reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Tak, ja w 24 tyg ciazy obecnej, i w 35 tygodniu z druga córką jak bylam w ciąży, nie wplynelo to na nią w żaden negatywny sposób. Sterydy nie sa czyms strasznym, pomagaja pluckom sie szybciej rozwinac. Nie martw sie. Dostaniesz 2 lub 4 dawki, codzien jedna. Zalezy ktory lek podadza. Ja mialam teraz dwie dawki celestonu, a w poprzedniej ciazy mialam 4 dawki, ale nie pamietam nazwy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Ile lezalas w szpitalu jak podawali Ci sterydy?

reklama
Staram sie myśleć pozytywnie i wierze ze dam rade. Tylko czasami mam mega stracha jak idę a młodego czuje tak nisko ze chwila a wyleci. Wdtedy szybko dupka na poduche do góry.
Kilka dni meczyly mnie krzyżowe boke oj masakra i przeczyscili mnie. Ale dzis spokój jak na razie ok

Moja październikowa kumpela w 33tc dostała sterydy na płucka bo szyjka zgładzona i cooo i 38 tc a tu porodu nie widać [emoji14]

cb7wugpju04jz4q8.png

Izulka gratki wizyty. Dzidziuś moze i jest mały ale silny ;) bedzie dobrze :)

Anmarie powodzenia. Dobrze ze zdecydowali sie podac. Bedziesz spokojniejsza.

Kindzia u mnie taka sama sytuacja. Czasami jak chodze to mam wrażenie ze mała mala zaraz wypadnie. Nawet jak rączkami grzebie to tak baaardzo nisko. Sterydow tez nie mialam podanych. Dzis zaczynamy 34 tydz.

Dziewczyny myslimy pozytywnie. Ma byc dobrze i juz:)

Meldujemy się po wizycie. Szyjka ok, wody ok. Maluch waży już 2200. Jak na 31+5 tc to dość pokaźny chłop :)
Myślałam, że będziemy mieli dzisiaj ktg, ale zlecono dopiero za 3 tyg. Nie za późno?

Kciuki za pozostałe wizytujące dzisiaj Mamy!

reklama
Ja tez czuje mala tak nisko ostatnio, jakby miala wypasc, a w dodatku ciagle nie jest ulozona glowkowo :(

Ja też się martwiłam, że maluch ciągle lezał poprzecznie. Nie wiem który masz tydzień, ale lekarz powiedział że spokojnie do 35 tyg jeszcze ma szanse się obrócić. Więc spokojnie... :)

Do góry