reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Cześć dziewczyny! Dawno nic nie pisałam ale cały czas was podczytuje i cieszę się na każde dobre wieści o jakich piszecie. Dzieciaczki rosną jak na drożdżach!:)

Mi to się wydaje, że ta ciąża nawet za szybko mija. Raptem co się o niej dowiedziałam a za chwilę już połowa za mną. Obecnie tydzień 18+4. Wam też tak szybko ten czas płynie?

Mam pytanie a propo krzywej cukrowej. Dostałam skierowanie na badanie. Wcześniejsze badania glukozy wszystko w normie. Pytanie czy mam je robić teraz czyli tydzień 18+4 czy po 22 tygodniu? Jak to jest?

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wg rozpiski mojego lekarza mam mieć obciążenie glukozą ok 24 tyg.
A czas biegł mi strasznie wolno, pewnie dlatego że czekałam z niecierpliwością na genetyczne i odliczałam dni. A wtedy się dłuży. Teraz pewnie śmignie, bo jak Maluszek zdrowy to i ja spokojniejsza jestem i zaczynam się cieszyć rosnącym brzuszkiem! :p

reklama
A u mnie oczywiście poślizg w godzinach i mimo, że powinnam być po badaniu za 15 minut to jeszcze 3 osoby przede mną!! [emoji30]
Oby był mój siusiak dalej, bo mam taki zły tydzień, że nawet się nie zdziwie jak dziś z Leosia zrobi się dziewczynka!!

a8doqqmz725nh9h0.png

ja wg swojej rozpiski mam, że należy robić między 21 a 28 tyg.
Ja przeszłam przez cukrzycę w poprzedniej ciąży, ale mój nierozgarnięty lekarz chyba to przeoczył i nic mi o glukozie nie mówił, ja robię po 22 tyg.
W pierwszej ciąży się prawie spóźniłam i robiłam w 27 tyg :p
a ile sie czeka na wynik. ja musze zrobic przed wizyta 28.07 i nie wiem czy w dzien wczesniej sie wyrobie? u mnie to 21t jakby co

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Antiope nic się nie martw mam dla Ciebie synową ;)
Dla młodszego czy starszego?

a ile sie czeka na wynik. ja musze zrobic przed wizyta 28.07 i nie wiem czy w dzien wczesniej sie wyrobie? u mnie to 21t jakby co

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!
Z tego co pamiętam to wynik chyba tego samego dnia, ale głowy sobie nie dam uciąć.

reklama
Do góry