reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Od wczoraj Zosia się jakoś obróciła bo mnie strasznie kopie po pęcherzu i szyjce tylko nie mam pojęcia jak a zmienila pozycje na pewno.Czuje straszny nacisk na szyjke a kopnie w pęcherz to tak niemiłosiernie boli ze chodze co 5 min do łazienki.Macie tez tak ?
Mam od wczoraj. Boje sie ze sie posikam.
Nieprzyjemne uczucie.
Grzebie tam grzebie maly gdzies na dole a ja mam wrazenie ze zaraz pocieknie mi po nogach. Lece .a tu kilka kropelek.

Najgorszy jak sie rozpycha albo wyciaga. Czuje go na pecherzu niewiem czy nogi czy rece a przy zebrach nastepnego kończyny. I tak w jednym momencie atakuje I gore I dol.

A co dopiero bedzie jak bedzie przy terminie [emoji44]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Od wczoraj Zosia się jakoś obróciła bo mnie strasznie kopie po pęcherzu i szyjce tylko nie mam pojęcia jak a zmienila pozycje na pewno.Czuje straszny nacisk na szyjke a kopnie w pęcherz to tak niemiłosiernie boli ze chodze co 5 min do łazienki.Macie tez tak ?
Ja tak już mam od jakiegoś czasu. Nagle cios i muszę lecieć do wc. Ale w większości przypadków leci tylko kilka kropli. Mój młody jest obrócony główkowo.

Już drugi raz czytam, że to trzecie USG jest pomiędzy 30-32 tyg (lenam też tak pisała o ile mnie pamięć nie myli). A ono nie jest pomiędzy 28 a 32? Ja mam to USG za tydzień (będę wówczas 29+5). Żeby znów nie wyszło, że coś za wcześnie.... ech...
Tuiles, ja miałam na skierowaniu zaznaczone 30-32tc. Byłam 29+5 i lekarz też wszystko przebadał. Nie marudził, że jestem zbyt wcześnie.

Teraz mam usg 18.10.

Widze, ze nie tylko ja mam problem z uciskiem na pecherz u mnie mala juz dawno glowka w dol jest ma prenatalnych juz byla glowkowo polozona i na kazdym kolejnym usg smieje sie, ze mala akrobatka rosnie
Gin powiedzial, ze bardzo dobrze, ze juz jest glowka w dol i tak juz powinno jej zostac ;)

Ja na pierwsze usg genetyczne poszlam wlasnie nie w skonczonym tylko w zaczetym bodajze 12 tygodniu? Juz nie pamietam, ale w kazdym razie lekarz mowil, ze to wciaz 11 tydzien i pare dni. Z poczatku mial nie wykonac usg, ale jak przylozyl glowice okazalo sie, ze mala jest o tydzien wieksza i udalo sie, ale uczulal, by dobrze pilnowac tygodni, takze mysle, ze bezpieczniej sie umowic tydzien pozniej niz wczesniej [emoji1]
Moja chyba w koncu zrezygnowala z ulozenia poprzecznego, bo brzuch mam w koncu ciazowy, a nie rozlazly na boki [emoji1] [emoji23] i czuje wiecej ruchow nizej, blizej pepka, juz nie po bokach. W dodatku wysoko czuje smyranie takie jak to sie mowi jakby cos zdretwialo i "chodzily mrowki" [emoji23] mam nadzieje, ze to delikatne kopniaki, a drapanie rekoma [emoji1]

1474730630806.jpg

dzis bylam na echo płodu
wszystko wporzadku a maluch waży 1900 [emoji79]

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1474730630806.jpg
    1474730630806.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 433
reklama
Do góry