reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Każdy inaczej reaguje. Mi się nie chciało wymiotować ale zmuliło mnie trochę, bo strasznie duszno tam było i musiałam wyjść na powietrze, później Panie otworzyły dla mnie okno i od razu było lepiej :) ale ja sobie dodałam trochę cytrynki i dzięki temu było mi łatwiej wypić.. A była też dziewczyna i jak tylko wzięła łyka to od razu na wymioty ją wzięło, poszła i zwróciła i badanie do powtórki.. ale i tak wygrał facet, który też miał glukozę i po jakimś czasie od wypicia zasnął, a żeby tego było mało to później poszedł jeszcze sobie zapalić papieroska :p i dostał opierdziel :p
no mi kazdy gadal, bedziesz rzygac, zemdlejesz, bedzie ci slabo i ja z takim nastawieniem jechalam :( a ja co? cytrynka w ruch i na dwa lyki, musialam to wypic, wyjscia nie mialam

reklama
Odebrałam wyniki, krzywa cukrowa myślę, że ok, chociaż po godzinie dość wysokie stężenie cukru, ale to chyba normalne, a po dwóch już spadło, ale co innego zaprząta moją głowę teraz..dziewczyny miałyście już robione anty HBs ? jaki powinien być prawidłowy wynik? trochę poczytałam już na ten temat, ale wszędzie co innego pisze i już sama nie wiem czy jest ok..

Odebrałam wyniki, krzywa cukrowa myślę, że ok, chociaż po godzinie dość wysokie stężenie cukru, ale to chyba normalne, a po dwóch już spadło, ale co innego zaprząta moją głowę teraz..dziewczyny miałyście już robione anty HBs ? jaki powinien być prawidłowy wynik? trochę poczytałam już na ten temat, ale wszędzie co innego pisze i już sama nie wiem czy jest ok..

Sprawdziłam w swojej karcie ciąży. Pod pozycją Hbs mam tylko napis "ujemny". Niewiele Ci to pewnie pomoże.
Właśnie odebrałam dzisiejsze wyniki. Szczęśliwie toxo nadal ujemne :) krzywa cukrowa wyszła jakoś dziwnie:
na czczo: 75,6; po 1 h 78,5, a po 2 h 65,2. Jakiś taki niewyczuwalny ten skok... dziwne.

ja mam w wynikach HBS 0,00 ujemny

Ja jeszcze nie wiem poprzednio miałam dodatni

cb7wugpju04jz4q8.png

A ja poprzednio miałam ujemny.. I jak miałaś dodatni to co ginekolog mówił ? Bo im więcej czytam tym bardziej się zaczynam niepokoić..
z tego co czytałam to jest to ważne podczas porodu a nie zagraża maleństwu dopóki jest w brzuchu ... po porodzie dziecko dostaje po prostu dodatkowy zastrzyk także nie ma co się nakręcać niepotrzebnie ;)

reklama
Do góry