruowana, tylko chcesz przeć spontanicznie). Ona będzie obserwować co się dzieje i każe Ci przestać przeć w momencie zagrożenia krocza.
Dziekuje za rady, bardzo cenne i na pewno sie przydadza. Boje sie tylko tego, ze ktos pominie to, ze bedzie spokojnie, niby nic nie sie bedzie zanosilo na pekniecie, a nagle trach i pojdzie prosto do odbytu, zanim ktos zdazy powiedziesz "moze jednak troche natniemy". No chyba, ze to tak nie jest i oni tam widza, co zaraz nastapi. Tylko pozycja tez robi swoje, bo na pewno trudniej tam zajrzec jak stoisz czy kleczysz, a jak lezysz. A moze nie mam racji i to wcale nie jest tak... Nie wiem, to bedzie moj pierwszy raz, musze porozmawiac z polozna

Kurde ale Oni ci sie tam kreca [emoji23]
Moze jeszcze stwierdzi nr 2 ze jest mu tak nie wygodnie ze jednak wroci do pozycji wczesniejsze.
Trzymam kciuki aby maz zdecydowal sie byc z Wami .
Wszystko bedzie dobrze a jutro juz bedziesz tulic podwojne szczescie [emoji7]
Powodzenia!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Mąż idzie na CC. Mówi że nie przeżyje jak nie zobaczy chłopaków :)
Po wizycie, ktg ok, mały najpierw drzemał, ale później postanowił współpracować. Wyniki ok, żelazo mogę odstawić. Usg- główka ok 2tyg większa, waga mniejsza, bo 38+0 a Jaś waży 2810:) Będzie drobinka - w ojca!

Za tydzień 25.11 ktg i to już koniec wizyt. Jeżeli do 3.12 nie urodzę stawiam się w punkcie konsultacyjnym i pewnie zostanę na wywołanie.

Zalecenie doktor- spacery i duuuużo sexu. Długa szyjka, twarda, na szczęście otwarta, ale bez rozwarcia. Doktor mówi, że na poród się nie zapowiada w najbliższych dniach.

Zjadłam 3kawałki ciasta, może ja zbyt cukrów pilnuję, że synek tak mało waży? Jest na 20 centylu.
Na sali że mną leżą dziewczyny którym wywołują i akcja nie idzie do przodu. Jedna wymiotuje. A jak nie wymiotuje to ma skurcz. I tak na zmianę. Od 14 zero postępów. Obyś ty tak nie miała.
Kochana, ale ty masz akrobatów!!! Jakbyś czegoś potrzebowała w szpitalu - daj znak, mam 10 min na piechotę, dobiegnę do Ciebie. Serio. Pamiętaj! :*
Dzięki ale mąż jutro rano przyjdzie a ja nic nie mogę. Jeść już nie mogę a pić do 2 w nocy.

Lecę spać. Mam seksi koszule nocną by Szpital Św. Zofia. :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Na sali że mną leżą dziewczyny którym wywołują i akcja nie idzie do przodu. Jedna wymiotuje. A jak nie wymiotuje to ma skurcz. I tak na zmianę. Od 14 zero postępów. Obyś ty tak nie miała.

Dzięki ale mąż jutro rano przyjdzie a ja nic nie mogę. Jeść już nie mogę a pić do 2 w nocy.

Lecę spać. Mam seksi koszule nocną by Szpital Św. Zofia. :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie wywołają jeżeli będę po terminie czyli 3grudnia:) Mam nadzieję, że urodzę wcześniej. Koszula żółta, różowa czy zielona? ;) welfron wkuty? Brr. W razie czego pisz :)

18 listopada Wizytuja

-Tuiles
- K8sad ( CIECIE CESARSKIE 13.00)

Kciuki mocne za Was dziewczyny i Wasze malenstwa

18 listopad ( piatek) *12.00 - Tuiles
19 listopad ( sobota) - Lisiamama
21 listopad ( poniedzialek) *11.00- LolaLolitta
22 listopad ( wtorek) *9.20- Joshi
22 listopad ( wtorek) * 17.30 kwalifikacyjna do vba2c - Elifit
22 listopad ( wtorek) - Noemi87
23 listopad ( sroda) *16.00- Krasnal77
24 listopad ( czwartek) *14.30 - Elunia1983
24 listopad ( czwartek) *14.45 - Grama80
25 listopad ( piatek) -Pajuinka
28 listopad ( poniedzialek) *15.00 - Elifit
28 listopad ( poniedzialek) - Creativo
29 listopad ( wtorek) * 13.00 - Geburtsplannung - Joshi
30 listopad ( wtorek) -2411magdalenka
1 grudnia ( czwartek) *18.15 - majka23x
5 grudzien ( poniedzialek ) *10.00 - Xxxizulqaxxx
5 grudzien ( poniedzialek) *10.40 - didi133
7 grudzien ( sroda) - Pajuinka

Kogo pominelam przepraszam , proszę dajcie znac kto i kiedy wizytuje raz dwa uzupelnie

[/COLOR][/I][/B][ /U]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziekuje za rady, bardzo cenne i na pewno sie przydadza. Boje sie tylko tego, ze ktos pominie to, ze bedzie spokojnie, niby nic nie sie bedzie zanosilo na pekniecie, a nagle trach i pojdzie prosto do odbytu, zanim ktos zdazy powiedziesz "moze jednak troche natniemy". No chyba, ze to tak nie jest i oni tam widza, co zaraz nastapi. Tylko pozycja tez robi swoje, bo na pewno trudniej tam zajrzec jak stoisz czy kleczysz, a jak lezysz. A moze nie mam racji i to wcale nie jest tak... Nie wiem, to bedzie moj pierwszy raz, musze porozmawiac z polozna
Doświadczona położna widzi co się dzieje i potrafi przewidzieć. Jeśli chodzi o parcie, to nie wiem czy wygodniej się prze na leżąco, bo tak nie parłam, ale nie wydaje mi się. Że tak nieładnie powiem: spróbuj sobie zrobić kupę na leżąco. Ja parłam oparta o siedzącego za mną na stołku D i on biedny mówi, że prawie go wywaliłam z tym stołkiem :laugh2:

Super, że mąż się zdecydował. Kciuki zaciśnięte.

Do góry