reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Hej kobitki. Ja też już po wizycie. Mała rośnie i już 900 gram także coraz większa ale wymiarami 4 dni młodsza niż wynika z om. Fikała i obrócila się główka do dołu od ostatnich badań.
Niestety zakazy muszą być - przytulania, dzwigania, noszenia..ogolnie odpoczywać (w zasadzie to do tej pory robiłam więc nie wiem jak jeszcze więcej? :( ) To ze względu na nisko schodzące łożysko. Coś więcej wiecie może, mialyście?

Napisane na F3211 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam nisko lozysko ale u mnie sie podnioslo. Nie wiedzialam nawet ze moze sie obnizyc.. z kolei moje lozysko jest dosc stare, juz od polowy jest 2 stopnia, i oby sie na razie nie zestarzalo bardziej

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mialam nisko lozysko ale u mnie sie podnioslo. Nie wiedzialam nawet ze moze sie obnizyc.. z kolei moje lozysko jest dosc stare, juz od polowy jest 2 stopnia, i oby sie na razie nie zestarzalo bardziej

Moje też jest 2 stopnia i nie martwi mnie to.. jeszcze

Gratki dziewczyny wizyt
cb7wugpju04jz4q8.png

Moje też jest 2 stopnia i nie martwi mnie to.. jeszcze

Gratki dziewczyny wizyt
cb7wugpju04jz4q8.png
Patrzylam do karty z poprzedniej ciazy, w 25 tygodniu jeszcze mialam lozysko 1 stopnia.. Potem nie wiem, ale w 35 tyg gdy bylam w szpitalu bylo 2 stopnia, a jak rodziłam to nie wiem. Pierwsza corke jak rodzilam to wiem ze lozysko bylo 3 stopnia i mialo juz takie zwapnienia czy cos takiego to jest.

no my juz w domku, wiec tak Nataniel ma 720 gram, okolo 30 cm, wszystko ok, dzieć baaaardzo ruchliwy :D buzke ma slodka, ziewal sobie oczywiscie jak na kazdym usg :D kamien z serca wyniki moczu ok na szczescie, kolejne usg za trzy tygodnie :)
Ja tez dzisiaj mialam usg. Lux który masz tydzień? Bo kojarze ze jakos podobnie do mnie. U mnie 26+0 I wazy 996 gram I teraz sie zastanawiam czy to nie za duzo :D

U mnie też 2 stopien od kilku tyg, ale lekarz mówi że luzik.
Mi tez mowia ze to nic takiego, wazne są przeplywy ktore wtedy byly ok.
Ale i tak sie martwie bo podobno jest tak ze jak sie ma 3 stopien to juz te przeplywy sa gorsze i maluszek jest gorzej dotleniany itd. Z drugiej strony z lozyskiem "dwójką" mozna przechodzić kilka tygodni [emoji6] Martwić sie bede jak bedzie trójka.. ide w pazdzierniku na usg, chyba ze nie wytrzymam to pójdę jeszcze w tym miesiacu [emoji23][emoji23]

reklama
Do góry