reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Coś z tego umiecie wywróżyć? ;) bo gin nie chciał strzelać i zajął się cała resztą przy badaniu ;)

reklama
A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tym biciem serca i płcią? :) czy udało się którejś z Was na tej podstawie właśnie przewidzieć płeć dziecka?

A powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tym biciem serca i płcią? :) czy udało się którejś z Was na tej podstawie właśnie przewidzieć płeć dziecka?

Ja slyszalam ze cos w tym jest. Ale to tętno spoczynkowe czyli w wyższej ciąży bo teraz mlode skaczące i wiercą sie max takze wyższe wypada.

Aniu, z tego co kojarzę to bierze się pod uwagę tętno z początkowego etapu ciąży. Chyba najlepiej z usg genetycznego. Jeśli jest poniżej 140 bpm to dziewczynka a jeśli powyżej to chłopiec. U mnie się sprawdziło.
Ale jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Link do: Tętno płodu a płeć. Czy bicie serca płodu może nam pomóc zgadnąć, kogo powitamy na świecie?

W tych wszystkich artykułach podają ze jak wyższe niz 140 to dziewczynka. Niższe chlopczyk. Ja w ciąży z synkiem zawsze bylo około 130 -140. Często mialam ktg bo moj lekarz od 26 tyg co wizyte robi :)

reklama
Link do: Tętno płodu a płeć. Czy bicie serca płodu może nam pomóc zgadnąć, kogo powitamy na świecie?

W tych wszystkich artykułach podają ze jak wyższe niz 140 to dziewczynka. Niższe chlopczyk. Ja w ciąży z synkiem zawsze bylo około 130 -140. Często mialam ktg bo moj lekarz od 26 tyg co wizyte robi :)

Dziękuję :) ja ostatnio (3 tygodnie temu) widziałam 181 uderzeń, a wczoraj w 12t0d 168. Myślałam, że już spadnie koło 120-140, a tu taka niespodzianka. Nie wiem czy mogę już się nastawiać czy jeszcze nie ;)

Do góry