27 tydzień to donoszona. Ale nie łam się moja mi nigdy jej nie bada, ale ja też sie nie uskarżam na nic. Raz jej powiedziałam że miałam skurcze to nospe kazała brać i było ok. A teraz mówi że delikatne skurcze to norma. Lux to na kiedy masz termin bo wychodzi na to że chyba zbliżone daty mamyja place za wizyte z usg 130 zl, ale wkurza mnie to, ze ona zaczyna olewac juz wszytko, szyjki nie bada juz teraz, zachowuje sie jak obrazona...w srode za tydzien pojde i zobacze co powie, bo wtedy bedzie 36+4 czyli chyba donoszona ciaza...dobrze licze, czy zle?
reklama
no wlasnie, a ja sie pytam ginki czemu co tydzien a tu odp bo takie sa rekomendacje...jak slysze slowa rekomendacja to mnie trzesie, bo ona nie wytlumaczy ani nic tylko sie zaslania rekomendacjamiJa od jutra będę miała co tydzień ale ja jestem pacjentka specjalnej troski [emoji1][emoji1] za to o ktg ani widu ani słychu. Ale az się o to jutro zapytam. Jeszcze na 30.11. mam ostatnie duże usg czyli czwarte z pomiarami itd. Nie wiem też czy to norma czy znowu ze względu na moja "specjalność"
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
mi na kazdym usg badala szyjke tylko na ostatnim odpuscila...ja mam wedlug om i juz teraz usg na 24 grudnia, bylo na 29-30 wedlug usg, ale dziec nadgonil...27 tydzień to donoszona. Ale nie łam się moja mi nigdy jej nie bada, ale ja też sie nie uskarżam na nic. Raz jej powiedziałam że miałam skurcze to nospe kazała brać i było ok. A teraz mówi że delikatne skurcze to norma. Lux to na kiedy masz termin bo wychodzi na to że chyba zbliżone daty mamy
a czemu az taki rozstrzal?miałoo być 37tc) No ja z usg ostatniego 19.12 a z om niby 31.12 rozstrzał że hoho.
mojeboje
Fanka BB :)
pytanie za sto punktow...moja ginka twierdzi, ze na ostatku ciazy wizyty musza byc co tydzien, kolejna mam za tydzien, czyli po dwoch tygodniach od ostatniej, ale co tydzien? nie wystarczyloby ktg? nie zgodze sie na tak czeste wizyty, bo zbankrutuje...jak tak czytam i gadam z dziewczynam, ktore sa na koncowce to zadna nie ma co tydzien wizyty na samym koncu
Ja mam teraz na końcówce co 2 tygodnie. Jeśli nie urodzę to za kolejne 1,5-2 mam się pojawić.
ja rozumiem co dwa tygodnie, bo to koncowka, ale musze szczerze pogadac z ginka, dlaczego ona sie tak upiera na wizyty co tydzien, niech da argumenty...Ja mam teraz na końcówce co 2 tygodnie. Jeśli nie urodzę to za kolejne 1,5-2 mam się pojawić.
reklama
MyDream
Fanka BB :)
Moj gin tez uwaza, ze jesli nic sie nie dzieje to nie ma sensu zmieniac odstepu miedzy wizytami. Tym sposobem ostatnia wizyte z usg mialam w 36tyg. Z polozna do tej pory widywalam sie co 4 tyg, teraz bedzie w 38tyg, pozniej 40tyg i jesli przenosze to 41tydzien. Tyle, ze na tych wizytach ona sprawdza cisnienie, slucha tetna detektorem, robi krotki wywiad i tyle Ktg nie robia, jesli nie ma takiej potrzeby. Mam nadzieje, ze nie wytrwam do kolejnej wizyty u poloznej w poniedzialek...
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Sent from my SM-G925F using Tapatalk