reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Ja tez miałam ponad 2kg w trakcie 32 tygodnia - sporo dziewczyn tu tak ma [emoji846] lekarz mówi, ze bardzo dobrze przybiera na wadze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To wszystko zalezy od rodzicow ja jestem drobna luby tez wiec nie spodziewalam sie, ze nasze dziecko bedzie wieksze ;) ale lekarz powiedzial ze miesci sie w normie i ladnie przybiera bo proporcjonalnie wiec nie martwie sie, ze wazy dopiero 1650gram

thgfflw1k3inkyc3.png

To wszystko zalezy od rodzicow ja jestem drobna luby tez wiec nie spodziewalam sie, ze nasze dziecko bedzie wieksze ;) ale lekarz powiedzial ze miesci sie w normie i ladnie przybiera bo proporcjonalnie wiec nie martwie sie, ze wazy dopiero 1650gram

thgfflw1k3inkyc3.png

To prawda, ja malutka nie jestem, mój mąż też nie. Ciężko żeby maluch po nas był drobniutki. Ale wolałabym żeby tył sobie swobodnie po porodzie :p Bo 5 kg nie urodzę :p a przynajmniej nie sn.

To prawda, ja malutka nie jestem, mój mąż też nie. Ciężko żeby maluch po nas był drobniutki. Ale wolałabym żeby tył sobie swobodnie po porodzie [emoji14] Bo 5 kg nie urodzę [emoji14] a przynajmniej nie sn.
Haha kiedys czytalam tez, ze natura tak stworzyla kobiety, ze maja one dzieci tak duze jakie sa w stanie same urodzic ;)

thgfflw1k3inkyc3.png

Norma leukocytow w krwi od 4 do 10 tys, u mnie 15. W internecie pisza, ze u kobiet w ciazy ich liczba sie zwieksza. Czy mam jakies powody do obaw, czy u was morfologia wyglada podobnie? :)

Podejrzewam, ze akurat z tym to różnie moze byc... nie bez powodu teraz jest sporo cesarek, a dawniej była spora umieralność przy porodach

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tu trzeba by popatrzeć na statystyki.
Właśnie w dzisiejszych czasach i przez wiele czynników wiele cesarek robi się na wyrost.
Na położnictwie już nie uczą obrotów zewnętrznych nie uczą jak przyjmować pośladki nikt nie chce brać na klate trudnego porodu gdy istnieje łatwiejsze wyjście.

Dziś mi kumpela powiedziała że jednego dnia w jej szpitalu zrobiono 28 cesarek. Nie uwierzę że wszystkie były ze wskazaniem. Prędzej "stan po cięciu" przeważał.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry