reklama
Tuiles
Fanka BB :)
Myślę, że każdy lekarz zawraca uwagę na wszystkie najważniejsze aspekty ciąży i malucha (a przynajmniej mam taką nadzieję) i jeśli nie widzi nic niepokojącego to po prostu nie o wszystkim mówi. pewnie gdyby chciał omawiać wszystko, to wizyta trwałaby z pół dnia Szczególnie, że jedno zdanie lekarza czasem = 10 pytań pacjentki.
noemi87
Myślę, że każdy lekarz zawraca uwagę na wszystkie najważniejsze aspekty ciąży i malucha (a przynajmniej mam taką nadzieję) i jeśli nie widzi nic niepokojącego to po prostu nie o wszystkim mówi. pewnie gdyby chciał omawiać wszystko, to wizyta trwałaby z pół dnia Szczególnie, że jedno zdanie lekarza czasem = 10 pytań pacjentki.
Dokładnie, zgadzam się z Tobą. Mi np. lekarz bada szyjkę na każdej wizycie, ale to pewnie dlatego, że prawie od początku miałam problemy z szyjką więc musi to kontrolować, ale zapewne tak normalnie, jeśli ciąża całkiem bezproblemowa to nie ma potrzeby badania szyjki na każdej wizycie. Zawsze też sprawdza tętno dziecko co mnie cieszy
cytrusowa85
Ja tez dzisiaj mialam usg. Lux który masz tydzień? Bo kojarze ze jakos podobnie do mnie. U mnie 26+0 I wazy 996 gram I teraz sie zastanawiam czy to nie za duzo
Dzień dobry !
To i ja się chętnie z Wami porównam, dzisiaj będzie usg, a aktualnie jest 26+2
U mnie Maks w 26tc mial 950g
cytrusowa85
u mnie 26+0 Zosia ważyła 990 gram
U mnie jeszcze bezimienny Synal w 25+3 ważył 920 gram
Czyli moj Maks idzie rowno z Zosia &... &Lucky synka imienia nie pamietam
26tc 950g
aneta_ck
Na kazdej wizycie od 26 tyg ktg badanie moczu cisnienia wazenie pobranie krwi na poziom hemoglobiny plus maja tam w poszczególnych tyg jak badanie na chlamydie itd itd. Potem badanie na fotelu szyjka i jak powieksza sie macica i usg teraz co dwa trzy tyg.To ja zapytam tak. Czy oprócz usg robią wam jeszcze jakieś badania bo mi tylko usg
K
Krasnal77
Gość
To ja zapytam tak. Czy oprócz usg robią wam jeszcze jakieś badania bo mi tylko usg
Ja mam tylko usg, dopiero drugi raz byłam przed ta wizyta na badaniu krwi, czuje się przez to troszkę "niedopieszczona" ale w każdym trymestrze chodzę jeszcze do innego ginekologa na dokładne usg genetyczne wiem wiem, że wszystko ok, bo ten drugi badania mnie od góry do dołu
Poza tym ciąża praktycznie bezobjawowa i bezproblemowa może dlatego tak niewiele badań mi lekarz zleca
reklama
Lucky87
Zaangażowana w BB
Moj jeszcze bezimienny hihihiCzyli moj Maks idzie rowno z Zosia &... &Lucky synka imienia nie pamietam
26tc 950g