reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Dzisiaj miałam USG. Wszystko w porządku, tylko serduszka nie udało się zbaać bo padał cień od kręgosłupa. Mała waży 1850 czyli tak przeciętnie na ten wiek Jest ułożona pośladkowo, kręgosłup po prawej, głowa po lewej stronie. Strasznie się wierciła na badaniu, ciekawe czy to efekt samego baddania USG czy po prostu naciskania głowicy, bo momentami lekarka dosyć mocno przyciskała głowicę do brzuszka i Ola reagowała dość gwałtownie.
Jutro pobranie krwi i moczu.

reklama
Meldujemy się po wizycie. Szyjka ok, wody ok. Maluch waży już 2200. Jak na 31+5 tc to dość pokaźny chłop :)
Myślałam, że będziemy mieli dzisiaj ktg, ale zlecono dopiero za 3 tyg. Nie za późno?

Kciuki za pozostałe wizytujące dzisiaj Mamy!
Wielki chłopak! Super! Ja też jeszcze ktg nie miałam. Spokojnie.

To prawda, ja malutka nie jestem, mój mąż też nie. Ciężko żeby maluch po nas był drobniutki. Ale wolałabym żeby tył sobie swobodnie po porodzie :p Bo 5 kg nie urodzę :p a przynajmniej nie sn.
Myślę, że aż tak duży nie będzie. Dasz radę na pewno.

Jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ja 30+4, też dziś wizytowalam.

Moja waży 1520 także trochę mniejsza ale od początku ciąży była o 4-5 dni młodsza niż wskazywał tydzień ciąży.
Niestety łożysko dalej nisko schodzące, pojawiło się plamienie, skrócila szyjka i rozwarcie :( także mam bezwzględny nakaz leżenia i kurcze nawet się mogę przywiązać do łóżka byle tylko wszystko było dobrze i córcia jeszcze posiedziala w brzuszku. Zalecenia leżenie, odpoczywanie na maxa, luteina + aspargin i 20.10 wizyta kontrola w szpitalu+ktg. Trzymajcie dziewczyny kciuki i za nas bo humor podupadł..

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom

Pajuinka kciuki zacisniete!
Dziewczyny ktore mialy juz ktg, powiedzcie jak dziecko akurat jest aktywne to do jakiego tetna pidskakuje aparatura, bo u nas na spoczynku 140-150 a jak tylko zaczyna wierzgac to nawet do 170

Pajuinka kciuki zacisniete!
Dziewczyny ktore mialy juz ktg, powiedzcie jak dziecko akurat jest aktywne to do jakiego tetna pidskakuje aparatura, bo u nas na spoczynku 140-150 a jak tylko zaczyna wierzgac to nawet do 170
U mnie dokladnie to samo :)
A wiem na 100% bo wczoraj w nocy wyladowalam na IP i lezalam pod ktg z 40min ;) lukalam jak to tam podskakuje...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluje wizyt !!!!
Ja przeziebiona jestem.

Mam pytanie odnosnie morfologii bo ostatnio jak odebralam to lymfocyty% mi spadly 19.60 ( 25-45) norma a granulocyty% podwyzszone 76.10 (40-70) wam tez tak czasem wychodzi ? Bo wiem ze w ciazy normy sa troszke inne
Przy przeziębieniu tak moze byc

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ja 30+4, też dziś wizytowalam.

Moja waży 1520 także trochę mniejsza ale od początku ciąży była o 4-5 dni młodsza niż wskazywał tydzień ciąży.
Niestety łożysko dalej nisko schodzące, pojawiło się plamienie, skrócila szyjka i rozwarcie :( także mam bezwzględny nakaz leżenia i kurcze nawet się mogę przywiązać do łóżka byle tylko wszystko było dobrze i córcia jeszcze posiedziala w brzuszku. Zalecenia leżenie, odpoczywanie na maxa, luteina + aspargin i 20.10 wizyta kontrola w szpitalu+ktg. Trzymajcie dziewczyny kciuki i za nas bo humor podupadł..

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze że się zbadałas. Uważaj na siebie
A ja czekam przed gabinetem. opóźnienie jest :(

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Kciuki!!

reklama
Do góry