reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
messenger-quick-cam-1479397664846.jpeg
@Antiope for you

♡ 38 tc jeszcze trzy tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Załączniki

• messenger-quick-cam-1479397664846.jpeg
    messenger-quick-cam-1479397664846.jpeg
    31,6 KB · Wyświetleń: 599
Napisz plan porodu i przedyskutuj z nią. Powiedz jej na czym Ci zależy. Ona jest od tego, żeby Ci pomóc urodzić tak jak chcesz. Możesz np. z nią ustalić, że jeśli zauważy, że pękniesz przy odbycie, to żeby tylko wtedy zrobiła nacięcie. Napisz w planie porodu, że chcesz, żeby Cię instruowała kiedy masz przeć (bo możesz też napisać, że nie chcesz być instruowana, tylko chcesz przeć spontanicznie). Ona będzie obserwować co się dzieje i każe Ci przestać przeć w momencie zagrożenia krocza.
Dziekuje za rady, bardzo cenne i na pewno sie przydadza. Boje sie tylko tego, ze ktos pominie to, ze bedzie spokojnie, niby nic nie sie bedzie zanosilo na pekniecie, a nagle trach i pojdzie prosto do odbytu, zanim ktos zdazy powiedziesz "moze jednak troche natniemy". No chyba, ze to tak nie jest i oni tam widza, co zaraz nastapi. Tylko pozycja tez robi swoje, bo na pewno trudniej tam zajrzec jak stoisz czy kleczysz, a jak lezysz. A moze nie mam racji i to wcale nie jest tak... Nie wiem, to bedzie moj pierwszy raz, musze porozmawiac z polozna

Kurde ale Oni ci sie tam kreca [emoji23]
Moze jeszcze stwierdzi nr 2 ze jest mu tak nie wygodnie ze jednak wroci do pozycji wczesniejsze.
Trzymam kciuki aby maz zdecydowal sie byc z Wami .
Wszystko bedzie dobrze a jutro juz bedziesz tulic podwojne szczescie [emoji7]
Powodzenia!

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Mąż idzie na CC. Mówi że nie przeżyje jak nie zobaczy chłopaków :)
Po wizycie, ktg ok, mały najpierw drzemał, ale później postanowił współpracować. Wyniki ok, żelazo mogę odstawić. Usg- główka ok 2tyg większa, waga mniejsza, bo 38+0 a Jaś waży 2810:) Będzie drobinka - w ojca!

Za tydzień 25.11 ktg i to już koniec wizyt. Jeżeli do 3.12 nie urodzę stawiam się w punkcie konsultacyjnym i pewnie zostanę na wywołanie.

Zalecenie doktor- spacery i duuuużo sexu. Długa szyjka, twarda, na szczęście otwarta, ale bez rozwarcia. Doktor mówi, że na poród się nie zapowiada w najbliższych dniach.

Zjadłam 3kawałki ciasta, może ja zbyt cukrów pilnuję, że synek tak mało waży? Jest na 20 centylu.
Na sali że mną leżą dziewczyny którym wywołują i akcja nie idzie do przodu. Jedna wymiotuje. A jak nie wymiotuje to ma skurcz. I tak na zmianę. Od 14 zero postępów. Obyś ty tak nie miała.
Kochana, ale ty masz akrobatów!!! Jakbyś czegoś potrzebowała w szpitalu - daj znak, mam 10 min na piechotę, dobiegnę do Ciebie. Serio. Pamiętaj! :*
Dzięki ale mąż jutro rano przyjdzie a ja nic nie mogę. Jeść już nie mogę a pić do 2 w nocy.

Lecę spać. Mam seksi koszule nocną by Szpital Św. Zofia. :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Na sali że mną leżą dziewczyny którym wywołują i akcja nie idzie do przodu. Jedna wymiotuje. A jak nie wymiotuje to ma skurcz. I tak na zmianę. Od 14 zero postępów. Obyś ty tak nie miała.

Dzięki ale mąż jutro rano przyjdzie a ja nic nie mogę. Jeść już nie mogę a pić do 2 w nocy.

Lecę spać. Mam seksi koszule nocną by Szpital Św. Zofia. :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie wywołają jeżeli będę po terminie czyli 3grudnia:) Mam nadzieję, że urodzę wcześniej. Koszula żółta, różowa czy zielona? ;) welfron wkuty? Brr. W razie czego pisz :)

18 listopada Wizytuja

-Tuiles
- K8sad ( CIECIE CESARSKIE 13.00)

Kciuki mocne za Was dziewczyny i Wasze malenstwa

18 listopad ( piatek) *12.00 - Tuiles
19 listopad ( sobota) - Lisiamama
21 listopad ( poniedzialek) *11.00- LolaLolitta
22 listopad ( wtorek) *9.20- Joshi
22 listopad ( wtorek) * 17.30 kwalifikacyjna do vba2c - Elifit
22 listopad ( wtorek) - Noemi87
23 listopad ( sroda) *16.00- Krasnal77
24 listopad ( czwartek) *14.30 - Elunia1983
24 listopad ( czwartek) *14.45 - Grama80
25 listopad ( piatek) -Pajuinka
28 listopad ( poniedzialek) *15.00 - Elifit
28 listopad ( poniedzialek) - Creativo
29 listopad ( wtorek) * 13.00 - Geburtsplannung - Joshi
30 listopad ( wtorek) -2411magdalenka
1 grudnia ( czwartek) *18.15 - majka23x
5 grudzien ( poniedzialek ) *10.00 - Xxxizulqaxxx
5 grudzien ( poniedzialek) *10.40 - didi133
7 grudzien ( sroda) - Pajuinka

Kogo pominelam przepraszam , proszę dajcie znac kto i kiedy wizytuje raz dwa uzupelnie

[/COLOR][/I][/B][ /U]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziekuje za rady, bardzo cenne i na pewno sie przydadza. Boje sie tylko tego, ze ktos pominie to, ze bedzie spokojnie, niby nic nie sie bedzie zanosilo na pekniecie, a nagle trach i pojdzie prosto do odbytu, zanim ktos zdazy powiedziesz "moze jednak troche natniemy". No chyba, ze to tak nie jest i oni tam widza, co zaraz nastapi. Tylko pozycja tez robi swoje, bo na pewno trudniej tam zajrzec jak stoisz czy kleczysz, a jak lezysz. A moze nie mam racji i to wcale nie jest tak... Nie wiem, to bedzie moj pierwszy raz, musze porozmawiac z polozna
Doświadczona położna widzi co się dzieje i potrafi przewidzieć. Jeśli chodzi o parcie, to nie wiem czy wygodniej się prze na leżąco, bo tak nie parłam, ale nie wydaje mi się. Że tak nieładnie powiem: spróbuj sobie zrobić kupę na leżąco. Ja parłam oparta o siedzącego za mną na stołku D i on biedny mówi, że prawie go wywaliłam z tym stołkiem :laugh2:

Super, że mąż się zdecydował. Kciuki zaciśnięte.

Do góry