reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

swietne wiesci, mi ginka juz na ostatniej wizycie nie sprawdzala szyjki, bo stwierdzila, ze nie ma sensu...ja mam usg za tydzien w srode i sama jestem ciekawa ile maly znow przybierze :) a Twoja mala ladna ma juz wage :)

Mi na każdej wizycie sprawdzała szyjkę, ale to pewnie dlatego, że prawie od początku były z nią problemy..a teraz jak ładnie trzyma:) No waga fajna, może twoje maleństwo będzie miało podobną bo pamiętam, że podobnie wagowo szły nasze maluchy mimo, że mamy różne terminy ;)

reklama
Mi na każdej wizycie sprawdzała szyjkę, ale to pewnie dlatego, że prawie od początku były z nią problemy..a teraz jak ładnie trzyma:) No waga fajna, może twoje maleństwo będzie miało podobną bo pamiętam, że podobnie wagowo szły nasze maluchy mimo, że mamy różne terminy ;)
mi tez na kazdej sprawdzala, ale na ostatniej juz nie...moj mial tydzien temu mial 2400 wiec ciekawa jestem jak przybral teraz :)

Ja już po wizycie. Szyjka zamknięta, wody w normie, łożysko jeszcze młode. Mała waży 2990:) powiedziała, że będzie pewnie taka średnia, tętno 127 ale nic nie mówiła, że jest niskie czy coś.. ogólnie wszystko ok. Następna wizyta, jeśli dotrwamy 6.12 :)
Mikolajkowa wizyta :D a na kiedy termin? :)

Joshi!!!!!
Czyś Ty kobieto zemdlała czy chcesz żebym ja to zrobiła!!!

Co tam znaleźli! Mów!!

a8doqqmz725nh9h0.png
Jestem jestem kochana dopiero zalizlam do domu.
Odebralam odrazu malego ze szkoly [emoji23][emoji23]
Moje dziecko pozostalo dalej kinder niespodzianka [emoji23] .
Dzis chyba z 10 minut walczylismy aby sie pokazalo I nic [emoji23]. Nawet poczestowal mnie czekoladkami gin I kazal pochodzic troche a co wy zero reakcji [emoji23][emoji23][emoji23] .za to pieknie pokazywalo nam kregoslup [emoji41] buzke I krocze ma wywiniete do mojego kregoslupa I mialo nas w dupce. Nie bylo mozliwosc zeby cos zobaczyc. Nawet nie dyglo [emoji23] .za to jak tylko wyszlam od lekarza I znalazlam sie na chodniku obudzilo sie I wali mnie z kazdej strony do tej pory.
Wazymy 2240 g. Czyli przez 7 dni przybral 200g. I jak to lekarz stwierdzil bardzo dobrze .klocka nie urodze napewno , po prostu drobnego maluszka.licza mi tygodnie skonczone wiec 35 u mnie. Mowil ze o ile bedzie przybierac jak do tej pory to 2800 - 3000 gram bedzie mialo. Przeplywy I lozysko w normie wiec wartosci odzywcze ode mnie ciagnie I to ze male napewno nie jest wina lozyska .takze urodze kurczaczka [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
No I ja Sama zglupialam teraz zaczelam Mysle ze moze to faktycznie dziewczynka ? Bo taka drobna. Filip mial w 35 tyg 3030g z taka waga go wyciagneli.
Ehhh no nic cc dalej planowane 12 grudnia. W 38 tygodniu .Wiec wtedy poznam swoje trzecie dziecko. Czy syn czy corka obojetnie aby bylo zdrowe .
Teraz w czwartek mam sie zglosic po papiery do szpitala.
29 listopada we wtorek w klinice robimy meldunek .
8 grudnia ostatnia wizyta z moim ginem I jego ojcem ( Oni beda mnie ciac) wtedy skontroluja jeszcze wage .liczac ze srednio 200g tygodniowo. To powinno wazyc ponad 2600 . I wtedy napewno 12 grudnia cc . Jezeli nie przekroczy wagi 2500 g ( w co lekarz watpi) cc przeloza na 19 grudnia.
Ze wzgledu na zrosty o 2 cc które dawaly popalic mi przy okresie . Nie chca dopuscic aby akcja zaczela sie Sama. Uspokajali ze senior ginekolog ma w swoim zyciu juz tyle cc za soba ze wszystko bedzie dobrze I Wroce cala szczesliwa z drobnym zdrowym kurczaczkiem do domu.
No ooo oczywiscie sie poryczalam przy lekarzu a on widzac moje zmieszanie rzekl " nie przejmuj sie nie taki upust emocji juz widzialem.[emoji23]pamietaj ze jestem ginekologiem I przyjmuje kobiety w ciazy " [emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzis chyba z 10 minut walczylismy aby sie pokazalo I nic [emoji23]. Nawet poczestowal mnie czekoladkami gin I kazal pochodzic troche a co wy zero reakcji [emoji23][emoji23][emoji23] .za to pieknie pokazywalo nam kregoslup [emoji41] buzke I krocze ma wywiniete do mojego kregoslupa I mialo nas w dupce. Nie bylo mozliwosc zeby cos zobaczyc. Nawet nie dyglo [emoji23] .za to jak tylko wyszlam od lekarza I znalazlam sie na chodniku obudzilo sie I wali mnie z kazdej strony do tej pory.
Wazymy 2240 g. Czyli przez 7 dni przybral 200g. I jak to lekarz stwierdzil bardzo dobrze .klocka nie urodze napewno , po prostu drobnego maluszka.licza mi tygodnie skonczone wiec 35 u mnie. Mowil ze o ile bedzie przybierac jak do tej pory to 2800 - 3000 gram bedzie mialo. Przeplywy I lozysko w normie wiec wartosci odzywcze ode mnie ciagnie I to ze male napewno nie jest wina lozyska .takze urodze kurczaczka [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
No I ja Sama zglupialam teraz zaczelam Mysle ze moze to faktycznie dziewczynka ? Bo taka drobna. Filip mial w 35 tyg 3030g z taka waga go wyciagneli.
Ehhh no nic cc dalej planowane 12 grudnia. W 38 tygodniu .Wiec wtedy poznam swoje trzecie dziecko. Czy syn czy corka obojetnie aby bylo zdrowe .
8 grudnia ostatnia wizyta z moim ginem I jego ojcem ( Oni beda mnie ciac) wtedy skontroluja jeszcze wage .liczac ze srednio 200g tygodniowo. To powinno wazyc ponad 2600 . I wtedy napewno 12 grudnia cc . Jezeli nie przekroczy wagi 2500 g ( w co lekarz watpi) cc przeloza na 19 grudnia.
Ze wzgledu na zrosty o 2 cc które dawaly popalic mi przy okresie . Nie chca dopuscic aby akcja zaczela sie Sama. Uspokajali ze senior ginekolog ma w swoim zyciu juz tyle cc za soba ze wszystko bedzie dobrze I Wroce cala szczesliwa z drobnym zdrowym kurczaczkiem do domu.
No ooo oczywiscie sie poryczalam przy lekarzu a on widzac moje zmieszanie rzekl " nie przejmuj sie nie taki upust emocji juz widzialem.[emoji23]pamietaj ze jestem ginekologiem I przyjmuje kobiety w ciazy " [emoji23]

Cholera jasna co za łotra masz małego!! Może ten stres związany z niespodzianką u Ciebie wywoła coś szybciej u mnie;))
No ale najważniejsze, że ładnie rośnie! Poczekam grzecznie na rozwiązanie tej zagadki.... :)

a8doqqmz725nh9h0.png

Joshi gratulacje i nie przejmuj sie, moje tez bedzie miec taka wage jak Twoje, bedzie po prostu malutkie, ale zdrowe :) szkoda, ze dzieciatko sie nie pokazalo, moze to naprawde dziewczynka i wstydzi sie facetow. Moja mojego gina sie wstydzi do tej pory, inny lekarz mi powiedzial, ze to dziewczynka :) na pewno wszystko bedzie dobrze i cc tez. Najwazniejsze, ze dzieciatko zdrowe :) [emoji7]

Dziewczyny gratki wizyt. Joshi Twoje dziecię (a raczej wszystkie dzieci) lubią chyba niespodziewajki robić [emoji12] ale w sumie to fajnie. I tak już niedługo.
Ja po wizycie. Nadal nie wygląda żeby coś się szykowało... Rozwarcia nie ma, wszystko w porządku. Lekarz tylko nie pochwalał mojego oporu do cc na zimno, jego zdaniem to bezpieczniejsze. Straszył co może się zdarzyć jak wypadnie pępowina przy odejściu wód i ułożeniu miednicowym... No i mam zagwozdkę :(

Na czwartek mam jeszcze umówione usg to będę wiedzieć jak stoję z wagą małej.
Kochana nie daj się straszyć. Ryzyko wypadnięcia pępowiny jest zazwyczaj, jak owodnia zostaje przebita przez osobę trzecią, szczególnie jak ciało i dziecko niegotowe. Dodatkowo aby wypadła musi być rozwarcie a część przodująca malucha nie może jeszcze być przyparta do szyjki. Większe prawdopodobieństwo jest w sytuacji gdy mamy do czynienia z wcześniakiem lub dzieckiem o niskiej masie urodzeniowej czyli poniżej 2,5 kg. Poza tym idąc tym tokiem myślenia to każda kobieta w ciąży musiałaby kłaść się na wywołanie pewnie w 37tc najpóźniej bo absolutnie każdy poród może zacząć się od odejścia wód. Ależ lekarze lubią panikować [emoji19]

Dziewczyny gratki wizyt. Joshi Twoje dziecię (a raczej wszystkie dzieci) lubią chyba niespodziewajki robić [emoji12] ale w sumie to fajnie. I tak już niedługo.

Kochana nie daj się straszyć. Ryzyko wypadnięcia pępowiny jest zazwyczaj, jak owodnia zostaje przebita przez osobę trzecią, szczególnie jak ciało i dziecko niegotowe. Dodatkowo aby wypadła musi być rozwarcie a część przodująca malucha nie może jeszcze być przyparta do szyjki. Większe prawdopodobieństwo jest w sytuacji gdy mamy do czynienia z wcześniakiem lub dzieckiem o niskiej masie urodzeniowej czyli poniżej 2,5 kg. Poza tym idąc tym tokiem myślenia to każda kobieta w ciąży musiałaby kłaść się na wywołanie pewnie w 37tc najpóźniej bo absolutnie każdy poród może zacząć się od odejścia wód. Ależ lekarze lubią panikować [emoji19]

Lekarze wszystko robia niestety "w razie gdyby", zeby zabezpieczyc wlasna dupe i zeby na nich nie bylo... Przepraszam za wyrazenie :)

reklama

ja pikole a juz myslalam, ze sie dowiemy! ja obstawiam chlopa :D co do przybierania to mi ginka gadala, ze ma przybierac okolo 150-250 gram tygodniowo, no i niby moj tak przybiera hehe, sama jestem ciekawa jego wagi :D co do ryczenia to rycz, hormony robia swoje, ja tez becze, czy u lekarza czy bez niego :D

Do góry