reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Kindzia dzięki. Synek to Julian jak u naszej Anetki. Ma 2l i 5 miesięcy. Do przedszkola się nie dostał od wrzesnia:( dopiero w przyszłym roku pójdzie. W razie czego mamy pomocnego dziadka, ale 60 km od nas. Poza tym mąż pracuje w systemie zmianowym( dniowkę i nocki). Damy rade- musimy...

Może jeszcze dyrektorka zadzwoni? Chociaż male szanse bo 3lat nie skończył .
Mi zadzwonila 2tyg po rozpoczęciu ze sie dostal tam gdzie chcieliśmy. A 3lata konczyl w październiku.

reklama
Ja mam dla Twoich jednostek podane wszystkie trzy normy:
- na czczo: 3,9 - 5,5
- po 1 h: < 10,3
- po 2 h: < 7,8.
Mieścisz się :) :)
O dzięki, super. Tak mi się właśnie wydawało, że chyba jest ok, ale chciałam się upewnić, bo do gin idę dopiero 8 września.

Hej. Sorki ze dopiero teraz. My dziś po wizytacji... na plusie 8 kg No to zamykam nasz peleton wiedzy na temat płci ........ będzie dziewczynka, prawdopodobnie Michalinka :))))) później wstawie jakieś foto no i na tyle pozytywnych wieści. Mamy poszerzenie rogu komory bocznej mózgu, jeszcze wartosci w normie ale do obserwacji :( Poza tym łożysko nie podniosło się, było nisko usadowione już ostatnio,a jest brzeżnie przodujące, jak tak dalej pójdzie to koniec marzeń o naturalnym porodzie i oby wytrwać bez krwotoków do bezpiecznego terminu , trzeba włączyć oszczędny tryb życia :( Ale musi być dobrze, nie ma innej opcji.Młoda mniejsza niż pierworodny w tym tygodniu czyli 23 skończonym, bo ma jakieś 570 gram, a pierwszy miał 712 wtedy. Starsza o 2 dni niż z terminu OM. No i na następną wizytę test obciążenia glukoza do zrobienia. Gratuluję pozostałym udanych wizyt i kciuki za następne. Oby nasze dzieciaczki były zdrowe.
Gratuluję córci! :happy:
Lipa z tym łożyskiem. Oszczędzaj się teraz. A cc, to nie koniec świata. Jestem jak najbardziej za sn, ale są niestety sytuacje, że nie da rady. Najważniejsze, żebyście były z malutką bezpieczne.

Jestem i ja po wizycie Laura waży już prawie 900g i obrocila się już głowa w dół. Wszystko u niej ok pięknie rośnie i sporo się rusza. Podglądnelam ją na 3d, już widzę że będzie inna po buźce jak siostra.
Gratulacje. Mnie się też po usg wydaje, że Baltazar będzie zupełnie inaczej wyglądał niż Bazyli.

Może jeszcze dyrektorka zadzwoni? Chociaż male szanse bo 3lat nie skończył .
Mi zadzwonila 2tyg po rozpoczęciu ze sie dostal tam gdzie chcieliśmy. A 3lata konczyl w październiku.
No to my mieliśmy szczęście, bo mój mały tak jak Twój z października, a my dowiedzieliśmy się, że się dostaliśmy jeszcze w kwietniu. W czwartek zaczynamy przedszkole. Wczoraj był dzień adaptacyjny.

Kindzia dzięki. Synek to Julian jak u naszej Anetki. Ma 2l i 5 miesięcy. Do przedszkola się nie dostał od wrzesnia:( dopiero w przyszłym roku pójdzie. W razie czego mamy pomocnego dziadka, ale 60 km od nas. Poza tym mąż pracuje w systemie zmianowym( dniowkę i nocki). Damy rade- musimy...
Kochana ja siedziałam z 3latkiem i noworodkiem przez rok w domu i tragedii nie było. Teraz będzie podobnie..
Nie będziesz musiała w zimie szykować dwójki maluchów. Jaka wygoda :)

cb7wugpju04jz4q8.png

Kochana ja siedziałam z 3latkiem i noworodkiem przez rok w domu i tragedii nie było. Teraz będzie podobnie..
Nie będziesz musiała w zimie szykować dwójki maluchów. Jaka wygoda :)

cb7wugpju04jz4q8.png
To ja pytalam o pikole Julka bo chodzilo mi ze musi teraz jak najwiecej odpoczywac jak ma taka sytuacje z lozyskiem . Żeby wytrwac do grudnia. A przy takim 3latku 24h na dobę to nie jest bardzo trudne

Gratulacje wizyt dziewuchy :)
Ciekawe czy przy porodzie któraś będzie miała niespodziankę w postaci/syna lub córki :p
U mnie na bank chłopak, w poniedziałek siurakiem i jajcami machał do ekranu by mamusia miała pewność :D
No i chyba już ostatecznie mamy imię :Szymon :) Tak bynajmniej ja na niego wołam :p
A gdy proszę swojego 2 latka o pokazanie, gdzie jest Szymon, to pokazuje swoją szyję... No podobne słowa w sumie :p

Witam Was dopiero dzisiaj :-) wczoraj wróciliśmy baedzo późno i padłam.
Tak jak myślałam lekarz przyczepil sie do mojej glukozy i kazał to skonsultowac z diabetologiem. Młody ma już 850g kawal mojego czlowieka.
Elunuia póki wszystko miesci sie w normie jest ok , obserwowac musza, ale zobaczysz , ze bedzie wszystko dobrze.
Pozostalym mamom gratulacje !!!

Dzięki dziewczyny za troskę. Musze uważać i musimy dać radę minimum do grudnia. Młody juz jest nauczony od poczatku, że nie biorę go na ręce, od tego jest tatuś i dziadek , za to dużo przytulam i tłumaczę ze będzie dzidzia i ze on musi uważać. A bycia w domu z dwójką się nie boję. Jak inni dają radę, to my też damy. Miłego dnia i udanych wizyt

reklama
Dzis 29 sierpnia. Wizytuja:
- Pola.

Kciuki mocne za Was dziewczyny i Wasze maleństwa.

31 sierpnia ( sroda) - Pola.
1 wrzesnia ( czwartek) * 12.00 - Ewna
1 wrzesnia (czwartek) *19.20 - Nonkatoja
1 wrzesnia ( czwartek) - Lenam77
2 wrzesnia ( piatek) * 9.00 - Ritia
5 wrzesnia ( poniedzialek) *10.00 - xXxIzuLQaxXx
6 wrzesnia ( wtorek) * 10.30 - Aneta_ck
6 wrzesnia ( wtorek) * 16.30 - Gabinia
7 wrzesnia ( sroda) *8.00 - Joshi
8 wrzesnia ( czwartek) *19.00 - Antiope
12 wrzesnia (poniedziałek) - MamaNadii
14 wrzesnia ( sroda) - K8sad
14 wrzesnia ( sr9da) - Pajuinka
16 wrzesnia ( piatek) * 17.45 - Didi133
16 wrzesnia ( piatek) - Noemi87
21 wrzesnia ( sroda) * 17.00 - Krasnal77
22 wrzesnia ( czwartek) *15.00 - Elifit
22 wrzesnia ( czwartek) - K8sad
22 wrzesnia ( czwartek) usg - Lenam77
26 wrzesnia ( poniedzialek) - Lenam77
26 wrzesnia ( poniedzialek) * 8.40 - Lola Lolitta
26 wrzesnia ( poniedzialek) * 15.00 - Elifit
26 wrzesnia ( poniedzialek) * 16.30 - Daarikaa
26 wrzesnia ( poniedzialek) * 16.30 - Bonusowa
28 wrzesnia ( sroda) * 9.00 - Tuiles
29 wrzesnia ( czwartek) - Pola.
4 pazdziernik (wtorek)usg-Bonusowa
4 pazdziernik ( wtorek) *:9.00 - Daarikaa

Kogo pominelam przepraszam , proszę dajcie znac kto i kiedy wizytuje raz dwa uzupelnie

[/COLOR][/I][/B][/U]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry