reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Wczoraj byłam na wizycie, wsio ok. Podniosłam sobie w miesiąc hemo z 10,5 na 11,5. Niestety już 10kg na plusie od czasu przed ciążą :( a się pilnuję, jem dużo warzyw i owoców, piję wodę, słodyczy prawie wcale, a fast foody omijam z daleka. Tyję tak jak w poprzedniej ciąży żrąc co popadnie. I to by było na tyle jeśli chodzi o mój plan nie przekroczenia 70kg. Nie wierzę, że w 3 trymestrze zacznę przybierać mniej :(
@joshi wpisz mi proszę wizytę na 26.09 na 16.30

Gratki udanej wizyty.

Z przybieram na wadze mam to samo. Nigdy nie byłam przy kości, wręcz przeciwnie, szczupła. Nie jem fast foodów, frytek, chipsów i tego typu przekąsek, piję wodę niegazowaną, jem owoce, warzywa, ze słodyczy w zasadzie budyń albo gorzką czekoladę. Czaaaasem jakieś ciasteczko, ale bez przesady. Przed ciążą pochłaniałam słodycze tonami. I co? 8,5 kg na plusie! Także nie jesteś sama:)

Łykasz może żelazo na tę hemoglobinę? Mi właśnie przepisał lekarz żelazo w płynie (spada mi morfo niestety) i tak się zastanawiam, czy płynne żelazo nie wpływa czasem niekorzystnie na zęby? Straszą, że się szkliwo psuje o zęby ciemnieją :(

reklama
Wczoraj byłam na wizycie, wsio ok. Podniosłam sobie w miesiąc hemo z 10,5 na 11,5. Niestety już 10kg na plusie od czasu przed ciążą :( a się pilnuję, jem dużo warzyw i owoców, piję wodę, słodyczy prawie wcale, a fast foody omijam z daleka. Tyję tak jak w poprzedniej ciąży żrąc co popadnie. I to by było na tyle jeśli chodzi o mój plan nie przekroczenia 70kg. Nie wierzę, że w 3 trymestrze zacznę przybierać mniej :(
@joshi wpisz mi proszę wizytę na 26.09 na 16.30
Gratki udanej wizyty! :)
Z tyciem nie jestes sama. Mam wrazenie, ze ja przybieram z powietrza. Jem naprawde male i czeste porcje, w porownaniu do tego ile i jak jadlam przed to teraz jem mikro ilosci. Nie jem slodyczy, smieciowego jedzenia, chipsow etc jedynie owoce i warzywa. Ograniczam smazone, pije 2.5l wody dziennie, zero slodkich lub gazowanych napojow a juz 7kg na plusie... Mialam niedowage przed i tym sie pocieszam, ale o planowanych 10kg tez moge zapomniec. Jak tak dalej pojdzie to mam nadzieje, ze w 15 sie zamkne :O

Ja też mam już 7.5kg na plusie. W poprzedniej ciąży skończyłam na 15 i teraz tyje dokladnie tym samym tempem:/ ostatnio bardzo się pilnowalam i tyłam autentycznie z powietrza hehe a teraz jem na co mam ochotę i jest tak samo. Ale 3 dni po porodzie miałam już tylko 6kg na plus. Ale ja miałam za dużo wód plodowych i to robiło ciężar. Teraz też tak chyba będzie...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny to jest normalne. W zdrowej ciąży tyje się ok 10-15 kg. Tym więcej im większa niedowaga była przed.
Żadna dieta tego nie zmieni.
Teraz miesięcznie 2-3kg będzie normą i trzeba to zaakceptować ;) zrzucicie po porodzie :)

Ja zawsze tyłam 17 kg i wracałam do wagi wyjściowej w ciągu kilku msc

cb7wugpju04jz4q8.png

Ja ze 2 tygodnie na wadze nie byłam i już się boję, a chudzielcem nie byłam. . No ale trudno, zrzucę po ciąży.
Bonusowe jak podniosłas hemoglobinę, bo ja jem buraki, pije pokrzywę, starm się jesc produkty bogate w żelazo i pije płynne żelazo i du*a. Hemoglobina stoi w miejscu.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Z tą wagą u mnie też dziwna sprawa, startowałam 74kg, mialam ok 8kg nadwagi. Schudłam do 67kg w I trymestrze, czyli tyle ile powinnam mniej więcej ważyć od początku i na dziś dzień mam 74kg. Ale jem wszystko dosłownie. Nie pije słodkich rzeczy, ale słodkiego ogólnie nie odmawiam sobie, a tryb życia mam raczej stacjonarny. Ciekawe do ilu dobije, dałam sobie granice 80kg..

Ja ze 2 tygodnie na wadze nie byłam i już się boję, a chudzielcem nie byłam. . No ale trudno, zrzucę po ciąży.
Bonusowe jak podniosłas hemoglobinę, bo ja jem buraki, pije pokrzywę, starm się jesc produkty bogate w żelazo i pije płynne żelazo i du*a. Hemoglobina stoi w miejscu.

Ponoć nalepiej wcinać czerwone mięso. Ja akurat nie jestem mięsożercą, więc ratuję się burakami itp. Ale chyba też niewiele to pomaga niestety.

reklama
Bonusowa a miałaś przed ciążą niedowagę? Ja też teraz nadrabiam i pewnie 70 kg przekrocze. W 75 kg myślę że się zamknę

cb7wugpju04jz4q8.png

Nie no coś Ty, waga na moje oko idealna. Po 1 ciąży ważyłam 54kg i byłam chuda. Takie 58-60kg to dla mojego samopoczucia super waga. Także znowu pewnie z 2 dyszki pękną :p

Łykasz może żelazo na tę hemoglobinę? Mi właśnie przepisał lekarz żelazo w płynie (spada mi morfo niestety) i tak się zastanawiam, czy płynne żelazo nie wpływa czasem niekorzystnie na zęby? Straszą, że się szkliwo psuje o zęby ciemnieją :(

Brałam co następuje : 2x1 Szelazo, 1x B kompleks z Solgara, 1x2 burak w kapsułkach. Przy braniu żelaza ważne jest łączenie go z Wit c i Wit z grupy B - bez tego nawet tona żelaza nie podniesie hemoglobiny. W preparacie szelazo juz jest Wit c i b12 zdaje się, ale miałam po nim sporą zgagę więc dodałam jeszcze ten b kompleks i jak ręką odjął. Słyszałam tez w superlatywach o preparacie Floradix. No ja teraz wracam do Omegamed (tam jest actiferol) I 1x szelazo i będę kontrolować. U mnie nie może spaść poniżej 10 bo to warunek do porodu domowego.

Do góry