reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Cześć dziewczyny! Dawno nic nie pisałam ale cały czas was podczytuje i cieszę się na każde dobre wieści o jakich piszecie. Dzieciaczki rosną jak na drożdżach!:)

Mi to się wydaje, że ta ciąża nawet za szybko mija. Raptem co się o niej dowiedziałam a za chwilę już połowa za mną. Obecnie tydzień 18+4. Wam też tak szybko ten czas płynie?

Mam pytanie a propo krzywej cukrowej. Dostałam skierowanie na badanie. Wcześniejsze badania glukozy wszystko w normie. Pytanie czy mam je robić teraz czyli tydzień 18+4 czy po 22 tygodniu? Jak to jest?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wg rozpiski mojego lekarza mam mieć obciążenie glukozą ok 24 tyg.
A czas biegł mi strasznie wolno, pewnie dlatego że czekałam z niecierpliwością na genetyczne i odliczałam dni. A wtedy się dłuży. Teraz pewnie śmignie, bo jak Maluszek zdrowy to i ja spokojniejsza jestem i zaczynam się cieszyć rosnącym brzuszkiem! :p

reklama
A u mnie oczywiście poślizg w godzinach i mimo, że powinnam być po badaniu za 15 minut to jeszcze 3 osoby przede mną!! [emoji30]
Oby był mój siusiak dalej, bo mam taki zły tydzień, że nawet się nie zdziwie jak dziś z Leosia zrobi się dziewczynka!!

a8doqqmz725nh9h0.png

ja wg swojej rozpiski mam, że należy robić między 21 a 28 tyg.
Ja przeszłam przez cukrzycę w poprzedniej ciąży, ale mój nierozgarnięty lekarz chyba to przeoczył i nic mi o glukozie nie mówił, ja robię po 22 tyg.
W pierwszej ciąży się prawie spóźniłam i robiłam w 27 tyg :p
a ile sie czeka na wynik. ja musze zrobic przed wizyta 28.07 i nie wiem czy w dzien wczesniej sie wyrobie? u mnie to 21t jakby co

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Antiope nic się nie martw mam dla Ciebie synową ;)
Dla młodszego czy starszego?

a ile sie czeka na wynik. ja musze zrobic przed wizyta 28.07 i nie wiem czy w dzien wczesniej sie wyrobie? u mnie to 21t jakby co

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Z tego co pamiętam to wynik chyba tego samego dnia, ale głowy sobie nie dam uciąć.

reklama
Do góry