reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
hej mam pytanie czy przy zakladaniu karty ciazy gin musi koniecznie wykonacz usg skoro np mialam 3dni temu
to bedzie 2 raz w tym tygodniu ale moze przy zagrozonej ciazy musi?

Mój mąż cała poprzednia ciążę był wszędzie ze mna. Nikt nie robił nigdzie problemu. Raz tylko na pobieraniu krwi pielęgniarka coś zapytała męża w stylu że Pan po co, a on ze jest z żoną i wladowal się do pokoju :) był że mną nawet podczas cc. Dla mnie to była duża otucha

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

a jak dopochwowo robi lekarz usg to maz tez moze byc bo ja słyszałam ze nie kazdy lekarz pozwala tylko dopiero jak po brzuszku to tak

hej mam pytanie czy przy zakladaniu karty ciazy gin musi koniecznie wykonacz usg skoro np mialam 3dni temu

Jak masz wyniki tego usg (opis) to nie będzie potrzeby. Chyba, że rzeczywiście ciąża zagrożona to wtedy lekarz decyduje jak często są wizyty i usg.

Mój mąż cała poprzednia ciążę był wszędzie ze mna. Nikt nie robił nigdzie problemu. Raz tylko na pobieraniu krwi pielęgniarka coś zapytała męża w stylu że Pan po co, a on ze jest z żoną i wladowal się do pokoju :) był że mną nawet podczas cc. Dla mnie to była duża otucha

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Podczas cc? Super, że mieliście taką mozliwość.

Myślę, że nie muszą. Jak się chodzi państwowo do gin, to pierwsze usg jest często dopiero koło 12 tygodnia. Ja tak miałam z synkiem, że kartę ciąży miałam założoną koło 8 tygodnia, a pierwsze usg koło 12 tc (lekarka na NFZ nie wiedziała, że chodzę też prywatnie).

reklama
ja od 5tego tygodnia mialam juz 4 usg chodze do tego samego lekarza ale z nfz przenioslam sie prywatnie bo jest szybciej place i wchodze jak akurat pusty gabinet

Do góry